AfterDawn: IT-alan uutiset

Microsoft vastustaa ehdotettua kopiointisuojauslakia

Kirjoittaja Petteri Pyyny (Google+) @ 6.6.2002 21:24 Kommentteja (14)

Hieman yllättävässäkin juonenkäänteessä Microsoft on noussut vastustamaan Yhdysvalloissa ehdotettua kopiointisuojauslakia vastaan. Lakia, joka tunnetaan kirjainyhdistelmähirviöllä CBDTPA, ovat ajaneet pääasiassa Hollywood ja musiikkiteollisuus, äänenkannattajinaan MPAA sekä RIAA.
Lainsäädäntö toteutuessaan vaatisi kaikkiin Yhdysvalloissa myytäviin laitteisiin, jotka voivat jotenkin käsitellä digitaalista materiaalia, kopiointisuojausteknologian, joka periaatteessa estäisi laittoman materiaalin kopioimisen laitteiden välillä. Microsoft on ilmaissut sivuillaan julkaisemassaan artikkelissa huolensa ehdotetun lainsäädännön vaikutuksista yksityisyydensuojaan sekä tulevaisuuden teknologia- ja ohjelmistokehitykseen.

Monet Microsoftin esittämistä kohdista tietysti kuulostavat hieman oudoilta siinä valossa, että Microsoft on yksi suurimpia piratismia vastaan taistelevista yrityksistä maailmassa sekä se tosiasia, että Microsoftin historia on suhteellisen täynnä yksityisyydensuojaa loukkaavia temppuja. Mutta ehdottomasti asiasta ei parane valittaa, Microsoft liittolaisena täydellisen typerää ja turhaa lainsäädäntöä vastaan on kuin nippu satasia taivaasta tipahtaneena -- Microsoftin vaikutusvaltaa Yhdysvaltain politiikassa ei voi mitenkään väheksyä ja yhtiön vaikutusvalta teknologiamaailmassa on jo käsite.

Lisää aiheesta: The Register

Edellinen Seuraava  

14 kommenttia

17.6.2002 7:10

Kyllä minä olen siihen luottanut, että Microsoft pitää huolen myös meistä :) Ihme että kopiosuojauksia edes kehitetään. Kaikkihan sen tietää että niitä ei saa kirveelläkään toimiviksi kaikissa laitteissa ja että ne eivät ole murtamattomia. Miksi siis tehdä näitä. Sanoisin että piratisti on kasvanutkin tämän takia. Itä-naapurista voi hankkia Bomfunkit sun muut ilman kopiosuojauksia, täysin toimivina. Kopiosuojauksissa ollaan menossa ihan väärään suuntaan. Kyllä oli naurussa pitelemistä kun kävi ilmi, että nämä loistavat kopiosuojat ohitetaan vanhoilla cd-asemilla tai tussilla :D

27.6.2002 8:21

Mikähän koira tähän on haudattuna... Tuntuu vain kummalliselta, että Microsoft lähtisi vastustamaan kopiointisuojausta ilman, että siitä olisi sille jotain hyötyä

37.6.2002 8:56

ehkä mikrosoft haluaa kehitellä oman kopiointi suojauksen =:)= Toimis varmaan yhthyvin ku windows =:)=

47.6.2002 12:10

MS oli viimeinen isoista liittymaan BSA:n tukijaksi. Ei MS:lla ole tarvetta piratisminvastaiseen toimintaan, kun kassavirta on riittavan suuri. :) Kopiointisuojaukset, yksityisyydensuoja (Sonicblue anyone?) ja ohjelmistokehitys on sellainen kolminaisuus... jossa helposti yhta korostaessa kaksi muuta karsii kuin helvetin seitsemannella tasolla. -timo

57.6.2002 13:54

Ainahan noita suojauksia yritetään tehdä, se ei ole mitään uutta. Mutta yleensä siinä ei mene kauaa, kun joku "hakkeri-nörtti" murtaa sen. Esim Win XP:n aktivointi murrettiin ennen kuin siitä tuli virallinen julkaisu :)

67.6.2002 15:10

Siis tämä ennen julkaisua wareksi levinnyt XP oli versio, jossa ei edes ollut tätä aktivointia, tarkoitettu suurille yrityksille.

77.6.2002 15:29

Missään suurempien firmojen versioissa ei yleensä ole aktivointia, kyllä minä sen tiedän. Mutta ohjeet aktivoinnin poistamiseksi tuli ennen XP:n "normaali" julkaisua..

87.6.2002 17:27

Pelkäämpä et icedaemon "ehkä mikrosoft haluaa kehitellä oman kopiointi suojauksen =:)= " on oikees.Onhan Gatesin ideana ollu saada kaikki "windows yhteensopiviks" unohtamatta monopoli-syytteitä.Ja tai ehkä se laki jopa laskis myyntiä ,kun ei musat sois enää koneilla.Se olis iso miinus ,kun harkitsee koneen ostoo jos multimedia on tärkee elementti ostajalle.(Tarttee käyttiksen ym.)Kuis kova hinku sulla ois päivittää konetta jos multimedia ei pyöri koneella?

97.6.2002 17:41

pate72 ja icedaemon, saatatte olla oikeassa. Billy kehittelee vain omiin tuotteisiin kopiointi suojauksia, varsinkin käyttiksiin. Ja se ei välitä muista mitään. Porukka ostaa "hyvin" suojattuja käyttiksiä joilla voi pyörittää piraatti softaa ja se lisää Billyn softan ostoa..

1017.7.2002 10:12
TIKOO86
Inactive

Onko kellään tietoa miten XP:n aktivoinnin voi kiertää tai poistaa?? Aion nimittäin asentaa sen 2. koneelleni myös, mikä ei ole netissä. Hullua maksaa kahdesti... Kaikki vinkit on tervetulleita !! tikoo86@skede.net

1117.7.2002 12:13

tikoo86: Päästän itseni nyt sensuurin läpi: MIKÄ VITTU SIINÄ VOI OLLA NIIN SAATANAN VAIKEAA, ETTÄ EI VOIDA LUKEA NIITÄ VITUN SÄÄNTÖJÄ JA TAJUTA, ETTÄ VIESTEIHIN VASTATAAN ASIAAN LIITTYVILLÄ KYSYMYKSILLÄ?! Ja kuinka monta kertaa se pitää takoa sinne päähän: Jos jotkut vittupäät alkavat levittämään piraattimateriaalia täällä saitissa, kyselemään sen perään tai leikkimään muuten jotain vitun Ville 5v 31337 h4x0reita, jotka imivät tuttia kun scene oli vielä luumuista vapaa paikka, niin KRP, BSA tai muut vastaavat ikävät kolmikirjaimiset viranomaistahot alkavat koputtelemaan ovea. Yrittäkää perkele tajuta, että viime kädessä me, tämän homman ylläpitäjät, otamme teidän munailuista saitilla ainakin osavastuun. Tosin voin henkilökohtaisesti luvata, että kaivan vaikka kivensisästä IP-osoitteet, kellonajat ja yhteystiedot noista postauksista skoudeille, jos niitä joskus kysellään. Tuli selväksi?

1211.3.2003 5:08
NecHec
Inactive

Relaa nyt vähän. Eipä tuo sunkaan kirjoituksesi ole kovin asiallinen. Jos tulee näytölle keskustelua, joka ei miellytä, anna olla. Maailmassa on niin paljon sontaa, mihin voisi puuttua, eikä täydellistäö ihmistyyppiä ole vielä keksitty.

1311.3.2003 5:26

NecHec, et sitten uudempaa ketjua löytänyt mihin replytä.. Ja kyllä se pitäisi jokaisen tälle boardille rekisteröityneen tiedossa olla ettei kysellä mitään piraattimateriaalia. Nuita kysymyksiä kun tulee vielä n kappaletta viikossa. Ei ole liian paljoa vaadittu lukea nuita sääntöjä ja ei en tarkoita tällä sinua vaan nuita tikooja :)

1411.3.2003 5:52
NecHec
Inactive

Sorkke, tarkoitus ei ollut olla loukkaava enkä mitenkään pidä järkevänä, että täällä keskustellaan piraattituotteista, mutta mun mielestäni tuollaisiin piraattikeskusteluihin ei vaan pitäisi ottaa mitään kantaa, vaikka ne keskustelut ehdottomasti eivät kuulukkaan tänne. Ja sääntöjä pitäisi ehdottomasti noudattaa, mutta kuten kaikissa muissakin keskustelufoorumeissa, joukkoon mahtuu monenlaista "seurakuntaa". Oli pakko vähän selventää, ettei synny väärinkäsityksiä.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto