AfterDawn: IT-alan uutiset

Piratismi huomion keskipisteessä musiikkiteollisuuden tapaamisessa

Kirjoittaja Lasse Penttinen @ 16.4.2002 17:58

Miljoonat Internetin käyttäjät imuroivat kaikenlaista musiikkia aina Abba:sta Eminem:iin ilmaisista verkkopalveluista. Musiikkiteollisuus varoittaa että kasvava teini-ikäisten ja nuorten aikuisten sukupolvi on tottunut piratismiin ja käyttää sitä ensisijaisena hankintakanavana. ”Meillä on kokonainen sukupolvi joka on sitä mieltä että sisällön pitäisi olla ilmaista ja se ei ole pitkällä tähtäimella hyväksi liiketoiminnalle”, sanoo Hank Forsyth.
IFPI arvioi piratismin aiheuttaneen 4.2 miljardin dollarin tappiot vuonna 2001. Vuonna 2000 musiikkiteollisuus koki huonoimman myyntikehitysvuotensa myynnin laskiessa arviolta 5 prosenttia.

Yahoo! News

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto