AfterDawn: IT-alan uutiset

Japanilainen levymerkki ottaa Cactus-suojauksen käyttöön

Kirjoittaja Petteri Pyyny (Google+) @ 6.3.2002 15:51

Israelilainen Midbar Tech ilmoitti tänään, että japanilainen Avex-levymerkki ottaa käyttöön sen kehittämän Cactus Data Shield-kopiointisuojauksen CD-levyissään. Midbar arvioi kopiointisuojattujen levyjen määräksi noin miljoona kappaletta.
Avexin mukaan kukin kopiointisuojattu CD sisältää vain pari kappaletta, jotka on suojattu, loppu levyistä on suojaamatonta, "puhdasta" CDDA:ta. CD:t tulevat sisältämään myös varoitustarran, jossa kerrotaan levyjen olevan kopiointisuojattuja.

Samaista Cactus-teknologiaa käytti myös Suomen BMG, joka ilmoitti pari viikkoa aiemmin vetävänsä markkinoilta kopiointisuojatut Westlife-levyt. Cactus aiheuttaa ongelmia tietokoneiden CD-ROM-asemissa sekä CD-soittimissa, joiden tekniikka pohjautuu CD-ROM-asemiin.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto