AfterDawn: IT-alan uutiset

Philips kehitti musiikin tunnistukseen teknologian

Kirjoittaja Petteri Pyyny (Google+) @ 17.12.2001 20:59

Philips on kehittänyt teknologiaa joka ainakin osittain korvaa nämä hämyisistä pienistä levykaupoista tutut kävelevät tosielämän CDDB:t, joille riittää se, että hyräilet biisistä pari säettä ja he osaavat kaivaa sinulle hyllystä oikean artistin oikean levyn ja kertoa mikä biisi ko. levyltä oli hyräilemäsi kappale.
Eli siis täh? Eli teknologia toimii siten, että jos kuulet vaikkapa radiosta kappaleen, jonka esittäjää tai kappaleen nimeä et muista millään, voit ottaa kännykän esiin, soittaa palvelunumeroon ja painaa kännykän kaiutinta vasten kolmeksi sekunniksi ja tämän jälkeen palvelu osaa tunnistaa soivan kappaleen, oli kappale missä tahansa kohdassa, ja lähettää sinulle tekstiviestinä artistin ja kappaleen tiedot.

Philips sanoo järjestelmän olevan uskomattoman tarkka kappaleiden tunnistuksessa ja toivoo saavansa tekniikan lisensointikuntoon vuoden 2002 loppuun mennessä.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto