AfterDawn: IT-alan uutiset

Windows Median kopiointisuojaus murrettu

Kirjoittaja Petteri Pyyny (Google+) @ 20.10.2001 11:32

Microsoft vahvisti eilen tiedon, että sen Windows Media Audio ja Windows Media Video-tiedostoissa käytetty kopiointisuojaus on murrettu. "Beale Screamer"-nickin takaa esiintyvä kräkkeri onnistui murtamaan Microsoftin digitaalisten tekijänoikeuksien hallintaohjelmistossa (DRM=Digital Rights Management) käytetyn suojauksen ja suojausten purkuun käytettävä koodi on jo levinnyt verkossa kulovalkean tavoin.
Microsoft kuitenkin vakuuttaa, että hätä ei ole paha, koska hallintaohjelmiston kopiointisuojaukset voidaan päivittää, joten vastaisuudessa tehdyt kappaleet eivät koodilla aukea. Imagon kannalta isku on Microsoftille kuitenkin paha ja tulee pahaan aikaan, koska viimeisen vuoden aikana Microsoft on yrittänyt kutoa elokuvastudioita ja levy-yhtiöitä verkkoonsa ja saada niitä käyttämään Microsoftin DRM-ohjelmistoa ja Windows Media-formaattia verkossa tapahtuvassa levityksessä. Pahimmassa tapauksessa uusi murto voi romuttaa osan Microsoftin sopimuksista ja viivästyttää vielä ennestäänkin mm. Pressplayn avaamista.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto