AfterDawn: IT-alan uutiset

DVD Forum käy region-vapaiden DVD-soittimien kimppuun

Kirjoittaja Jari Ketola @ 24.7.2001 23:00

DVD-standardin lisensointia valvova DVD Forum on ottamassa käyttöön kovat keinot taistelussa kauko-idässä valmistettuja DVD-soittimia vastaan. Soittimet, kuten Apex AD600a, ovat tunnettuja vaivattomasta region-, eli aluekoodisuojauksen kierrosta.
Saadakseen käyttöönsä DVD-lisenssin ja -logon laitevalmistajien täytyy sitoutua tiukkoihin ehtoihin, joihin sisältyy myös aluekoodisuojauksen toteuttaminen. Kauko-idän halpavalmistajat ovat suhtautuneet tähän vaatimukseen puolihuolimattomasti -- usein aluekoodin vaihtaminen onnistuu suoraan laitteen omalla kaukosäätimellä muutamaa näppäintä painamalla. Tätä ominaisuutta käytetään myös halpasoittimien myyntivalttina.


Kitkeäkseen nämä soittimet markkinoilta DVD Forum on asettanut kaikki epäviralliset soittimet pannaan. Pannasta päästäkseen valmistajien on hyväksytettävä soittimensa DVD Forumilla. Lokakuun ensimmäisen päivän jälkeen yhä pannassa olevissa soittimissa ei DVD-logoa saa käyttää.

Nähtäväksi jää taipuvatko valmistajat DVD Forumin vaatimuksiin, vai tulemmeko jatkossa näkemään "Digitaalisia videosoittimia" ja "DVD-yhteensopivia MP3-soittimia".

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto