AfterDawn: IT-alan uutiset

EFF aikoo jatkaa taistelua MPAA:n kanssa

Kirjoittaja Petteri Pyyny (Google+) @ 24.1.2001 09:23

EFF, Electronic Frontier Foundation, ilmoitti jatkavansa oikeusprosessia, jossa MPAA (Yhdysvaltain elokuvatuottajien järjestö) on haastanut 2600 -nimisen verkkosivun oikeuteen DeCSS -koodin levittämisen vuoksi.
DeCSS on ohjelma, jonka avulla käyttäjät voivat halutessaan purkaa DVD-elokuvien CSS-kopiointisuojauksen. Näin DeCSS siis mahdollistaa myös DVD-elokuvien piratismin.

EFF kuitenkin muistuttaa, että alempi oikeusaste, joka elokuussa 2000 tuomitsi 2600:n syylliseksi, ei ottanut huomioon päätöksessään sitä, että DeCSS-ohjelmaa voidaan käyttää myös laillisiin tarkoituksiin, kuten varmuuskopioiden tekoon, tutkimukseen, DVD-elokuvien katsomiseen tietokoneilla, joille ei ole DVD-soitto-ohjelmia, jne..

EFF vie jutun Yhdysvaltain valitustuomioistuimeen ja odottaa useiden ihmisoikeusjärjestöjen liittyvän sen taakse puolustamaan 2600:sta. Vastaan ja puolesta esitettävien ulkopuolisilta tahoilta tulevien dokumenttien tulee olla oikeusasteella viimeistään tämän viikon perjantaina.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto