AfterDawn: IT-alan uutiset

WAP 2.0 tulee tukemaan MP3 audio- ja MPEG video-streamausta

Kirjoittaja Petteri Pyyny (Google+) @ 19.9.2000 00:15

WAPForumin edustajan mukaan ensi vuonna julkaistavaksi tarkoitettu uusi WAP-protokollamäärittely, 2.0, tulee tukemaan MPEG audion ja videon streamausta (MPEG audio -käsitteeseen kuuluu tietysti myös MP3 eli MPEG-1 audio layer III).
Tätä ennen kuitenkin on tarkoitus julkaista vielä yksi "siirtymävaiheen" versio WAP-protokollasta (joka itsessään on tavallaan sateenvarjo, kooten alleen mahtumaan kasan erilaisia standardeja, mm. WML-kuvauskielen) ensi vuoden alussa, versionumeroltaan 1.3. Ja tietysti audion ja videon streamaus tarkoittaa käytännössä vaatimusta ns. 3G-verkoista, joiden rakentaminen pitäisi alkaa ensi vuonna eri puolilla maailmaa.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto