AfterDawn logo

Ylen tutkimus: Suomalaiset rakastuivat etätöihin - puolet haluaisi jatkaa koronan jälkeenkin

AfterDawn AfterDawn
3 kommenttia

Yle on teettänyt Taloustutkimuksella kyselyn, jonka mukaan suomalaiset ovat siirtyneet sankoin joukoin tekemään etätöitä koronapandemian vuoksi. Yllättävintä tutkimuksessa lienee se, että tunnumme myös pitävän etätöistä.

Tutkimuksen mukaan noin miljoona suomalaista palkansaajaa on siirtynyt koronan myötä etätöihin. Luonnollisestikaan kaikilla tuota mahdollisuutta ei ole, mutta heille, keillä se mahdollisuus on, on etätöitä järjestynyt.

Niistä, jotka ovat nyt siirtyneet etätöihin, ilmoitti puolet haluavansa tehdä etätöitä jatkossakin, jos se vain työnantajalle suinkin sopii. Suosituinta etätyö on 30-44 -vuotiaiden keskuudessa - ja etenkin suurissa kaupungeissa. Tutkimuksen mukaan naiset ovat hieman innostuneempia etätöistä kuin miehet.

AfterDawnin Nopeat

"AfterDawnin Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempää uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana. Tämä osio on kokeellinen ja toivommekin näistä "nopeista" nostoista palautetta teiltä, käyttäjämme.

3 KOMMENTTIA

kane_k1/3

Saattaisin uskaltaa pistää pienen panoksen sen puolesta että moni joka haluaisi jatkossakin tehdä etätöitä, on läpeensä kyllästynyt trendikkäisiin avokonttoreihin.

-JF-2/3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti kane_k:

Saattaisin uskaltaa pistää pienen panoksen sen puolesta että moni joka haluaisi jatkossakin tehdä etätöitä, on läpeensä kyllästynyt trendikkäisiin avokonttoreihin.

Meillä on juurikin sellainen trendikäs avokonttori ja se toimii hyvin siinä mielessä, että työteho tippuu kun jatkuvasti tulee keskeytyksiä ja keskittyminen katkeaa lähes joka kerta kun huomaa jonkun liikkuvan näkökentässä. Vastamelukuulokkeet on pakolliset avokonttorissa. Todella stressaava ympäristö loppujen lopuksi. Kotikonttorilla on mukavan rauhallista.

G0lden_Kebab3/3

Komppaan tuota keskittymis asiaa, miten voi keskittyä jatkuvassa hölinässä...

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT