AfterDawn logo

PlayStation 5 esitellään huomenna – Näin seuraat tilaisuutta

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Microsoftin kerrottua Xbox Series X -konsolin teknisiä yksityiskohtia isolle yleisölle tällä viikolla, Sony on päättänyt seurata heti perässä ja napata osan huomiosta itselleen. Yhtiön julkaiseman twiitin mukaan PlayStation 5:n johtava järjestelmäarkkitehtuuri Mark Cerny esittelee konsolin rakennetta huomenna.

Sony kertoo uutisista omassa PlayStation-blogissaan. Ehkä uutiset oli tarkoitus kertoa GDC-messuilla, mutta niiden perumisen/viivästymisen takia Sony ja Microsoft saattoivat päättää kertoa uutiset kukin omalla tahollaan nyt tässä vaiheessa. Molemmat konsolit valmistunevat tulevaa joulusesonkia silmällä pitäen.

Molemmat konsolit tulevat perustumaan AMD:n Zen 2- ja RDNA 2 -mikroarkkitehtuureihin, joten yhteensopivuus vanhempien pelien kanssa on taattu tässä vaiheessa. Konsolit tulevat sisältämään myös nopeaa SSD-muistia sekä tuen säteenjäljitystekniikalle. Suorituskykyä tulee olemaan sen verran, että pelaaminen onnistuu 4K-tarkkuudella.


Sony lähettää tilaisuudesta suoran verkkolähetyksen kello 18.00 Suomen aikaa. Lähetys tulee katsottavaksi tänne.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT