AfterDawn logo

Huawein uudet MateBook D 14" ja MateBook D 15" -kannettavat heti myynnissä Suomessa - Hinnat 749 euroa ja 699 euroa

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Huawei on julkistanut kaksi uutta kannettavaa tietokonetta. Näiden uutuuksien myynti on alkanut heti Suomessa.

MateBook D -sarjan uutuudet ovat varustettu 14- ja 15-tuumaisella näytöllä. Molemmat versiot käyttävät perinteisestä 16:9 -kuvasuhdetta, Full HD -resoluutiota ja IPS-paneelia. Näytön ympärillä olevat reunat ovat kapeat, sillä 14-tuumaisen näytön näyttö-runkosuhde yltää 84 prosenttiin ja isomman 87 prosenttiin.

MateBook D 15"
MateBook D 15 on isompi näyttö

Kooltaan ja painoltaan MateBook D 15" on hieman isompi. Sen mitat ovat 357,8 mm x 229,9 mm x 16,9 mm ja painoa on 1,62 kg. Pienemmän mitat ovat 322,5 mm x 214,8 mm x 15,9 mm ja painoa on 1,38 kg. MateBook D 14" on ohuimmasta kohdasta ainoastaan 4,8 millimetriä paksu.

Suorituskyvystä molemmissa vastaa AMD Ryzen 5 3500U -suoritin sekä AMD Radeon Vega 8 -grafiikkapiiri, joiden parina on 8 gigatavua keskusmuistia. Tallennustilaa on 512 gigatavua.


MateBook D 15"
MateBook D 15 on yksi portti enemmän kuin pienemmässä

Liitäntöjen osalta on tarjolla USB-A 2.0 -portti, USB-A 3.0 -portti, HDMI-portti ja USB-C-liitäntä, joka toimii sekä data- että virtaliitäntänä sekä 3,5 mm kuuloke-ja mikrofoniliitäntä. Isommassa kannettavassa on yksi USB-A 2.0 -portti enemmän. Kannettavien mukana toimitetaan 65 W USB-C -laturi, joka tukee kannettavan lisäksi muita Huawein laitteita.

Taustavalaistun näppäimistö virtapainikessa on myös sormenjälkilukija, jonka lisäksi web-kamera on piilotettu oman näppäimen alle. MateBook D -tietokoneissa on NFC-tarra, joka mahdollistaa Huawei MateBook D -tietokoneen ja toisen Huawei-älylaitteen yhdistämisen toisiinsa Huawei Share -toiminnon avulla. Toiminnon avulla voi helposti siirtää tiedostoja puhelimesta tietokoneeseen tai toisinpäin.

MateBook D 14"
Matebook D 14 ylhäältä kuvattuna

Huawei MateBook D 14" hinta on 749 euroa ja Huawei MateBook D 15" hinta on 699 euroa. Molemmat mallit ovat saatavilla Silver-värissä.

Tämä artikkeli sisältää yhteistyökumppaneiden linkkejä. Tuotteen hinta ei muutu, mutta saamme mahdollisesti siitä pienen komission.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT