AfterDawn logo

Amazon.de ei toimita Suomeen – HS: Vikaa yritetään korjata

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
2 kommenttia

Viime viikolla Saksan Amazonin suomalaiset asiakkaat saivat tuijottaa virheilmoitusta, jonka mukaan valittuja tuotteita ei toimiteta Suomeen. Aiemmin tuotteiden tilaus on onnistunut Suomeen ongelmitta. Helsingin Sanomat kertoo, että kyseessä on ohjelmointivirhe. Amazon ei ole siis tehnyt hallinnollista päätöstä lopettaa toimitukset Suomeen.

Amazon.de-verkkokaupan valikoimista löytyy tuotteita laidasta laitaan ja osaa niistä saa tilattua Suomeen normaalisti, mutta osaa ei toimiteta lähtökohtaisesti lainkaan Suomeen. Viime viikolla ilmenneessä bugissa oli kuitenkin kyse siitä, että vaikka tuotetietojen mukaan toimitus Suomeen oli mahdollista, ilmoitti verkkokauppa tilauksen yhteydessä, ettei toimitus onnistu.

Virhe on ilmeisesti paikannettu jo osittain, mutta sen korjausaikataulusta ei ole sen tarkempaa tietoa. Amazonin muissakin eurooppalaisissa verkkokaupoissa on ollut samankaltaisia ongelmia.

Helsingin Sanomien tiedot perustuvat ilmeisesti asiakaspalvelun kanssa käytyihin keskusteluihin. Näihin tietoihin kannattaa suhtautua varauksellisesti, sillä asiakaspalvelu ei välttämättä ole kovin hyvin perillä yhtiön operatiivisesta toiminnasta.

2 KOMMENTTIA

johtaja591/2

Pystyy tilaamaan ongelmitta, vaikka tuotetietojen kohdalla lukisi "This item does not ship to Finland" / "Dieser Artikel kann nicht nach Finnland geliefert werden.". Riippuen siitä millä kielellä sivua käyttää.
Eli ei tarvitse odottaa, että bugi korjataan.

azit2/2

Amazon on nyt (1.2.20) "korjannut" buginsa. Enää estoa ei voi kiertää Johtajan kuvaamallakaan tavalla. Kyllä on perusteellista!

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT