AfterDawn logo

Kiina skannaa puhelinliittymän ostajan kasvot – Heikentää mahdollisuuksia anonyymiin viestintään

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
2 kommenttia

Kiinassa otettiin joulukuun ensimmäisenä päivänä askel kohti vaaralliselta kuulostavaa dystopiaa. Maassa nimittäin astui voimaan sääntely, joka velvoittaa uuden matkapuhelinliittymän hankkijaa tunnistautumaan henkilötodistuksen lisäksi myös kasvojentunnistuksen kautta.

Kasvojentunnistukseen on saattanut törmätä lentokentillä tai viranomaisasioinnissa, mutta sen kytkeminen puhelinliittymään on melko uusi asia. Nykymaailmassa käytännössä jokainen ihminen käyttää puhelinta ja suuri osa viestinnästä tapahtuu matkapuhelinverkossa, joten liittymän hankkijan tunnistaminen näin tehokkasti hankintaviheessa tarjoaa otollisen maaperän tehokkaalle seurannalle.

Virallisesti kasvojentunnistuksella halutaan vähentää huijauksia ja petoksia, mikä varmasti myös toteutuu kun verkossa on yhä vaikeampi toimia anonyymisti.

Kiina menee siis täysin päinvastaiseen suuntaan Kalifornian kanssa. Keväällä Kalifornia kielsi kasvojentunnistuksen käytön viranomaisasioinnissa.

2 KOMMENTTIA

RingLeaderTM1/2

On se hyvä ettei joulupukilta koko peruukki tippunut, kun viiksestä veti, sillä olisi koko joulu mennyt piloille.

Hyvää joulua 2019 sekä tulevaa uuttavuotta 2020.

pentsu2/2

Mitenköhän Kiina ajatteli toimia expatien kanssa joita ko. maassa riittää ja joiden puhelinliittymä on usein ulkomaisen työnantajan hankkima? Vai onkohan sittenkin ajatuksena pitää vain oma kansa puolueen nuhteessa...

E: Unohtuipa mainita että Venäjä testaa parhaillaan RuNet:ä kokeillakseen voisivatko he irrottautua Internetistä kokonaan. Aikamoista...

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT