AfterDawn logo

Facebook-rahalta hävisi tuki – Mikä on some-jätin valuutan tulevaisuus?

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
1 kommentti

Facebook on nyt kovan paikan edessä, kun sen kehittämältä Libra-virtuaalivaluutalta on kaikonnut tärkeimpien yhteistyökumppaneiden tuki. Ensin Libra-valuutan hylkäsi PayPal, mutta nyt muutkin maksukäsittelijät ovat jättäneet laivan.

Financial Timesin tietojen mukaan PayPalin esimerkkiä ovat seuranneet Visa, Mastercard, Stripe ja eBay. Nämä tahot ovat ehkä ne kaikkein tärkeimmät kumppanit jos ja kun Facebook haluaa levittää valuutan käyttöä sen omien verkkopalveluiden ulkopuolelle.

Mukana olleista maksukäsittelijöistä ainoastaan alankomaalainen PayU on enää Librassa mukana. Latinalaisessa Amerikassa toimiva Mercado Pago jätti kansainvälisten jättien tapaan Libran.

Joukkopaon taustalla on maksukäsittelijöiden keskuudessa kasvanut epäluulo eurooppalaisten ja amerikkalaisten viranomaisten suhtautumisesta. Poliittisella tasolla Libra on saanut vastustusta, minkä on pelätty heijastuvan viranomaisten suhtautumiseen. Libralta voidaan esimerkiksi vaatia rahanpesuun liittyvää seurantaa ja raportointia, mihin Facebook ei ole välttämättä valmistautunut.


1 KOMMENTTI

RingLeaderTM1/1

Se on aivan oikea ratkaisu tuolle varainkeruujärjestelmälle, hylätä tuki sen järjestelmistä loogisesti ajateltuna.

-Miksi käyttää VPN-palveluita, joita ei ole somemaailmassa olemassa.

Aivan kiistaton näyttö täälläkin: "death another"

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT