AfterDawn logo

Googlen tulevan Chromebookin nimi on Pixelbook Go - 13.3" 4K -näyttö, Core i7 ja 16 GB RAM

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

9To5Google-sivusto on saanut tietoa Googlen seuraavasta Chromebook-laitteesta. 'Atlas' -koodinimellä tunnetun laitteen nimen ajateltiin olevan Pixelbook 2, mutta tulevan Chromebook-kannettavan nimi onkin Pixelbook Go.

Päivitys 11.10.2019: Pixelbook Go päätyi 9To5Google-sivuston käsittelyyn.

Nyt tiedämme lähes kaiken Googlen tulevasta Chromebook-laitteesta, sillä laitteen prototyyppi on päätynyt 9To5Google-sivuston käsittelyyn ja sivusto julkaisi siitä laajan kuvagallerian.

Pixelbook Gon prototyyppi 9to5google sivuston käsittelyssä

Kaikki kuvat Not Pink -värisestä laitteesta voit katsoa tästä.

9To5Google-sivuston tietojen mukaan Pixelbook Go on kevyempi kuin alkuperäinen Pixelbook, joten se sopii paremmin matkustavalle henkilölle. Koneen rungossa käytetään magnesiumia. Pixelbook Go on enemmän perinteisen kannettavan näköinen, joten se ei ole 2-in-1 -laite eikä näppäimistöä voi irrottaa. Laitteen näppäimistön kerrotaan olevan kuitenkin olevan yhtä hyvä kuin alkuperäisessä Pixelbook -kannettavassa.


Pixelbook Go sisältää 13.3 tuuman kosketusnäytön 16:9 -kuvasuhteella. Resoluutioksi on valittavissa Full HD tai 4K vaihtoehdot. Suorituskyvystä on vastaamassa Intel Core m3/i5/i7 -suoritin, joka Chrome Unboxed -sivuston mukaan olisi 8. sukupolven rautaa. Keskusmuistia on 8/16 gigatavua ja tallennustilaa on 64/128/256 gigatavua.

Lue myös: Dell esitteli kaksi yrityksille suunnattua Chromebookia - jopa 32 GB RAM ja yksi teratavu tallennustilaa.

Pixelbook Go:n edestä löytyy kahden megapikselin etukamera, jolla voi kuvata 1080p/60fps -videota. Aikaisemmin uutisoimme, että kasvojentunnistus lisättäisiin Chrome OS -käyttöjärjestelmään, joten on mahdollista, että Pixelbook Go:n etukamera tukee tätä ominaisuutta.

Lisäksi Pixelbook Go sisältää tehokkaammat kaiuttimet kuin Pixelbook. Laitteesta todennäköisesti löytyy kaksi eteenpäin suunnattua kaiutinta. Laitteen sisältä löytyy turvallisuudesta vastaava Titan C -piiri, Wifi, Bluetooth ja laitteen molemmilla puolilla on yksi USB-C -liitäntä. Väriksi voi valita mustan (Just Black) tai pinkin (Not Pink).

Hinnan arvellaan alkavan 799 dollarista eli noin 730 eurosta.

Googlen seuraava "Made by Google" -tilaisuus järjestetään 15. lokakuuta.

Lue myös:
Google Pixelbook Go on nyt julkaistu virallisesti.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT