AfterDawn logo

Roomba ei näytä enää Roombalta, vaan Neatolta - Robotti-imureiden kuningas vaihtaa ulkonäköä, esittelee täyskokoisen moppausrobotin

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Roomba on ollut vuosikausia robotti-imureiden synonyymi ympäri maailmaa. Yhtiön kovin kilpailija on ollut amerikkalainen, nyttemmin saksalaiseen omistukseen siirtynyt Neato. Molempien yhtiöiden roboimurit on ollut helppo tunnistaa toisistaan jo pelkästään muodon perusteella: Roomba on hellinyt ikonista ympyrän muotoa kaikissa roboissaan ja vastaavasti Neaton robotit ovat olleet jo pitkään D-kirjaimen muotoisia päältä päin katsottaessa.

Nyt tuohon on tulossa muutos, kun Roomba hylkää uusimman huippumallinsa myötä ikonisen ympyrämallin muotoilustaan. Uusi Roomba S9+ näyttää aivan Neaton tehtaalta tupsahtaneelta, eli on juurikin saman muotoinen kuin Neaton robotit - D-kirjaimen mallinen. Pohjasta toki löytyvät Roomballe tutut silikoniset tuplatelat lian irrotukseen.

Roomba s9+
Roomba s9+


Oikeastaan mitään muuta uutta S9+ ei tuokaan pakettiin kuin uuden muotoilun - muilta osin robo on käytännössä vastaava malli kuin viime vuonna myyntiin tullut Roomba i7+. Ja hintakin on samaa luokkaa: i7+ maksaa Suomessa reilusti yli tuhat euroa ja S9+ näyttää myyvän Yhdysvalloissa $1'299 hintaan.

Roomba s9+ pohjasta
Roomba s9+ pohjasta

Vielä ei ole tietoa siitä, milloin tuleva uutuus saapuu Suomen markkinoille ja antaako uusi design merkittävää etua siivoustuloksessa aiempaan verrattuna. Yhtiö kuitenkin kertoo mallin saapuvan ainakin osaan Eurooppaa myyntiin jo heinäkuussa 2019.

Ainakaan omissa testeissämme Neato ei ole onnistunut pistämään kampoihin Roomban siivoustuloksille, tästä esimerkkinä vaikkapa nämä kaksi arvosteluamme:

Neato D7 arvostelu

Roomba 980 arvostelu

Roomban kaveriksi vihdoinkin täyskokoinen moppausrobotti

Roombaa valmistavalla iRobotilla oli aikanaan täyskokoisten moppausrobottien sarja, iRobot Scooba, mutta kyseinen sarja lakkautettiin vuonna 2016. Tuon jälkeen yhtiöllä on ollut vain kaksi moppausrobottia valikoimassaan. Testasimme näistä pienemmän viime syksynä ja lopputulos oli, että "kiva lelu, mutta hieman turha, kokonsa ja akkukestonsa puolesta".

Jos kiinnostaa, voi tuon arvostelun lukea täältä:

Braava Jet 240 arvostelu


Nyt siis saadaan Roomban kokoinen, koko talon siivoukseen pystyvä moppausrobotti iRobotin valikoimiin, kun yhtiö julkisti uuden Roomban yhteydessä myös Braava Jet M6-moppausrobotin. Yhtiö ei kerro vesisäiliön kokoa, mutta se vaikuttaa olevan merkittävästi Braava Jet -sarjaa suurempi.


Braava Jet M6 moppausrobotti


Braava Jet M6 pohjasta

Isona juttuna yhtiö mainostaa Roomban ja Braavan yhteistoimintaa, jossa laitteet osaavat kommunikoida keskenään. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että mikäli laitteet on asennettu toimimaan yhdessä, Roomba s9+ käy ensin imuroimassa halutun huoneen, palaa tämän jälkeen telakkaansa ja lopuksi Braava lähtee moppaamaan saman huoneen. Ominaisuutta tukee myös tämän hetken huippumalli Roomba i7+.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT