AfterDawn logo

Robottien aikakausi alkaa jo tänä vuonna – Boston Dynamics kaupallistaa Spotin

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Nettivideoillaan kauhua ja teknologiaihastusta herättänyt Boston Dynamics alkaa olla valmis kaupallistamaan ensimmäisen robottinsa. Boston Dynamics oli hetken aikaa Googlen omistuksessa, mutta se kuuluu nykyisin japanilaisen SoftBankin omistukseen.

The Vergen mukaan Boston Dynamics testaa parhaillaan kaupallistamisen kynnyksellä olevaa Spot-robottia useammassa erilaisessa proof-of-concept-ympäristössä, minkä tarkoituksena on selvittää robotin toimivuutta erilaisissa tehtävissä. Robotin myynnin aloittamiselle ei ole vielä annettu selvää päivämäärää, mutta koiramaisen Spotin pitäisi joka tapauksessa tulla saataville tulevien kuukausien aikana ja viimeistään vuoden loppuun mennessä.

Spot-robotti kykenee etenemään hyvin hankalassa maastossa ja se pysyy pystyssä tönäisyistä huolimatta, mutta se vaatii toimiakseen kuitenkin ohjaajan. Robotti voi toimia myös täysin itsenäisesti, mutta silloin toimintaympäristö pitäisi kartoittaa etukäteen huolellisesti. Robottia ohjataan Nintendo Switchin kaltaisella tabletilla. Ohjaimen näytöllä näkyy robotin "silmien" välittämä näkymä.


Boston Dynamicsin mukaan sen tavoitteena on valmistaa tämän vuoden aikana 1000 Spot-robottia.


TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT