AfterDawn logo

Kiinalta tulossa vastaisku – Kohteena Huaweita boikotoivat yhtiöt

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
1 kommentti

Kiinan kauppaministeriö suunnittelee vastatoimia yhtiöille, joiden tekemien sopimusrikkomuksien takia ne nähdään epäluotettavina yhtiöinä. Käytännössä kauppaministeriö kehittää pakotelistaa, johon kootaan Huawein kanssa välit rikkoneita yhtiöitä.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin määräyksestä yhdysvaltalaisia yhtiöt määrättiin katkaisemaan liiketoimintasuhteet Huaweihin, minkä seurauksena Google kieltäytyi tarjoamasta yhtiölle Android-tukea ja Qualcomm ei voi toimittaa puolijohdetuotteita. Lisäksi brittiläinen ARM näki parhaimmaksi noudattaa Yhdysvaltojen määräyksiä, minkä seurauksena Huawei ei voi käyttää edes mobiililaitteissa hyvin yleistä ARM-arkkitehtuuria.

Kiinan mukaan se aikoo ottaa kaikki tarvittavat keinot käyttöön. Laadittavan listan yksityiskohdista ja vaikutuksista kerrotaan myöhemmin. Kiina on pohtinut myös harvinaisten maametallien viennin vähentämistä Yhdysvaltoihin.

1 KOMMENTTI

avthein1/1

Mielenkiintoista kuinka innolla kyseiset yhtiöt (Google, Qualcomm, ARM) ovat lähteneet kieli ruskeana nuoleskelemaan Donald Trumppia.

Entäpä USA:n oma massavakoilu?
Siitä on ainakin paljon kovemmat ja laajemmat todisteet kuin Kiinan vakoiluista.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT