AfterDawn logo

Microsoft varoittaa – Windows 7:n tuki loppuu pian

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
5 kommenttia

Microsoft on julkaissut Windows 7:lle paikkauspäivityksen, joka sisältää pienimuotoisen varoitusilmoituksen käyttöjärjestelmän päivitystuen päättymisestä. Windows 7:n tuki päättyy 14. tammikuuta 2020.

Windows 7:n tuen päättyminen koskettaa huomattavaa osaa PC-käyttäjiä, sillä vuonna 2009 julkaistun Windows 7:n markkinaosuus on edelleen jopa 40 prosenttia. Näillä käyttäjillä on nyt 300 päivää aikaa keksiä tilalle päivittyvä käyttöjärjestelmä. Microsoft tarjosi Windows 7 -käyttäjille ilmaista päivitystä Windows 10:een, mutta tähän tarjoukseen eivät kaikki selvästikään tarttuneet.

Yrityskäyttäjät voivat ostaa Microsoftilta tietoturvapäivityksiä aina vuoteen 2023 saakka. Tuolloin päättyy myös Windows 8:n ohjelmistotuki.

5 KOMMENTTIA

pkaksp1/5

W7 -> W10 päivitys onnistuu edelleen ilmaiseksi ja ihan laillisesti MS:n sivulta.

mcmopo2/5

Olisihan se ihan kiva vaihtaa läppäriinkin windows 10:n jos se toimisi. Peruskäytössä menee ihan hyvin mutta kun pitäisi asennella vanhempia diagnostiikka ohjelmia testereille niin ei jostain syystä enää toimikkaan. Usein syynä on ajureissa joita ei ole allekirjoitettu. Vaikka tarkistuksen ottaa pois niin tuo uusikäyttöjärjestelmä ei vaan pysty asentamaan kaikkia kunnolla. Muutenkin käyttöjätjestelmä mitä ei voi kunnolla hallita käyttäjän toimesta ei oikein nappaa.

H4X0R-X3/5

Oletko koittanut asentaa nuo ajurit boottaamalla vikasietotilaan ja asentamalla sieltä ja/tai ajaa tuota driver test modea? Jälkimmäinen näyttää vesileimaa alanurkassa, mutta siitä pääseee kanssa jollain työkalulla eroon, jos se häiritsee.

mcmopo4/5

Originally posted by H4X0R-X:

Oletko koittanut asentaa nuo ajurit boottaamalla vikasietotilaan ja asentamalla sieltä ja/tai ajaa tuota driver test modea? Jälkimmäinen näyttää vesileimaa alanurkassa, mutta siitä pääseee kanssa jollain työkalulla eroon, jos se häiritsee.

Kyllä. Oikein kun tappelee niin saa asennettua mutta kun koneen käynnistää uudelleen päättää windossi omatoimisesti poistaa "vaaralliset" ajurit.

Trollaaja5/5

Juu, etenkin vuosipäivitykset tekevät välillä kaikenlaista "kivaa". Kotiversion kanssa on vaikea jatkaa pidemmälle, mutta pro-versiossa tuon pystyy estimään, joskin menee aika tekniseksi.

https://www.howtogeek.com/263851/how-to...ecific-drivers/

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT