AfterDawn logo

Sähköisten YO-kokeiden järjestämisessä vakavia ongelmia – Jopa kahden tunnin odotteluita

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Ylioppilaskirjoituksiin tänään osaa ottaneet kokelaat saivat ensikosketuksen julkishallinnon digi-hankkeisiin, sillä sähköisiksi muuttuneiden kirjoitusten järjestämisessä oli vakavia ongelmia useissa lukioissa.

Yle kertoo esimerkiksi, että kahdessa lukiossa tekniset ongelmat viivästyttivät äidinkielen lukutaidon koetta yli kahdella tunnilla. Peräti 270 kokelasta joutui pyörittämään sormiaan kahden tunnin ajan kokeen järjestämisessä ilmenneiden ongelmien takia. Lisäksi joidenkin lukioiden palvelinkapasiteetti oli alimitoitettu, joten palvelimien ylikuormitus aiheutti ongelmia kokeen tekemisessä.

Kynä–paperi-kombo osoittaa kyntensä tällaisissa tapauksissa. Palvelinongelmat eivät hankaloita tai viivästytä kokokeen tekemistä, kun kokelaalla on käytössä kynä, paperi ja lukiossa hankittu tieto.

Ylioppilastutkintolautakunnan pääsihteeri Tiina Tähkä kertoo Ylelle, että kokelaille hyvitetään ongelmien selvittämiseen kulunut aika. Näin ollen kaikki saavat lopulta yhtä paljon aikaa kokeen tekemiseen.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT