AfterDawn logo

WhatsAppia varten kehitetään oma virtuaalivaluutta

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Bloomberg kertoi viime vuoden lopulla tiedoista, joiden mukaan Facebook kehittäisi WhatsApp-pikaviestipalvelua varten omaa virtuaalivaluuttaa. Uutistoimiston mukaan ajatuksena on hyödyntää teknologiaa P2P-maksamisessa.

The New York Times on kuullut lähteiltään samanlaisia tietoja. Facebook on ilmeisesti suunnitelmissaan jo niin pitkällä, että se on käynyt keskusteluja virtuaalivaluuttapörssien kanssa virtuaalivaluutan liikkeelle laskemiseksi. Lehden mukaan myös Telegram ja Signal ovat kehittämässä omia valuuttoja.

Facebook on palkannut virtuaalivaluuttakehitykseen noin 50 ohjelmistokehittäjää. Projektia luotsaa PayPalilla aiemmin työskennellyt David Marcus. Facebookin tarkoituksena on sitoa virtuaalivaluuttansa arvo perinteisiin valuuttoihin, jolloin sen arvo pysyy vakaana. Tällöin se soveltuisi hyvin rahan siirtämiseen eli pieniin P2P-maksuihin.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT