AfterDawn logo

Vähän järempi drone – Boeing paljasti miehittämättömän "hävittäjän"

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Miehittämättömistä lennokeista on tullut jo arkipäivää niin kuluttajamarkkinoilla kuin viranomaistyössäkin. Ilmailualan jätteihin kuuluva Boeing on päättänyt jatkojalostaa formaattia vähän pidemmälle esittelemällä miehittämättömän "hävittäjän".

Airpower Teaming System -nimisen järjestelmän tarkoituksena ei ole taistella yksin ilmatilassa, vaan ne toimivat miehitetyn hävittäjän rinnalla. ATS:ää voidaan hyödyntää esimerkiksi tiedusteluun ja tarkkailuun. Niiden avulla voidaan vähentää miehitetyn hävittäjän riskiä joutua vaaraan.

Boeingin mukaan ATS-järjestelmä kestää paremmin g-voimia ja niillä voidaan lentää pidempiä matkoja. Lisäksi sen suorituskyky on verrattavissa hävittäjiin. Järjestelmä on kehitetty täysin Australiassa ja ensilennot lennetään vuonna 2020. Esitellyt hävittäjät maksavat murto-osan tavanomaisiin hävittäjiin verrattuna.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT