AfterDawn logo

Facebookille voi olla tulossa jopa miljardien dollareiden sakot

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Yhdysvalloissa kuluttajansuojaa ja kaupallista kilpailua valvova Federal Trade Commission (FTC) neuvottelee parhaillaan Facebookin kanssa viime vuonna ilmi tulleiden tietosuojaepäkohtien sovittamisesta. Facebook voi joutua maksamaan jopa miljardeja dollareita sovitellakseen asian liittovaltion viranomaisen kanssa.

FTC aloitti Facebookin tutkinnan viime vuoden maaliskuussa – pian sen jälkeen kun julkisuuteen tihkui tietoja Cambridge Analytica -tietovuodosta. Viime vuoden aikana tutkinta on laajentunut alkuperäisestä uusilla ilmi tulleilla tietosuojaepäkohdilla. FTC epäilee Facebookin laiminlyöneen velvollisuutensa valvoa millaista tietoa se antaa kolmansien osapuolien kerätä käyttäjistään.

Neuvotteluista uutisoineen The Washington Postin mukaan tarkkaa summa ei vielä tiedetä, koska se tarkentuu neuvotteluiden edetessä. Voidaan kuitenkin olettaa, että FTC tulee langettamaan Facebookille historiansa suurimman sakon teknologiayhtiölle. Mikäli Facebook ei suostu sovittelemaan asiaa, voi FTC viedä asian oikeuteen.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT