AfterDawn logo

Televisioviikko Suomessa – Liigaa ja muuta urheilua vapaasti katsottavissa viikonloppuna

Jami Virtanen Jami Virtanen
7 kommenttia

Ensimmäinen valtakunnallinen Televisioviikko järjestetään 11.-17.2.2019.

Televisioviikon aikana, perjantaista sunnuntaihin 15.-17.2., katsojat voivat tutustua ilmaiseksi maksu-tv:n tarjontaan. Televisioviikon järjestävät televisioyhtiöt, operaattorit ja kaupan toimijat. Myös Teosto on mukana Televisioviikon toteutuksessa.

Televisioviikon kunniaksi maksu-tv-kanavista ja -sisällöistä näkyvät ilmaiseksi 15.-17.2. välisenä aikana C Moren urheilukanavat C More Max, C More Sport 1 sekä C More Sport 2, Viasatin urheilukanavat sekä Viasat History, Viasat Explore ja Viasat Nature, Discoveryn Animal Planet, Discovery Channel, Investigation Discovery ja Discovery Science. Lisäksi kaikkia jääkiekon Liiga-pelejä ja oheisohjelmia voi katsoa ilmaiseksi Telia TV:ssä, ja myös Elisa Viihde Sport -sisällöt avautuvat suorina lähetyksinä ja tallenteina Televisioviikon viikonloppuna.

Ilmaiskatseluun avattavien maksu-tv -sisältöjen katselu onnistuu antenni-, kaapeli-, satelliitti -vastaanotolla sekä mobiili- ja IPTV:ssä niissä jakeluteissä, joissa ne normaalistikin ovat saatavilla. Useimmat kanavat ovat tutustuttavissa standardi- ja HD-laadulla. Teleoperaattorit Telia ja Elisa tarjoavat lisäksi katsottavaa UHD-laadulla. Telia kahden täysin uuden kanavan muodossa (Fashion TV UHD sekä Nasa TV UHD) ja Elisa jääkiekon (Yksi Mestis-peli UHD-laadulla per päivä).


Lisäksi kaupoilta ja operaattoreilta on odotettavissa hyviä tarjouksia mm. televisioista ja ohjeita sopivan televisiovastaanottimen hankintaan. Televisioviikko tarjoaa mahdollisuuden hankkia uusi vastaanotin ja samalla varmistaa, että kodin televisio toimii jo nyt niin kuin se parhaimmillaan voi toimia ja pystyy näyttämään kaiken sen, mitä on tarjolla.

Suomalaisissa antennitelevisioverkoissa siirrytään lähivuosina käyttämään pelkästään DVB-T2-lähetystekniikkaa, joka mahdollistaa teräväpiirto- eli HD-lähetykset. Televisiolähetysten vastaanottamiseen antenniverkon kautta tarvitaan siirtymän jälkeen T2-virittimellä varustettu televisio tai digiboksi. Uuteen tekniikkaan siirtyminen koskee UHF-antenniverkon niitä kanavia, jotka tällä hetkellä lähetetään DVB-T-tekniikalla. VHF-verkko käyttää jo nykyisin DVB-T2-tekniikkaa eli maksu-tv-kanavien katseluun tarvitaan antennivastaanotossa jo nyt DVB-T2-vastaanotin. Älytelevisio mahdollistaa myös hybridipalveluiden käytön ja IPTV-katselun.

Lista viikonloppuna vapaasti katsottavista lähetyksistä:

C More:
C More Max
C More Sport 1
C More Sport 2

Viasat:
Viasat Urheilu
Viasat Jalkapallo
Viasat Jääkiekko
Viasat Sport
Viasat Sport Premium
Viasat Hockey
Viasat Fotboll
Viasat Golf
Viasat Xtra 1-5
Viasat Esporttv HD
Viasat Ultra HD
Viasat History
Viasat Explore
Viasat Nature

Discovery:
Animal Planet
Discovery Channel
Investigation Discovery
Discovery Science

Telia TV:
Liiga-lähetykset
Oheisohjelmat
Fashion TV UHD
Nasa TV UHD

Elisa Viihde Sport:
Suorat lähetykset
Tallenteet

7 KOMMENTTIA

Zeitsei1/7

En ole 12 vuoteen katsonut perinteistä televisiota, saati SD-laatuista kuvaa. Suoratoistopalvelun "missä ja milloin vain"-toiminnan ja 4K-laadun rinnalla TV:n kanavapaketit ovat auttamattoman vanhakantaisia. Ehkä joku nostalgikko voi niistä nauttia, ja samalla muistella Yle24:ää, Nokia-digibokseja ja super-tekstitv:n potentiaalia.

pentsu2/7

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Zeitsei:

En ole 12 vuoteen katsonut perinteistä televisiota, saati SD-laatuista kuvaa.

Ok. Minä olen, katselen edelleenkin ja tiedän "muutaman" muunkin jotka katselevat. Sitä vaan mietiskelen että mistä hankit suoratoistopalvelusi 12 vuotta sitten?

Juttuni pointti on lähinnä siinä että "perinteinen" tv on vielä hyvissä voimissaan vaikka jotkut ihmiset käyttävät suoratoistopalveluita. Näitä "nostalgikkoja" on silti vielä enemmistö vaikka muuta väittäisitkin.

e:Lainaukset fiksailtu

etrade3/7

Vajaa 20v, kun lopetin telkkarin katselun.

Sohvaperunia Suomi tietysti täynnä, mutta niillä yleensä pää sekaisin, liiallisesta telkkarin katselusta.

Sohvaperunat soittelevat ja ihmettelevät, mitä kaikkea hullua nähneet telkkarista... nuo telkkarin katsojat on alttiina mielenterveysongelmille.

Ennemmin vaikka somettaa.

l0mbard4/7

Suoria urheilulähetyksiä varten tv-kanavat ovat minulla vielä käytössä. Netin kautta lähetykset tulee 20-30 sekuntia jäljessä ja silloin seinän kuuluu läpi naapurin tuuletukset ennen aikaisesti.

WinLix5/7

Nykyään tulee niin paljon ohjelmia (suurinosa vieläpä skeidaa tai uusintoja uusintojen perään että aika ei yksinkertaisesti riittäisi katsomaan kanavapakettien tarjontaa.

greedyjama6/7

En minäkään katso enään tvtä kuin satunnaisesti (esim urheilu), mutta mikä statussymboli siitä on tullut? :D Jos ihminen katsoo edelleen televisiota tyytyväisenä eikö se ole jokaisen oma asia

KariTelk7/7

Pidetään kuitenkin ne suoratoisto-nettitv-kikkareet ja oikea Tv ihan omassa sarjassaan.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT