AfterDawn logo

Tuleeko VR:stä pannukakku? Elokuvateatteri ei panosta enää teknologiaan

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
5 kommenttia

Uusien teknologioiden muuttaminen massahiteiksi on erittäin vaikeaa. Se huomattiin 3D-elokuvien kohdalla ja se on huomattu myös VR:n kohdalla. Ainakin IMAX tuntuu olevan pettynyt VR:n yleistymiseen, sillä se aikoo sulkea kaikki VR-teatterinsa ensi vuoden alussa.

IMAX aloitti investoinnit VR-sisältöjen esittämiseen kaksi vuotta sitten, mutta yleisöjä ei saatu innostumaan VR-laseilla katsottavista sisällöistä. Yhtiön mukaan asiakaskokemukset olivat pääosin positiivisia, mutta teatterit eivät saavuttaneet tarvittavaa asiakaskuntaa. Teattereissa katsomiskokemusta yritettiin nostaa uudelle tasolle paitsi VR-laseilla, myös sisältöön reagoivien pukujen avulla.

Teattereita ehdittiin avata yhteensä seitsemän kappaletta, mutta neljä niistä on jo suljettu. Loput kolme teatteria suljetaan ensi vuoden alkuun mennessä. IMAX on myös keskyttänyt muitakin VR:ään liittyviä kehityshankkeita.

5 KOMMENTTIA

G0lden_Kebab1/5

Tonnin kiekasu jos hyvät VR lasit haluaa kotiin asti. Vois olla halvempikin...

pentsu2/5

Nooh, 3D:n kohdalla tuo huomattiin jo -80 luvulla. Siitä vain jaksettiin kohkata mediassa älyttömyyksiin asti vielä hetki sitten. Sama tilanne on nyt menossa sähköautojen kanssa vaikka jo 1800 luvulla todettiin ettei onnistu...

mcmopo3/5

En nyt sanoisi että VR on täysi pannukakku. Ainakin pelipuolella VR on löytänyt oman asiakaskuntansa ja yleityminen tapahtuu hitaasti tekniikan kehittyessä (ja halventuessa). Elokuvapuolella taas en näe mitään järkeä miksi joku katsoo elokuvan VR:n läpi nyky näyttöpanelien ollessa viela aika surkeita VR:ää ajatellen, ellei sitten elokuva ole erikseen tehty VR-laseja varten. Tosin silloinkin käyttäjäkunta on vielä kovin pientä. Yksinkertaisesti VR:n mainostaminen on aika vaikeaa kun sitä ei vaan tajua mistä on kyse ennempää kuin koittaa kunnollisia laseja (oculus, vive... ehkä PSVR en ole itse kokeillut).

user_org (vahvistamaton)4/5

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mcmopo:

En nyt sanoisi että VR on täysi pannukakku.

Ei minullekkaan tullut mieleen että se olisi jotenkin teatteri juttu, ehkä luettu vääriä juttuja.

Uutinen ei tosin kertonut millaisia esityspaikkoja ja mitä on esitetty, kuvituskuvana on jotain pelilistä juttua ja ne päähän laitettu isot silmikot, jälkimmäiset on vähän sellaisia ettei kaikki ole innokkaita käyttään, varsinkin jos ovat julkisia.

lettas5/5

Urheilun puolella VR:ssä on iso potentiaali. Mestarien liigan matsi eturivissä hyvällä resoluutiolla ja äänellä kaveriporukan kanssa olisi jotain mitä rahalla ei välttämättä edes saa reaalimaailmassa.

Elokuvassa on se ongelma että kuvauksella ja kuvakulmilla on iso merkitys ja VR antaa liian ison mahdollisuuden keskittyä epäolennaiseen. Dokumentteihin VR voisi tuoda jotain uutta kulmaa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT