AfterDawn logo

Amazon haastaa Googlen uusilla aseilla – Joukkoistaa kysymyksiin vastaamisen

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Googlettaminen on nykyisin yleisin tapa hakea ratkaisut yleistietoa vaativiin kiistoihin ja erimielisyyksiin, mutta käynnissä olevan muutoksen takia puheavustajat voivat korvata perinteiset hakukoneet. Amazon aikoo ainakin haastaa Googlen uusilla keinoilla.

Fast Companyn tietojen mukaan Amazon aikoo tulevaisuudessa hankkia joukkoistamisen avulla vastaukset sellaisiin kysymyksiin, joihin Alexa ei nykyisin osaa vastata. Amazon on nimittäin avannut jo yhtiön työntekijöiden käyttöön kysy ja vastaa -tyylisen tietopalvelun, jossa työntekijät voivat antaa vastauksia avoinna oleviin kysymyksiin.

Palvelussa esitettävät kysymykset ovat sellaisia, joita on kysytty Alexalta, mutta avustaja ei ole tiennyt vastausta. Kun palvelun kautta vastaus lopulta tulee, häviää kysymyskin näkyvistä. Ennen vastaajaksi on valittu Amazonin työntekijöitä, mutta nyt yhtiö on alkanut lähettää kutsusähköposteja omille asiakkailleen. Kysymyksiin pyydetään alle 300 merkin pituisia vastauksia.


Joukkoistetut vastaukset erottaa Alexan muotoilusta, sillä vastaukset alkavat fraasilla: "According to an Amazon customer...".

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT