AfterDawn logo

WordPress päivittyi – Sisältää uudistetun editorin

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Suosittua verkkosisältöjen sisällönhallintajärjestelmää kehittävä WordPress.org on julkaissut ohjelmistostaan uuden version. Uusi WordPress 5.0 uudistaa sisällönhallinta-alustan editoria massiivisesti.

Editori on rakennettu helposti lähestyttävien sisältöblokkien varaan. Vapaasti muokattavien blokkien avulla verkkosivuilla esitettävää sisältöä voi muokata haluamakseensa ilman koodeja tai vaikeita valikkoja. Mikäli yksinkertainen käyttöliittymä rajoittaa sinua liiaksi, niin WordPress tarjoaa vanhan editorin Classic Editor -nimisenä liitännäisenä. Tukea Classic Editorille luvataan ainakin vuoteen 2021 saakka.

WordPress-pohjainen sisällönhallintajärjestelmä löytyy arviolta joka kolmannen verkkosivun takaa. Alustan päivitykset siis vaikuttavat monen sisällöntuottajan arkeen.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT