AfterDawn logo

Astuitko Black Friday -ansaan? Tästä päivässä oli oikeasti kyse

AfterDawn AfterDawn
4 kommenttia

Suomeen Yhdysvalloista rantautunut Black Friday -kulutusjuhlaperinne on nyt ohi, mutta Cyber Monday -alennukset ovat tulleet tilalle.

Kovan kulutusjuhlinnan jälkeen on saattanut iskeä krapula, oliko tarjouksiin tarttumisessa lopulta mitään järkeä. Olisitko ostanut kaikkea sitä tavaraa oikeasti muuten, vai päätitkö Sulo Vilen -tyylisesti tarttua tilaisuuteen, koska halvalla saa. Tunnepohjaisen ostamiseen yllyttäminen on koko Black Fridayn ajatus, kuten Crackedin Honest Ads -videosarjassa osuvasti todistellaan.

AfterDawnin Nopeat

"AfterDawnin Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempää uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana. Tämä osio on kokeellinen ja toivommekin näistä "nopeista" nostoista palautetta teiltä, käyttäjämme.

4 KOMMENTTIA

G0lden_Kebab1/4

Enpä ole pitkään aikaan suurempia heräteostoksia enää tehnyt. Blackistä tuli ostettua jo pitkään hankitalistalla ollut tavara kunnon alennuksella joten pelkkää voittoa itselle.

greedyjama2/4

https://www.youtube.com/watch?v=99Fym3As7PY Bf ei ole koskaan voittoa ostajalle. Alennukse päätetään maahantuojan kanssa jo hyvissä ajoin jolloin myyntikate ei ole pienenpi. Esim ps4 hinta on ollut tänä syksynä pienenoi johtuu siitä että ensi vuonna julkastaan ps5. ei se tule myyntiin silloin mutta, se hidastaa ps4 myyntiä. Joten maahantuojilla on kiire tyhjentää varastojaan.

user_org (vahvistamaton)3/4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti greedyjama:

Bf ei ole koskaan voittoa ostajalle.


Onko tuossa nyt jotain termikikkailua, vai mihin perustat ?
Jos mietit ihan voittoa sillä tavalla että siitä jää käteen jotain myymällä se kalliimmalla kuin siitä maksoi kuluineen, niin kyllä se on mahdollista. Eli nämä parjatut trokarit harrastaa tuota.

Mutta ihan tavallisena kuluttaja jos voitoksi laskee sen että tekee harkitun hankinnan edullisesti BF tarjouksesta, niin on se säästöä.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti greedyjama:

Alennukse päätetään maahantuojan kanssa jo hyvissä ajoin jolloin myyntikate ei ole pienenpi.


Tuossa juuri perustelit miksi ostaja voi tehdä "voittoa", tosiaan mustaperjantai kamppiksissa voi olla tarjouksia jotka ovat niin hyviä että jopa jälleenmyyjien kannattaisi niitä ostaa. Eli kauppias ei saa sen jälkeen tukkurilta lisää tavaraa siihen hintaan mihin niitä on myyty kuluttajille kamppis aikaan.

Toki ei kyse ole sellaisesta että vain ko perjantaina tuollaisia voisi olla.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti greedyjama:

Esim ps4 hinta on ollut tänä syksynä pienenoi johtuu siitä että ensi vuonna julkastaan ps5. ei se tule myyntiin silloin mutta, se hidastaa ps4 myyntiä. Joten maahantuojilla on kiire tyhjentää varastojaan.


Onko pelikonsoli hyvä esimerkki, mutta yleisemmin poistuvia malleja myydään välillä hyvin edullisesti, joskus syynä on ylisuurien varastojen tyhjennys ja ne tarjoukset voi olla niin tiukkoja että hintataso sen jälkeen nousee, varsinkin jos "tyhjennys" onnistui hyvin. (aina ei välttämättä maahantuoja mukana, vaikka tuontitavaraa olisis)

Tartuin tuohon "koskaan" sanaan, yleisellä tasolla jos katseli tämän vuoden perjantain tarjouksia niin joukossa oli paljon arveluttavia alennuksia, joiden isot alennusprosentit tuntu olevan aika vedätystä ja pahimillaan touhu muistutti XXL ja huonekaluliikkeiden touhua. Oli alehintoja jotka saattoivat n0% suurempia kuin muutamaviikko sitten ja jotkin jopa perjantain jälkeen laskivat.

Eli se säästön tai voiton tekeminen vaatii kuluttajalta poikkeuksisellisen hyvää hintakäsitystä vaikka hankinnat kohdistaisi juuri niihin asioihin joita jokatapauksessa hankkisi. Eli hankkia vain asioita johin hankintapäätös tehty aiemmin, eli nimimerkki "G0lden_Kebab" tapaan.

Vaikka ei olisi sitä viimeistä hintaa hakemassa niin BF voi olla ihan win-win tilanne kuluttaja/kauppa touhussa, joulu myynti/ostot ajoittuu leveämmälle.

G0lden_Kebab4/4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti greedyjama:

https://www.youtube.com/watch?v=99Fym3As7PY Bf ei ole koskaan voittoa ostajalle.

No ei kyllä ihan aina tuokaan pidä paikkaansa.

Esim itse hommasin Sampan 500GB M.2 SSD levyn 99€ kun normaalisti ihan jokapaikassa noin 150€+postit. Ihan kiistämätön säästö ja todella iso säästö tuon hintaisessa vehkeessä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT