AfterDawn logo

Apple kehittää haastajaa Chromecastille?

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Apple keskittyy lähes kaikissa yhtiön kehittämissä tuotteissa high-end-markkinoihin, mutta television kohdalla se saattaa joutua poikkeamaan strategiastaan. The Informationin tietojen mukaan Applen sisällä on pohdittu Chromecastin kaltaisen edullisen TV-lisälaitteen tuomista markkinoille.

Televisiotikku tarjoaisi kuluttajille matalan kynnyksen päästä käsiksi Applen ekosysteemiin ja Apple kykenisi markkinoimaan laajemmalle yleisölle ensi vuonna julkaistavaa TV-palveluaan. Apple TV -mallisto voi olla monille kuluttajille liian kallis, joten edullisemmalle ja karsitummalle tuotteelle voisi olla kysyntää.

Hyvä syy ostaa juuri Applen Chromecast-klooni voisi olla esimerkiksi se, että ensi vuonna maailmanlaajuisesti lanseerattava TV-palvelun sisältöjä näkisi sen kautta ilmaiseksi. Tosin ilmaiset sisällöt rajoittuvat vain Applen omiin tuotantoihin, mutta siitä huolimatta kuluttajat voivat kokea saavansa Applen tikusta enemmän vastinetta rahalleen.

TV-tikku on kuitenkin vain Applen insinöörien tuotekehitysidea. Siitä on vielä pitkä matka markkinoille lanseerattavaksi tuotteeksi.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT