AfterDawn logo

Google ja imurifirma yhteistyöhön – Google saa karttadataa kodistasi

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
1 kommentti

Google ja älykkäitä robotti-imureita kehittävä iRobot ovat solmineet yhteistyöstä, jonka myötä iRobot alkaa jakamaan Roomba-imureiden keräämää sisätilapaikkatietoa. Sisätilakarttoja on tarkoitus hyödyntää Googlen älykotihankkeissa.

iRobotin uudet Roomba i7+ -imurit kartoittavat kotien huoneita odometrisesti sekä kameroiden avulla, minkä ansiosta käyttäjä voi määritellä kustomoituja siivousaikatauluja tai vaihtoehtoisesti imuri voidaan käskeä siivoamaan vain tietty huone. Kun sama karttadata jaetaan Googlen kanssa, voidaan muutkin kodin älylaitteet paikantaa huonekohtaisesti.

Tulevaisuudessa imureiden kartoitusdatan pohjalta tiedetään missä älykkäät laitteet sijaitsevat huoneissa, jolloin laitteiden ohjaaminen puheella onnistuu luontevasti. Googlen edustajan mukaan tavoitteena ei ole vain luoda älykotia, vaan ajatuksellinen koti, jossa askareiden tekeminen ei edellytä niin paljoa isännän ohjausta tai toimenpiteitä.

Googlen mukaan sisätila-aineistoa ei aiota hyödyntää yhtiön mainosmyynnissä.

1 KOMMENTTI

DeNiWar1/1

Ja kun nuo kartat tietoineen mitä kaikkea talossa on ja missä sijaitsevat, päätyvät vääriin käsiin niin siinäpä on murtomiehillä hyvä aihio tehdä keikkasuunnitelma etukäteen...

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT