AfterDawn logo

Google nostaa kädet pystyyn – Lopettaa Facebookin kilpailijan

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
2 kommenttia

Googlelta meni noin 10 vuotta sitten alkanut sosiaalisen median hurja kasvu pahasti ohi, mitä paikkaamaan hakukonejätti kehitti Google+:n palvelun. Facebookin kaltainen yhteisöpalvelu ei kuitenkaan koskaan saanut erityisen hyvää suosiota, minkä takia Googlen on ollut nyt helppo päättää lopettaa palvelun kuluttajapuoli kokonaan.

Yhteisöpalvelun kyky sitouttaa käyttäjiä oli äärimmäisen huono, Googlen mukaan noin 90 prosenttia Plus-palvelun istunnoista on kestoltaan alle viiden sekunnin mittaisia. Käytännössä palvelu on siis toiminut jonkinlaisena hyppyalustana jonnekin muualle ja käyttäjät eivät todellisuudessa osoita kiinnostusta Google+:n käyttöön.

Google+ suljetaan "kuluttajakäyttäjiltä" seuraavan 10 kuukauden aikana. Käyttäjillä on vuoden 2019 elokuuhun asti aikaa varmuuskopioida Google+:ssa jaettu sisältö. Google ohjeistaa myöhemmin käyttäjiään miten omat henkilökohtaiset tiedot saa talteen ennen palvelun loppumista.

2 KOMMENTTIA

Zeitsei1/2

Luojan kiitos. Melkein 10 vuoteen en pystynyt kirjoittamaan kommentteja YouTubeen, koska kommenttirivin klikkaus avasi aina pop-upin "luo kanavallesi Google+ -sivu". Sinnikkyys palkitaan viimein (kai?).

robsku2/2

Miksi tämän sivun mainokset saavat selaimeni kysymään viisi kertaa peräkkäin, että sallitaanko videon pyöritys? No ei takuulla sallita vielä mobiililaitteella (ja sivuston mobiiliversio on kökkötraktori josta en pidä).

Sitten ihmetellään miksi niin moni käyttää adblokkeria?

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT