AfterDawn logo

Lasten Areena -sovellus julkaistiin Android TV:lle

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Yle on julkaissut lapsille sopivaa sisältöä esittävästä Lasten Areena -videopalvelusta Android TV -laitteilla toimivan sovelluksen. Vanhemmat voivat turvallisin mielin antaa lasten katsoa vapaasti Lasten Areenasta löytyvää sisältöä. Sovelluksesta löytyvät siis esimerkiksi kaikki Pikku Kakkosen videosisällöt.

Samaisesta palvelusta on jo olemassa Android-puhelimilla ja tableteilla toimiva sovellus, jota onkin käytetty Android TV -laitteille tarkoitetun sovelluksen pohjalla. Käyttöliittymää on tosin optimoitu kaukosäädinkäyttöä varten, minkä lisäksi käyttöliittymästä on yritetty tehdä niin yksinkertainen, että lukutaidoton lapsikin kykenee löytämään kiinnostavat videot.

Lasten Areenasta on julkaistu myös iOS-sovellus. Palvelu on niin ikään käytettävissä verkkoselaimen kautta osoitteessa areena.yle.fi/lapset.


Lasten Areena -sovellus toimii Android TV-älytelevisioissa, joita valmistavat mm. Philips, Sony ja Sharp. Sovellus toimii myös Android TV-lisälaitteilla, jollaisen on tuonut käyttöön mm. laajakaistaoperaattori DNA.

Sovellus on ladattavissa ilmaiseksi tv-laitteen käyttämästä Google Play -kaupasta.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT