AfterDawn logo

Ticketmaster tietomurron kohteena – Varoitus lähetetty suomalaisille asiakkaille

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Lippuja myyvä Ticketmaster on kertonut sen Ison-Britannian toimintojen joutuneen tietomurron kohteeksi. Yhtiön omiin järjestelmiin ei murtauduttu, mutta Ticketmasterin kanssa yhteistyötä tekevän Inbenta Technologiesin asiakastukipalveluun on ujuttauduttu luvatta.

BBC:n tietojen mukaan tietomurron kohteeksi on joutunut todennäköisesti vain brittiläisiä asiakkaita (tapaus koskee arviolta 40 000 asiakasta), mutta varotoimenpiteenä Ticketmaster on varoittanut myös muiden maiden asiakkaita. Muun muassa suomalaiset Ticketmasterin asiakkaat ovat saaneet sähköpostitse varoitusviestin.

Sähköposti-ilmoitus lähetettiin kaikille niille, jotka ovat ostaneet Ticketmasterin kautta lippuja vuoden 2017 syyskuun ja kuluvan vuoden kesäkuun välisenä aikana. BBC:n mukaan vaaravyöhykkeellä ovat kuitenkin helmikuun ja kesäkuun 23. päivän välillä lippuja ostaneet asiakkaat.

Varotoimenpiteenä Ticketmaster on nollannut asiakkaidensa salasanoja. Yhtiö tutkii parhaillaan miten tietomurto on vaikuttanut asiakkaiden luottokorttitietoihin.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT