AfterDawn logo

DNA TV:n yli 2 vuotta vanhat verkkotallenteet poistuvat

AfterDawn AfterDawn
6 kommenttia

DNA kertoo asiakastiedotteessaan, että sen DNA TV -palvelussa olevat kahta vuotta vanhemmat verkkotallenteet poistuvat automaattisesti ensi kuun lopusta alkaen. Tämä tarkoittaa, että ennen 1.7.2015 otetut tallenteet alkavat vanhentumaan heinäkuun alusta.

Poistuminen tapahtuu automaattisesti sitä mukaa kun ne vanhenevat yli 2 vuoden ikäisiksi. Kahden vuoden katseluaika perustuu tekijänoikeusjärjestöjen (Kopiosto, Gramex, Teosto ja Tuotos) asettamiin lisenssiehtoihin, jotka kaikki palvelun käyttäjät ovat hyväksyneet käyttöehdoissa.

Mikäli haluat tarkistaa tallenteiden tallennushetken, niin se löytyy tallenteen tiedoista sovelluksen Tallenteet-näkymästä. Yhtiö kertoo, että se on tiedottanut kaikkia DNA TV -asiakkaita, joilta löytyy tallenteita.

Tallenteiden kahden vuoden katseluaika koskee ainoastaan DNA TV -verkkotallennusta eikä esimerkiksi digiboksin tallenteita.

AfterDawnin Nopeat

"AfterDawnin Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempää uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana. Tämä osio on kokeellinen ja toivommekin näistä "nopeista" nostoista palautetta teiltä, käyttäjämme.

6 KOMMENTTIA

kokorux1/6

Taas yksi riittävä syy mahdolliseen määrä aikaisen sopimuksen purkamiseen mikäsi se on leivottu 1.7.17. Eli mikään ei ole pysyvää ja ketä tuo paska nyt sitten oikein palvelee????

G0lden_Kebab2/6

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti kokorux:

Taas yksi riittävä syy mahdolliseen määrä aikaisen sopimuksen purkamiseen mikäsi se on leivottu 1.7.17. Eli mikään ei ole pysyvää ja ketä tuo paska nyt sitten oikein palvelee????

Nosiis asiakkaaltahan tuo on vain pois, eli miinus palvelussa.

perhana3/6

Eihän siitä kauan ole kun afterdawnissa oli vastaava uutinen siitä että elisa poistaa yli kaksi vuotta vanhan verkkotallenteet, se uutinen oli vaan kovasti erilaisella äänensävyllä kirjoitettu ja otsikoitu :D

Lainaus:

Elisa tuhoaa asiakkaiden vanhat tallenteet - laki ei vaadi, mutta tekijänoikeusjärjestöt vaativat

Elisa on raivostuttanut Elisa Viihde-palvelun käyttäjät hiljattain ilmoittamalla että yhtiö poistaa kaikki yli 2 vuotta vanhat tallenteet asiakkailtaan ensi syksystä alkaen.

Mitenkäs tämä DNA:ta koskeva vastaava uutinen oli noin kovin neutraallisti muotoiltu tuohon elisa-uutiseen verrattuna, onkos DNA:n asiakkaat jotenkin ymmärtäväisempiä kun he eivät asiasta edes raivostu? ;-)

avthein4/6

Sama jos varastoa vuokraavat alkaisivat tuhota ja hävittää asiakkaidensa yli 2 vuotta vanhoja tavaroita varastoistaan.
Ja vieläpä sillä perusteella että sopimukset tavaroiden valmistajien kanssa sitä edellyttävät. Kun muuten ei uusi tavara ehkä menisi niin hyvin kaupaksi.

Todella sairasta siis. Missä menee sairasmielisyyksiin menevän ahneuden raja? Tekijänoikeusfasismi kun on eräs markkinafasismin muoto jossa rajaton ahneus on asetettu kaiken muun ja etenkin ihmisoikeuksien edelle. Mikä tahansa teko joka ehkä saattaisi heikentää voittoja on ankarasti tuomittua ja kriminalisoitua.

user_org (vahvistamaton)5/6

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti avthein:

Sama jos varastoa vuokraavat alkaisivat tuhota ja hävittää asiakkaidensa yli 2 vuotta vanhoja tavaroita varastoistaan.


Ei ole verrattavissa.
Tässä ei tuhota asikkaiden tavaroita tai asiakkaiden aineetonta sisältöä.
Tässä poistetaan sitä sisältö jota DNA on tallentanut ja edelleen jakanut asiakkailleen.

pentsu6/6

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti user_org:


Tässä ei tuhota asikkaiden tavaroita tai asiakkaiden aineetonta sisältöä.
Tässä poistetaan sitä sisältö jota DNA on tallentanut ja edelleen jakanut asiakkailleen.

Tai vielä tarkemmin ottaen sisältö ei ole asiakkaan eikä operaattorin vaan tekijänoikeuden omistajan.

Se näiden uutisointien kommenteissa on mielestäni hauskaa että jos uutisoidaan eri tv-kanavien sisällöstä niin lähes poikkeuksetta kanavien sisältö tuomitaan täydeksi paskaksi ja samaan hengenvetoon ihmetellään että "kuka muka katselee tv:tä vuonna 2017". Sitten ihan yhtäkkiä monilla onkin tarve säilöä tuota televisiossa esitettyä "paskaa" yli kahdeksi vuodeksi.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT