AfterDawn logo

Microsoftin toimitiloista paljastui vinkki tulevista Surface-laitteista

Matti Robinson Matti Robinson
2 kommenttia

Microsoftin mobiililaitteiden suosio on ollut hyvin kaksijakoista erityisesti viimeisen vuoden aikana. Älypuhelimet ovat kadonneet markkinoilta miltei täysin, mutta Surface-tableteissa/-tietokoneissa on ollut nähtävissä valoa tunnelin päässä.

Niinpä Microsoftilta onkin odotettu Lumia-laitteiden kuoppausta ja kenties Surface-brändin alle sijoitettu älypuhelinta. Siitä ei tosin ole mitään vahvoja todisteita vielä, mutta muuta uutta tietoa on paljastunut Surface-laitteista.

Intialaisen sovelluskehittäjä Shubhan Chemburkarin Twitter-paljastus Microsoftin kampukselta Redmondista näyttää vahvistavan, että Microsoft valmistelee tänä vuonna vielä yhtä Surface-julkaisua.

Läppärimäisellä luonnoskuvalla, vuosimerkinnällä ja "Coming Soon"-tekstillä varustetut plakaatit jatkavat jo julkistettujen Surface-laitteiden listaa niin kutsutun Building 88:n käytävillä. Tämän mukaan suunnitteilla on yhden 2016 julkaistavan laitteen lisäksi kolme laitetta ensi vuodelle. Joukossa ei ole luonnosta puhelimesta, mutta niin tärkeitä yksityiskohtia tuskin paljastettaisiin edes kampuksen käytävillä.

2 KOMMENTTIA

guy_fawkes1/2

Toisaaltakin paljastui jälleen vinkki edelleen Windowsiin ja Microsoft Corporationiin luottaville:

"Tuoreimmasta Windowsin esiversiosta on löytynyt pieni mystinen yksityiskohta, joka ZDNetin mukaan vaikuttaisi vihjaavan Windows 10:n mahdollisista tulevista kuukausimaksuista.

ZDNet havaitsi, että Windowsin System32-kansiossa on tiedosto nimeltä UpgradeSubscription. Tiedoston asetusvalikon mukaan sen tarkempi kuvaus on ”Windows Upgrade to Subscription Tool”."

Pian on todellakin aika kaivaa kuvetta ja kuukausittain, jos aikoo jatkaa Windows-junassa.

Microsoft (luonnollisesti) kiistää tämänkin uutisen väitteet.

hannibal_pjv2/2

Tottakai kuukausimaksullinen Ossi on tulossa. Sitä ei kai epäile kukaan. Se, että onko se ainoa vaihtoehto, onkin sitten se mielenkiintoinen kysymys.
Nythän jo Office 365 mikkkisoftalta. Photo shop jne ovat kuukaisimaksullisia. Pikkuhiljaa varmaan kaikki pelitkin siirtyvät kuukausimaksullisiksi wanhojen online pelien tapaan... Noh tuskin nyt sittenkään.
Kilpailutilanne vaikuttaa. Professionaalisia kuvankäsittelyohjelmaan on yksi. Photoshop, joten kuukausimaksu on helppo rahastuskeino. Karsittuja kuvankäsittelyohjelmaan on pilvin pimein, joten on kertamaksullista, ilmaista, mainosrahoitteista jne. Sama peleissä ja sama saattaa olla käyttöjärjestelmissä.
Jos MS on niin vahva, että tietää kaikkien siirtyvän kuukausimaksullinen versioon, niin tottakai se siirtyy siihen. Nyt vain kuitenkin on se tilanne, että os puolella on ainakin heikkoa kilpailua, joten kuukausimaksullinen sattaa olla itsemurha firmalle.
Voisi kuvitella Etta firmoille ja joillekin halukkaille asiakkaille tarjotaan kuukaisimaksullista versiota ja muille kertamaksullista. Siihen kuukausimaksullinen sitten jotain perkkejä.
Linux yhteisö ja Apple taputtaisivat karvaisia käsiään jos Mikkisofta laittaisi ossinsa vain kuukausimaksulla jakeluun.

Jos minä olisin mikkkisoftalla pistäisin perusversion softasta vaikka ilmaiseksi, mutta hinnoittelisivat vaikkapa dx12 ja muut peliominaisuudet kuukausimaksulle. Koska winkka on ainut pelialusta tällähetkellä. Käytännössä monopoli sillä saralla. Onneksi vulkan taitaa muuttaa tilannetta siten, ettei edes edellä mainittu kannattaisi :-)
Kilpailu on hyvästä!

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT