AfterDawn logo

Sonera vei oikeuteen ja voitti: Elisa ei saa enää mainostaa datakatollisia liittymiä typeriksi

Sami Koivunen Sami Koivunen
24 kommenttia

Markkinaoikeus on kieltänyt Elisaa jatkamasta kilpailijoita väheksyvää mainoskampanjaa 5.1 julkaistussa päätöksessä.

Markkinaoikeus toteaa päätöksessään, että Elisan mainoksissa käytetyt typeriin datakattoihin viittavat toteamukset sisältävät negatiivisen arvolatauksen.

Sonera vaati Elisaa lopettamaan mainoskampanjan 150 000 euron sakon uhalla. Markkinaoikeus hyväksyi vaatimuksen ja uhkasakoksi asetettiin vaaditut 150 000 euroa. Elisa joutuu lisäksi korvaamaan Soneralle 18 154 euron suuruiset oikeudenkäyntikulut.

Elisan mainoskampanjoissa on käytetty mm. "ei typerää datakattoa", "ilman typerää datakattoa", "ei koskaan typerää datakattoa", "kuinka typerä on liittymä, jossa on datakatto" ilmaisuja.

Asiasta kirjoitti ensimmäisenä Digitoday.

24 KOMMENTTIA

tataka1/24

Oikeudessa oltaisiin voitu käydä tutkimuksia läpi jossa verrataan kuinka hyvä on ilman datakattoa oleva liittymä verrattuna jossa on myös suomen ulkopuolisten kuluttajien mielestä, taitaisi tulla täystyrmäys.

Datakatto on typerä ainakin jollei se ole merkittävästi halvempi kuin datakatoton liittymä, mitä se ei ole ollut, jos 20 eurolla saa 50 megan maksiminopeudella datarajoittamattoman ja 10 gigan rajoituksella 5 euroa halvempi niin onhan se useimpien mielestä aika selvää kumpi tulee ostettua, jollei oteta jotain vanhuksia jotka eivät käytä älypuhelinta kuin nuoremmat joilla youtube, yle areena, kuvien varmuuskopiot yms vievät sen 10 gigan kuukaudessa hyvin äkkiä.

Ainoa mikä on mainoksessa ongelmallinen on "ei KOSKAAN typerää datakattoa" koska jos tuollatavoin mainostaa ja silti joskus kymmenenkin vuoden päästä tulee niin mainos oli huijausta. Mainoksissa pitää olla faktaa mutta voi mainostaa noin jos se pitää paikkansa, eli elisa(tai elisan yhdistyessä olevassa yrityksessä) ei koskaan(ikinä, never) voi olla datakattoa liittymässä.

ramiselin2/24

Sonera olisi voinut toimiä järkevästi ja poistaa ne typerät datakattonsa.

olkitu3/24

Soneralla on mahdollista datakatolliset ja datakatottomat liittymät kuluttajapuolella jo toukokuusta alkaen matkapuhelinliittymissä. Nettitikkuihin tarkoitetuissa mobiililaajakaistoissa ollut rajattoman määrä dataa jo todella kauan.

Soneran liittymät ovat lisäksi kaikki 4G liittymiä joten ei ole rajoitettu ollenkaan 4G:n käyttöä. Matkapuhelinliittymien (rajattoman datalla varustetut) hinnat Soneralla on samantasoiset kuin Elisalla mutta mobiililaajakaista liittymät ovat halvempia Soneralla (katsoen normaalihintaista liittymää). Soneralla on myös keskittäjä etuja joita kannattaa hyödyntää.

Datakatolliset liittymät ovat joillekkin käyttäjille sopivat mutta jos paljon dataa käyttää niin kyllä Sonerakin palvelee heitäkin.

yourJoost4/24

Soneran rajoittamaton data -liittymä suurimmalla verkon nopeudella vain kaxkypää/kk. Ihan edukas, jos paljon dataa siirtelee. Eikä tertte murehtia maxun määrästä, kun se on aina vakio.

Kasavuori5/24

Hah haa!
Elisa jatkaa nyt samoilla vanhoilla mainoksilla, missä on sanat "typerä/t" korvattu -peep-äänellä tyyliin:
-"ei -peep- datakattoa"
-"ilman -peep- datakattoa"
-"ei koskaan -peep- datakattoa"
-"kuinka -peep- on liittymä, jossa on datakatto"

Mainosten huomioarvo kasvaa ja niitä ei tarvitse edes tehdä uudestaan.
Ei huono sijoitus 18 154 eurolle + omat aa-kulut.

paradox116/24

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Kasavuori:

Hah haa!
Elisa jatkaa nyt samoilla vanhoilla mainoksilla, missä on sanat "typerä/t" korvattu -peep-äänellä tyyliin:
-"ei -peep- datakattoa"
-"ilman -peep- datakattoa"
-"ei koskaan -peep- datakattoa"
-"kuinka -peep- on liittymä, jossa on datakatto"

Mainosten huomioarvo kasvaa ja niitä ei tarvitse edes tehdä uudestaan.
Ei huono sijoitus 18 154 eurolle + omat aa-kulut.

Heh. Kieltämättä aika hyvää mainosta

RekookeR7/24

Se on vaan typerää maksaa liikaa

Nikonboxi8/24

Se koira älähtää... ;)

Michelola9/24

Miksi soneran nettiliittymät eivät toimi tänään?

user@org (vahvistamaton)10/24

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti tataka:

Oikeudessa oltaisiin voitu käydä tutkimuksia läpi jossa verrataan kuinka hyvä on ilman datakattoa oleva liittymä verrattuna jossa on myös suomen ulkopuolisten kuluttajien mielestä, taitaisi tulla täystyrmäys.


Miksi ?

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti tataka:


Datakatto on typerä ainakin jollei se ole merkittävästi halvempi kuin datakatoton liittymä


Typerä jos kalliimpi tai samahinta ja heikommat ominaisuudet.
Soneralla ei yleisesti ollut noin, ns datakattottomat maksaa (tai maksoi) enemmän, tai olivat muilta ominaisuuksiltaan heikompia.
Tarkan euron käyttäjä saattoi ottaa kummankin tyypin liittymät.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti tataka:


Ainoa mikä on mainoksessa ongelmallinen on "ei KOSKAAN typerää datakattoa" koska jos tuollatavoin mainostaa ja silti joskus kymmenenkin vuoden päästä tulee niin mainos oli huijausta.


Jutun mukaan ongelma oli sanassa typerä.

Elisa taisi jopa puolustella että heillä ja muilla on datakatollisia liittymiä, eikä kai kiistänyt että esim. Soneralla oli ja on datakatottomia liittymiä.

tataka11/24

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti user@org:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti tataka:

Oikeudessa oltaisiin voitu käydä tutkimuksia läpi jossa verrataan kuinka hyvä on ilman datakattoa oleva liittymä verrattuna jossa on myös suomen ulkopuolisten kuluttajien mielestä, taitaisi tulla täystyrmäys.


Miksi ?

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti tataka:


Datakatto on typerä ainakin jollei se ole merkittävästi halvempi kuin datakatoton liittymä


Typerä jos kalliimpi tai samahinta ja heikommat ominaisuudet.
Soneralla ei yleisesti ollut noin, ns datakattottomat maksaa (tai maksoi) enemmän, tai olivat muilta ominaisuuksiltaan heikompia.
Tarkan euron käyttäjä saattoi ottaa kummankin tyypin liittymät.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti tataka:


Ainoa mikä on mainoksessa ongelmallinen on "ei KOSKAAN typerää datakattoa" koska jos tuollatavoin mainostaa ja silti joskus kymmenenkin vuoden päästä tulee niin mainos oli huijausta.


Jutun mukaan ongelma oli sanassa typerä.

Elisa taisi jopa puolustella että heillä ja muilla on datakatollisia liittymiä, eikä kai kiistänyt että esim. Soneralla oli ja on datakatottomia liittymiä.


Koska datakatot on typeriä, nuff said.

Soneralla ollut tosi paljon halua hylätä Suomen ainutlaatuinen mobiiliverkko, verratkaapa ruotsiin, viroon, britteihin, jenkkeihin ja vaikka romaniaan sekä saksaan millaista laatua ja hinnoittelua siellä on ja sellaisen haluaminen Suomeen olisi tosi huono kuluttajien lisäksi myös yrityksille eritoten start up yrityksille.

Kartelli on ainoa mahdollisuus miten Suomeen voisi tulla soneran havittelema datakatottomien ylihinnoittelu tai poistaminen valikoimista, koska jos yksi operaattori tekee niin kaksi muuta saavat lisää asiakkaita.

Lumikki12/24

Minulla on ollut sellainen tunne että Soneran halvoissa liittymissä on eräänlainen datakatto. Se ei vain ole sellainen jonka helposti huomaisi tai mitä datakatolla tässä uutisessa tarkoitetaan.

Siis onko muut huomannut että jos käyttää paljon datallisesti Soneran mobiili yhteyttä niin jossain vaiheessa kuussa yhteys alkaa hidastella. Seuraavan kuun alussa yhteys on taas nopea tai jos katkaisee yhteyden ja ottaa sen uudestaan niin se on hetken aikaa nopea. Joten luulen että Sonera tekee datanmäärän perusteella nopeusrajoituksia. Tätä asiaa ei huomaa jos katkoo yhteyttä joka käytön jälkeen mutta jos pitää mobiili-yhteyttä jatkuvasti auki niin asian voi huomata. Puhumattakaan että siellä yhteydessä on jonkinlainen suodatin ja proxy, joka aiheuttaa kaikenlaisia ongelmia.

Kaiken kaikkiaan luulen että Sonera tekee selän takana paljon asioita joita se käyttäjä ei tiedä tai hänelle ei edes kerrota. Tässäkin uutisessa tulee selvästi esille että Elisan:n kommetti osui ja uppos. En varsinaisesti ota mitään kantaa kenellä olisi paras tai huonoin yhteys. Mutta jotain outoa on halvimmissa Soneran mobiili yhteyksissä.

olkitu13/24

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:

Minulla on ollut sellainen tunne että Soneran halvoissa liittymissä on eräänlainen datakatto. Se ei vain ole sellainen jonka helposti huomaisi tai mitä datakatolla tässä uutisessa tarkoitetaan.

Siis onko muut huomannut että jos käyttää paljon datallisesti Soneran mobiili yhteyttä niin jossain vaiheessa kuussa yhteys alkaa hidastella. Seuraavan kuun alussa yhteys on taas nopea tai jos katkaisee yhteyden ja ottaa sen uudestaan niin se on hetken aikaa nopea. Joten luulen että Sonera tekee datanmäärän perusteella nopeusrajoituksia. Tätä asiaa ei huomaa jos katkoo yhteyttä joka käytön jälkeen mutta jos pitää mobiili-yhteyttä jatkuvasti auki niin asian voi huomata. Puhumattakaan että siellä yhteydessä on jonkinlainen suodatin ja proxy, joka aiheuttaa kaikenlaisia ongelmia.

Kaiken kaikkiaan luulen että Sonera tekee selän takana paljon asioita joita se käyttäjä ei tiedä tai hänelle ei edes kerrota. Tässäkin uutisessa tulee selvästi esille että Elisan:n kommetti osui ja uppos. En varsinaisesti ota mitään kantaa kenellä olisi paras tai huonoin yhteys. Mutta jotain outoa on halvimmissa Soneran mobiili yhteyksissä.

Lumikki, itse olen sellainen datarohmu ja Sonera 4G tulee hyvin vieläkin yli 100Mbps nopeudella. Hidastumisia oikeastaan ei tapahdu sillä tavalla että Sonera estäisi vaan sitten se yleensä on mobiiliverkon ongelma (häiriötä esimerkiksi).

Tonttuman14/24

Lainaus:

Siis onko muut huomannut että jos käyttää paljon datallisesti Soneran mobiili yhteyttä niin jossain vaiheessa kuussa yhteys alkaa hidastella. Seuraavan kuun alussa yhteys on taas nopea tai jos katkaisee yhteyden ja ottaa sen uudestaan niin se on hetken aikaa nopea.

Nuo yhtäkkiset hidastumiset jotka korjaantuu reitittimen uudelleenkäynnistymisellä, voi johtua myös sen reitittimen ylikuormittumisesta tai bugisesta softasta joka aiheuttaa solmuja.
Tosin Soneran tapauksessa (ollut aiemmin käytössä itsellä) oli jatkuvaa hidastelua ja välillä aivan täyttä nollatoimivuutta. Tämä johtui alueeni 4g-maston ruuhkautumisesta. Näin kertoivat asiakaspalvelussa ja ilmoittivat ettei asialle olla tekemässä lähiaikoina mitään. Siinä vaiheessa vaihdoin operaattoria.

perhana15/24

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti olkitu:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:

Minulla on ollut sellainen tunne että Soneran halvoissa liittymissä on eräänlainen datakatto. Se ei vain ole sellainen jonka helposti huomaisi tai mitä datakatolla tässä uutisessa tarkoitetaan.

Siis onko muut huomannut että jos käyttää paljon datallisesti Soneran mobiili yhteyttä niin jossain vaiheessa kuussa yhteys alkaa hidastella. Seuraavan kuun alussa yhteys on taas nopea tai jos katkaisee yhteyden ja ottaa sen uudestaan niin se on hetken aikaa nopea. Joten luulen että Sonera tekee datanmäärän perusteella nopeusrajoituksia. Tätä asiaa ei huomaa jos katkoo yhteyttä joka käytön jälkeen mutta jos pitää mobiili-yhteyttä jatkuvasti auki niin asian voi huomata. Puhumattakaan että siellä yhteydessä on jonkinlainen suodatin ja proxy, joka aiheuttaa kaikenlaisia ongelmia.

Kaiken kaikkiaan luulen että Sonera tekee selän takana paljon asioita joita se käyttäjä ei tiedä tai hänelle ei edes kerrota. Tässäkin uutisessa tulee selvästi esille että Elisan:n kommetti osui ja uppos. En varsinaisesti ota mitään kantaa kenellä olisi paras tai huonoin yhteys. Mutta jotain outoa on halvimmissa Soneran mobiili yhteyksissä.

Lumikki, itse olen sellainen datarohmu ja Sonera 4G tulee hyvin vieläkin yli 100Mbps nopeudella. Hidastumisia oikeastaan ei tapahdu sillä tavalla että Sonera estäisi vaan sitten se yleensä on mobiiliverkon ongelma (häiriötä esimerkiksi).

Anteeksi vaan tämä kommenttini, mutta nimimerkki olkitun kirjoituksesta paistaa kyllä melko selkeästi läpi soneran myyjän puheet.
Toiseekseen nuo tarinat yli 100Mbs:n nopeuksista syö lopunkin uskottavuuden puheista, kyllä se on jo ihan puolueettomillakin testeillä osoitettu että tuollaiset nopeudet 4G verkossa ovat ihan optimaalisia poikkeuksia.
Tässä jo hieman vanhaa tilastoa, mutta kertoo kuitenkin paljon siitä kuinka Sonera sijoittuu nopeuksissa muihin operaattoreihin verrattuna:
http://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/10/23...kattavin-verkko
Eli 2014 DNA:n latausnopeuksien keskiarvo 40,3Mbps ja Soneran keskiarvo 26,9Mbps, Elisa 31,2Mbps eli Sonera oli hävisi keskimääräisissä nopeuksissa reilusti.
Toki tämähän nyt on kai sitten sellaista tietoa jota ei saisi julkisesti kertoa, tai Sonera voi haastaa oikeuteen :D

Niin ja tuohon Lumikin kysymykseen, monista Soneran edullisimmasta mobiililiittymistä todellakin löytyy sellainen pienellä präntätty maininta, jossa kerrotaan että ainoastaan rajattu määrää dataa kuukaudessa liikkuu sillä luvatulla nopeudella, ja rajan tultua täyteen loppukuukausi mennäänkin sitten jotakuinkin 2G nopeutta vastaavalla vauhdilla.

olkitu16/24

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti perhana:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti olkitu:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:

Minulla on ollut sellainen tunne että Soneran halvoissa liittymissä on eräänlainen datakatto. Se ei vain ole sellainen jonka helposti huomaisi tai mitä datakatolla tässä uutisessa tarkoitetaan.

Siis onko muut huomannut että jos käyttää paljon datallisesti Soneran mobiili yhteyttä niin jossain vaiheessa kuussa yhteys alkaa hidastella. Seuraavan kuun alussa yhteys on taas nopea tai jos katkaisee yhteyden ja ottaa sen uudestaan niin se on hetken aikaa nopea. Joten luulen että Sonera tekee datanmäärän perusteella nopeusrajoituksia. Tätä asiaa ei huomaa jos katkoo yhteyttä joka käytön jälkeen mutta jos pitää mobiili-yhteyttä jatkuvasti auki niin asian voi huomata. Puhumattakaan että siellä yhteydessä on jonkinlainen suodatin ja proxy, joka aiheuttaa kaikenlaisia ongelmia.

Kaiken kaikkiaan luulen että Sonera tekee selän takana paljon asioita joita se käyttäjä ei tiedä tai hänelle ei edes kerrota. Tässäkin uutisessa tulee selvästi esille että Elisan:n kommetti osui ja uppos. En varsinaisesti ota mitään kantaa kenellä olisi paras tai huonoin yhteys. Mutta jotain outoa on halvimmissa Soneran mobiili yhteyksissä.

Lumikki, itse olen sellainen datarohmu ja Sonera 4G tulee hyvin vieläkin yli 100Mbps nopeudella. Hidastumisia oikeastaan ei tapahdu sillä tavalla että Sonera estäisi vaan sitten se yleensä on mobiiliverkon ongelma (häiriötä esimerkiksi).

Anteeksi vaan tämä kommenttini, mutta nimimerkki olkitun kirjoituksesta paistaa kyllä melko selkeästi läpi soneran myyjän puheet.
Toiseekseen nuo tarinat yli 100Mbs:n nopeuksista syö lopunkin uskottavuuden puheista, kyllä se on jo ihan puolueettomillakin testeillä osoitettu että tuollaiset nopeudet 4G verkossa ovat ihan optimaalisia poikkeuksia.
Tässä jo hieman vanhaa tilastoa, mutta kertoo kuitenkin paljon siitä kuinka Sonera sijoittuu nopeuksissa muihin operaattoreihin verrattuna:
http://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/10/23...kattavin-verkko
Eli 2014 DNA:n latausnopeuksien keskiarvo 40,3Mbps ja Soneran keskiarvo 26,9Mbps, Elisa 31,2Mbps eli Sonera oli hävisi keskimääräisissä nopeuksissa reilusti.
Toki tämähän nyt on kai sitten sellaista tietoa jota ei saisi julkisesti kertoa, tai Sonera voi haastaa oikeuteen :D

Niin ja tuohon Lumikin kysymykseen, monista Soneran edullisimmasta mobiililiittymistä todellakin löytyy sellainen pienellä präntätty maininta, jossa kerrotaan että ainoastaan rajattu määrää dataa kuukaudessa liikkuu sillä luvatulla nopeudella, ja rajan tultua täyteen loppukuukausi mennäänkin sitten jotakuinkin 2G nopeutta vastaavalla vauhdilla.

Totuus siis on tekniikassa jo ettei 100Mbps nopeuksiin pääse kuin hyvissä sijainneissa. Itse asun sopivasti sijainnissa jossa Sonera toimii vain. En suosi missään nimessä Soneraa mutta tekniikka itsestään on sellainen valmiiksi joka ei millään takaa hyviä nopeuksia.

Suosittelen aina valitsemaan totta kai sellaisen joka toimii. Siitä kannattaa lähteä maksamaan, ei siitä että kenen se tuote oikeasti on.

Mutta haluan tietää ihan missä Soneralla on liittymä jossa selvästi ei kerrottaisi että onko datakatto vai ei. Ainakin täälä https://kauppa.sonera.fi/yksityisille/t...-verkkokauppaan kun katsoo niin isona lukee "Nopean netin käyttömäärä":n alta selkeästi määrä mitä sijaitsee. Plus liittymissä ainakin saa rajaton datan käyttöön ja se on loppujen lopuksi samanhintainen kuin Elisallakin vastaava liittymä. DNA:n puolellakin olen hintoja seuraillut mutta aika samantasoisia on...

Minulla ei vain ole ymmärrystä että väitetään että Sonera on kallis ja datakatto asiasta tulee näin suuri asia. Se on vain vaihtehto jos ei halua tai tarvitse datakatotonta. Itse olen sellainen joka käyttää paljon dataa joten haluan rajattoman. Itsellä siis oli Elisa mutta vaihdoin Soneralle toukokuussa kun tuli uudet Sopiva Plus liittymät koska toimi paremmin täälä kotonani.

Lisäksi haluan sanoa että nopeusmittaukset tulisi suorittaa jokaisessa käyttökohteessa aina erikseen. Jossakin toimii toinen ja toisessa toinen. Sille ei paljon voi tehdä mitään. Mutta kun tietää mikä toimii niin totta kai valitset toimivan vaikka maksaisi pari euroo enemmän. Turha maksaa toimimattomasta.

Lumikki17/24

Lainaus:

Nuo yhtäkkiset hidastumiset jotka korjaantuu reitittimen uudelleenkäynnistymisellä, voi johtua myös sen reitittimen ylikuormittumisesta tai bugisesta softasta joka aiheuttaa solmuja.


Ei minulla ole mitään reittimien uudelleen käynnistelyä. Vaikka muuten kyllä ymmärrän mistä puhut. Yhteyden katkaisu ja uudelleen muodostus ei edes tapahtu minulla reitittimessä vaan 3G-palikassa.

Lainaus:

Niin ja tuohon Lumikin kysymykseen, monista Soneran edullisimmasta mobiililiittymistä todellakin löytyy sellainen pienellä präntätty maininta, jossa kerrotaan että ainoastaan rajattu määrää dataa kuukaudessa liikkuu sillä luvatulla nopeudella, ja rajan tultua täyteen loppukuukausi mennäänkin sitten jotakuinkin 2G nopeutta vastaavalla vauhdilla.


Ei tilanne nyt ihan noin paha ole että mentäisin 2G:lle, mutta selvästi siellä tehdään tahallisesti yhteyden hidastusta.

Ehkä siksi ne Soneralla ottikin Elisan mainoksesta nokkiinsa kun tekevät ihmisten seläntakana tuollaista datakatto nopeusrajoitusta. Taitaa olla itselläkin aika vaihtaa palveluntarjoajaa ja testata miten ne muut toimii paikassa jossa olen. Yhteyden luotettava tasainen toiminta olisi hieman tärkeämpää minulle kuin joku huippunopeus tai muutaman euron hintaero.

perhana18/24

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti olkitu:

Totuus siis on tekniikassa jo ettei 100Mbps nopeuksiin pääse kuin hyvissä sijainneissa. Itse asun sopivasti sijainnissa jossa Sonera toimii vain. En suosi missään nimessä Soneraa mutta tekniikka itsestään on sellainen valmiiksi joka ei millään takaa hyviä nopeuksia.

Suosittelen aina valitsemaan totta kai sellaisen joka toimii. Siitä kannattaa lähteä maksamaan, ei siitä että kenen se tuote oikeasti on.

Mutta haluan tietää ihan missä Soneralla on liittymä jossa selvästi ei kerrottaisi että onko datakatto vai ei. Ainakin täälä https://kauppa.sonera.fi/yksityisille/t...-verkkokauppaan kun katsoo niin isona lukee "Nopean netin käyttömäärä":n alta selkeästi määrä mitä sijaitsee. Plus liittymissä ainakin saa rajaton datan käyttöön ja se on loppujen lopuksi samanhintainen kuin Elisallakin vastaava liittymä. DNA:n puolellakin olen hintoja seuraillut mutta aika samantasoisia on...

Minulla ei vain ole ymmärrystä että väitetään että Sonera on kallis ja datakatto asiasta tulee näin suuri asia. Se on vain vaihtehto jos ei halua tai tarvitse datakatotonta. Itse olen sellainen joka käyttää paljon dataa joten haluan rajattoman. Itsellä siis oli Elisa mutta vaihdoin Soneralle toukokuussa kun tuli uudet Sopiva Plus liittymät koska toimi paremmin täälä kotonani.

Lisäksi haluan sanoa että nopeusmittaukset tulisi suorittaa jokaisessa käyttökohteessa aina erikseen. Jossakin toimii toinen ja toisessa toinen. Sille ei paljon voi tehdä mitään. Mutta kun tietää mikä toimii niin totta kai valitset toimivan vaikka maksaisi pari euroo enemmän. Turha maksaa toimimattomasta.

Skeptinen kun olen, niin voisitko ajaa speedtestin ja linkittää tänne tuloksesi, haluaisin nähdä sen 100Mbps nopeuden ihan omin silmin, toki uskon että se voi olla mahdollista mutta kiinnostaisi nähdä mitä speedtest siitä sinulla kertoo
http://www.speedtest.net/

Tuloksen linkittäminen tänne on helppoa, tässä omani DNA:n 50Mbps maksiminopeuksisella liittymällä, paikkana pieni kunta täällä korvessa

perhana19/24

Odotellen sitä olkitun speedtestiä...

olkitu20/24
Tässä mittauksiani tänään...

Mittaukset tehty Samsung Galaxy S6 Edge + Sonera Sopiva XL Plus liittymällä Soneran LTE1800 verkossa.

Signaaliarvot:

RSRP -87
RSRQ -7
SINR 30
SINR 59

Eli signaaliarvot kertoo että yhteys on täydellinen tukiasemana nähden.


---


Totuus on että tälläisiä nopeuksia saa vain hyvässä paikassa. Mutta on mahdollista saada kylläkin LTE verkossa.

Nopeuskattoa tai datakattoa ei ainakaan liittymässäni ole ja hyvin täältä 4G:llä tulee.

tataka21/24

Itselläni dna 50 megan datakatoton liittymä maksaa 19.80 jonka lisäksi puhelut ja tekstarit 4 senttiä per min/kpl ja kokohinta laskussa about 21 euroa. Ei taida tele finland ja soneralla olla samanhintaisia :D

Itselleni idealoginen kysymys ettei mennä ulkomaiden malliin eli datakatottomat poistuvat/hinnat nousevat reilusti ja dakatatolliset tolkuttoman kalliita ainoana nettinä(joita joudutaan käyttämään paljon koska kiinteitä ei saa kuin vieläkin kalliimmalla)

perhana22/24

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti olkitu:
Tässä mittauksiani tänään...

Mittaukset tehty Samsung Galaxy S6 Edge + Sonera Sopiva XL Plus liittymällä Soneran LTE1800 verkossa.

Signaaliarvot:

RSRP -87
RSRQ -7
SINR 30
SINR 59

Eli signaaliarvot kertoo että yhteys on täydellinen tukiasemana nähden.


---


Totuus on että tälläisiä nopeuksia saa vain hyvässä paikassa. Mutta on mahdollista saada kylläkin LTE verkossa.

Nopeuskattoa tai datakattoa ei ainakaan liittymässäni ole ja hyvin täältä 4G:llä tulee.

Hyvältähän tuo muuten näyttää, mutta miten tuo upload-nopeus jää noin alhaiseksi? Ja jos olisit käyttänyt sitä speedtestin selainversiota niin olisit saanut jaettua tänne linkin jossa näkyy myös operaattorin nimi pelkän kuvakaappauksen sijaan.

olkitu23/24

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti tataka:

Itselläni dna 50 megan datakatoton liittymä maksaa 19.80 jonka lisäksi puhelut ja tekstarit 4 senttiä per min/kpl ja kokohinta laskussa about 21 euroa. Ei taida tele finland ja soneralla olla samanhintaisia :D

Itselleni idealoginen kysymys ettei mennä ulkomaiden malliin eli datakatottomat poistuvat/hinnat nousevat reilusti ja dakatatolliset tolkuttoman kalliita ainoana nettinä(joita joudutaan käyttämään paljon koska kiinteitä ei saa kuin vieläkin kalliimmalla)

Sinulla siis DNA Äly 50M liittymä. Se on hyvä liittymä jos ei soittele normaaleja puheluita tai tekstaile sekä varsinkin jos DNA toimii hyvin.

Esimerkiksi otetaan Elisan puolelta vastaava Tarkka 4G niin hinta on 12kk ajan 19.80€/kk ja sitten sen jälkeen 22.90€/kk ellei uusi sopimusta.

---

Mutta tulee muistaa että Soneralla on hieman tuotteistus erilainen kuin muilla. Lisäksi toki etu Soneran puolella se että Sopiva liittymät ovat siis Pohjolassa ja Balttiassa samaanhintaan kuin Suomessa nostaa sitä hintaa. Soneralla lisäksi pistetty tekstarit sekä puhelut samaanpakettiin joka tekee tuotteesta erilaisen.

Lisäksi tulee muistaa että DNA ja Elisa tarjoavat yksittäisen halvemman liittymän kuin Sonera mutta Soneran tavoitteena on että keskitetään liittymät Soneralle. Pelkällä netillähän Soneralta ei ainakaan saa puhelinliittymää tällä hetkellä.

---

Äänestäkää lompakolla! Valitkaa sellainen operaattori jolla sopiva liittymä käyttöönne joka toimii. Minua ei ainakaan muutaman euron ero haittaa ollenkaan jos se vain toimii.

Minä en halua missään nimessä kuulostaa myyvältä vaan tuoda esiin että langaton on huono vaihtoehto jos on saatavilla se kiinteä. Monet ADSL käyttäjät kenellä 24/1 saatavilla siirtyvät 4G:hen eikä se ole toimiva ratkaisu pitkään. ADSL maksaa mutta se voi toimia paremmin. Toki ymmärrän 2/1Mbps ADSL siirtymistä 4G:hen...

Suosittelen edistämään Avointa kuitua jota esim naapurimaassa on yleinen: http://avoinkuitu.fi/ . Olkaa aktiivisia asuinalueillanne jos asutte lähiöissä. Useita mahdollisuuksia saada kunnon verkkoyhteydet ihan hyvään hintaan mutta siinä pitää tehdä töitä. Ei se kuidun rakentaminen ilmaista ole kenelekkään mutta se on ainut tapa saada oikeasti toimivan yhteyden.


Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti perhana:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti olkitu:
Tässä mittauksiani tänään...

Mittaukset tehty Samsung Galaxy S6 Edge + Sonera Sopiva XL Plus liittymällä Soneran LTE1800 verkossa.

Signaaliarvot:

RSRP -87
RSRQ -7
SINR 30
SINR 59

Eli signaaliarvot kertoo että yhteys on täydellinen tukiasemana nähden.


---


Totuus on että tälläisiä nopeuksia saa vain hyvässä paikassa. Mutta on mahdollista saada kylläkin LTE verkossa.

Nopeuskattoa tai datakattoa ei ainakaan liittymässäni ole ja hyvin täältä 4G:llä tulee.

Hyvältähän tuo muuten näyttää, mutta miten tuo upload-nopeus jää noin alhaiseksi? Ja jos olisit käyttänyt sitä speedtestin selainversiota niin olisit saanut jaettua tänne linkin jossa näkyy myös operaattorin nimi pelkän kuvakaappauksen sijaan.

Tässä on parhaimpia lähetysnopeuksia tänään http://www.speedtest.net/my-result/a/1666156355 . Itselläkin vaikka on hyvä nopeus niin heittelyä tapahtuu siltikin. En oikeastaan osaa sanoa miksi Upload on noin alhainen, se on aina ollut vähän alhaisempi. Huomatkaa että testasin Elisan palvelimeen Helsinkiin kaikki nopeudet eli menee Soneran ja Elisan liityntäpisteen yli.

user@org (vahvistamaton)24/24

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti tataka:


Koska datakatot on typeriä, nuff said.


Et sitten keksinyt miksi.

Jos joku tarvitsee rajatonta, niin se ei tarkoita että kaikki sellaista tarvitsee.

Jos uutiseen viitataan niin joku voi pitää typerämpänä liittymää jossa ei yhteyttä saa jakaa toiselle laitteelle (Esim tabeltiille , tietokoneella.) ja fiksuna liittymää jossa samalla hinnalla useammassa maassa.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti tataka:


Soneralla ollut tosi paljon halua hylätä Suomen ainutlaatuinen mobiiliverkko, verratkaapa ruotsiin, viroon, britteihin, jenkkeihin ja vaikka romaniaan sekä saksaan millaista laatua ja hinnoittelua siellä on ja sellaisen haluaminen Suomeen olisi tosi huono kuluttajien lisäksi myös yrityksille eritoten start up yrityksille.


Se miten yhtiö on Suomen verkoa pitänyt yllä on oma lukunsa.

Mainitsit start up yritykset, joten kyllä tiedostat että tarpeita on erilaisia, ja se rajaton ei todellakaan ainoa tarve.


Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:

Minulla on ollut sellainen tunne että Soneran halvoissa liittymissä on eräänlainen datakatto. Se ei vain ole sellainen jonka helposti huomaisi tai mitä datakatolla tässä uutisessa tarkoitetaan.

Siis onko muut huomannut että jos käyttää paljon datallisesti Soneran mobiili yhteyttä niin jossain vaiheessa kuussa yhteys alkaa hidastella. Seuraavan kuun alussa yhteys on taas nopea tai jos katkaisee yhteyden ja ottaa sen uudestaan niin se on hetken aikaa nopea.


Tuo kuullostaa Soneran datakatolliselta kuluttaja liittymältä, niissä tyypillisesti jokin kk tiedonsiirtomäärä, jonka ylitettyä ei tule lisähintaa, eikä yhteyskatkea, vaan päälle tulee nopeusrajoitus.

Jos paketti, niin nopues voi tippua sieltä verkon maksimista kilobittiluokkaan.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:


Kaiken kaikkiaan luulen että Sonera tekee selän takana paljon asioita joita se käyttäjä ei tiedä tai hänelle ei edes kerrota.


Jos ei puhuta yleisesti, eikä vain Sonerasta, niin ykistyikohtaisia tapoja ne eivät kerro, tärkein syy varmaan se että niiden kyky on ollut rajallinen, ja voi vaihdella ajan ja paikankin mukaan joten välttelevät lupauksia.
Esim ns luvatut rajoitukset ja nopeusleikkurit ei ole aina toimineet, eikä priorisointi, joka sitten näkynyt siinä että osalla palvelu laatu paremi mitä ostaneet ja osalla sitten huonompi.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT