AfterDawn logo

HDPlayerin kehittäjä maksaa MTV:lle ja Sanomalle kymmenien tuhansien eurojen korvauksen

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
10 kommenttia

Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus ry:n (TTVK) mukaan MTV Oy ja Sanoma Media Finland Oy ovat sopineet tamperelaisen HDPlayer-ohjelman kehittäjän kanssa luvattomasti verkossa striimattujen maksu-TV-lähetysten korvauksista.

Ohjelmistoalalla työskentelevä opiskelija maksaa kanavayhtiölle "useita kymmeniä tuhansia euroja" korvauksena kanavien luvattomasta lähettämisestä. HDPlayerin kautta oli katsottavissa ilmaiseksi Katsomon ja Ruutu.fi:n maksullisia sisältöjä, kuten vuoden 2012 jääkiekon MM-kisat, SM-liigakauden 2012–2013 finaalipelejä sekä viime vuoden Formula 1 -lähetyksiä.

TTVK:n mukaan oikeudenhaltijat ovat päättäneet luopua muista vaateistaan korvaussummaa vastaan.

10 KOMMENTTIA

mjk1/10

"TTVK:n mukaan oikeudenhaltijat ovat päättäneet luopua muista vaateistaan korvaussummaa vastaan." Eli korvaus summa ylimitoitettu valmiiksi....

Mynthon2/10

Siis tyyppi teki striimaussoftan ja nyt joutuu maksamaan korvauksia to-mafialle pelkästä ohjelman tekemisestä?

Zeitsei3/10

Milläköhän pääsivät jäljille tekijän henkilöllisyydestä? Ei nähtävästi ollut salannut omaa identiteettiä tarpeeksi hyvin.

coocie984/10

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Mynthon:

Siis tyyppi teki striimaussoftan ja nyt joutuu maksamaan korvauksia to-mafialle pelkästä ohjelman tekemisestä?

Kyseisellä softalla pystyi aikoinaan katsomaan maksullisia urheilukanavia ilman mitään kikkailuja. Tiedä sitten miten paljon itse tekijällä oli näppinsä pelissä tuon ominaisuuden kanssa. Varmaan kuitenkin jonkin verran kun onnistui syytteen repäisemään. Tosin, eihän me tiedetä minkälaisen sopimuksen ovat tehneet. Ihan hyvin voivat ilmoittaa summan kymmenissä ja maksaa muutamia...

Itse ohjelmasta kirjoitettiin mbnetissäkin. Artikkeli on nyt kadonnut enkjä muista mainittiinko siinä ihan tekijän nimi...

Lumikki5/10

Siis ohjelmalla pystyi katsomaan myös maksullisia kanavia, koska niitä ei ole mitenkään suojattu.

Hieman kaksipiippuinen asia. On hyvä että ei käytetä turhia DRM suojauksia, mutta toisaalta jos ei suojata mitenkään niin ei sitten pitäisi ihmetellä että joku ei maksa "ilmaiseksi" saatavista asioista.

Jostain syystä usein joku yksi taho joutuu rikkomuksista vastuuseen, vaikka muut ihmiset siinä varsinaisesti sen rikkomuksen ovat tehneet. Ei aseiden valmistajakaan joudu vastuuseen aseilla tehdyistä rikoksista. Miksi sen välineen tekijä on vastuussa, mutta ei ne varsinaiset välineen käyttäjät jotka sen rikkomuksen tekivät.

RekookeR6/10

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:


Jostain syystä usein joku yksi taho joutuu rikkomuksista vastuuseen, vaikka muut ihmiset siinä varsinaisesti sen rikkomuksen ovat tehneet. Ei aseiden valmistajakaan joudu vastuuseen aseilla tehdyistä rikoksista. Miksi sen välineen tekijä on vastuussa, mutta ei ne varsinaiset välineen käyttäjät jotka sen rikkomuksen tekivät.

Softapuolella asia tulkitaan tuollai. Kuten Finreactorinkin tapauksessa.

coocie987/10

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:

Siis ohjelmalla pystyi katsomaan myös maksullisia kanavia, koska niitä ei ole mitenkään suojattu.

Minulle jäi enemmän sellainen kuva, näin ohjelman entisenä käyttäjänä, että joku oli ostanut, esim. Elisa Viihteen ja streamasi lähetyksiä tililtään. Välillä streami katkesi jos tieto ilmaisuudesta levisi liikaa. Täytyy kuitenkin muistaa, etten perehtynyt mitenkään itse ohjelman sisäisiin toimintoihin. Tuolta se kuitenkin minulle näytti.

En todellaakaan myöskään tiedä kuka näitä mertarantaominaisuuksia ohjelmaan lisäsi ja ketä niitä maksettuja lähetyksiään esitti. En siis syytä ohjelman kehittäjää itseään näistä. Sanon vain asian niinkuin sen itse muistan.

TTVK nyt taas syyttää mitä voi. Eihän juristilobbareille edes tarvitse keksiä pilkkanimeä. Yrittihän se aikoinaan kiristää rahaa avoimen Wifin ylläpitäjältältäkin. Keissi oli vielä niiiiin varmalla pohjalla kunnes oikeus lopulta vapautti ylläpitäjän. Näin IT-näkökulmasta järjestö meinasi de facto tuhota avoimet Wifit.

Sakke888/10

muropaketti ja f1-lähetykset ovat hakusanat, joilla jokainen voi lukea ohjelman kehityksestä ja siitä kuinka tekijää varoitettiin kotimaisten maksullisten kanavien lisäämisestä.

Lamma9/10

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Mynthon:

Siis tyyppi teki striimaussoftan ja nyt joutuu maksamaan korvauksia to-mafialle pelkästä ohjelman tekemisestä?

Kyse ei ollut striimaussoftasta vaan softasta, joka haavoittuvuuksien (suojauksen puutteen) kautta antoi katsoa mm. Katsomon maksullista sisältöä. Ts. lisäsi suoraan MTV:n kuluja, kun maksaneiden lisäksi muutkin pystyi lähetyksiä katsomaan.

Jos kyse olisi ollut striimauksesta, ei tekijä olisi vastuussa vaan striimaajat.

coocie9810/10

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lamma:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Mynthon:

Siis tyyppi teki striimaussoftan ja nyt joutuu maksamaan korvauksia to-mafialle pelkästä ohjelman tekemisestä?

Kyse ei ollut striimaussoftasta vaan softasta, joka haavoittuvuuksien (suojauksen puutteen) kautta antoi katsoa mm. Katsomon maksullista sisältöä. Ts. lisäsi suoraan MTV:n kuluja, kun maksaneiden lisäksi muutkin pystyi lähetyksiä katsomaan.

Jos kyse olisi ollut striimauksesta, ei tekijä olisi vastuussa vaan striimaajat.

Kiinnostavaa. Tarkoitatko suojausten puutteella nyt täydellistä suojauksen puutetta (täysin avoin) vai hyödynsikö ohjelma suojausten haavoittuvuuksia? Näillä kahdella on melkoinen ero.

Edit. Muutin tekstin

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT