AfterDawn logo

Ratkaiseeko Microsoft viimein videopelien historiaan liittyvän mysteerin?

Juha Tuppi Juha Tuppi
2 kommenttia

Microsoftin Xbox Entertainment Studios kumppaneineen on selvittämässä yli 30 vuotta vanhan urbaanin legendan todenperäisyyttä.

Warner Communications maksoi väitetysti vuonna 1982 Steven Spielbergin E.T. The Extra-Terrestrial -elokuvan pelioikeuksista noin 20-25 miljoonaa dollaria, mikä oli huomattava summa videopelistä tuohon aikaan. Atarin valmistaman pelin odotettiin myyvän hyvin vastajulkaistun elokuvan imussa, mutta toisin kävi: viidestä miljoonasta kappaleesta vain noin 1,5 miljoonaa saatiin myytyä. Atarin alamäki jatkui seuraavana vuonna huomattavien taloudellisten tappioiden muodossa, joten yhtiö päätti väitetysti hankkiutua eroon E.T. -pelin miljoonista jäljellejääneistä fyysisistä kopioista hautaamalla ne Alamogordoon New Mexicoon. Tapauksesta muodostui pelipiireissä ajan mittaan urbaani legenda.

Xbox Entertainment Studios on yrittänyt saada lupaa kaivaa väitetyllä hautapaikalla selvittääkseen tuottamaansa dokumenttia varten, löytyykö New Mexicon maaperästä todella yli kolme miljoonaa E.T. -peliä vuodelta 1982. Alamogordo Daily Newsin mukaan lupa on viimein hellinnyt ympäristöviranomaisilta, joten kaivaussuunnitelmien kanssa voidaan edetä.


Asiasta myös raportoineen GameSpotin mukaan Xbox Entertainment Studios tuottaa dokumentin yhdessä Fuel Entertainmentin ja LightBox Interactiven kanssa. Dokumentti tullaan julkaisemaan yksinoikeudella Xboxille tuotettuna ohjelmana.

2 KOMMENTTIA

ArttuH5N11/2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Uutinen:

Xbox Entertainment Studios on yrittänyt saada lupaa kaivaa väitetyllä hautapaikalla selvittääkseen tuottamaansa dokumenttia varten

Hetkinen. Xbox (Microsoft) tuottaa nykyään muutakin mediaa, kuin pelejä? Onko tämä uusi juttu, vai onko minulta mennyt jotain pahasti ohi? Onko Xbox Entertainment Studiosilta tulossa tulevaisuudessa TV-sarjoja tai leffoja? Vai onko jo tullut/onko tuotannossa?

jorgga2/2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ArttuH5N1:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Uutinen:

Xbox Entertainment Studios on yrittänyt saada lupaa kaivaa väitetyllä hautapaikalla selvittääkseen tuottamaansa dokumenttia varten

Hetkinen. Xbox (Microsoft) tuottaa nykyään muutakin mediaa, kuin pelejä? Onko tämä uusi juttu, vai onko minulta mennyt jotain pahasti ohi? Onko Xbox Entertainment Studiosilta tulossa tulevaisuudessa TV-sarjoja tai leffoja? Vai onko jo tullut/onko tuotannossa?

Tulihan Valveltakin Free to play-dokumentti.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT