AfterDawn logo

Microsoft palauttaa Käynnistä-valikon – universaalit Windows-sovellukset toimivat Xboxillakin

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
7 kommenttia

Microsoft kertoi Build-kehittäjätapahtumassa, että se aikoo mahdollistaa universaalien Windows-sovellusten käyttämisen myös Xbox Onella.

Universaalit Windows-sovellukset ovat ohjelmia, jotka toimivat kaikilla Microsoftin ekosysteemiin kuuluvilla laitteilla puhelimista pöytäkoneisiin. Ohjelmistokehittäjien työmäärä kevenee, sillä samaa koodia voidaan käyttää eri laitteilla, ohjattiin sitä sitten Kinectin, hiiren tai kosketusnäytön kautta. Myös kuluttajat voivat hyötyä uudesta ohjelmistokehitystavasta, sillä heidän ei tarvitse ostaa samaa sovellusta eri laitteille erikseen.

Samalla Microsoft julkisti Windows-tietokoneille tarkoitetun toisen sukupolven Kinect-ohjaimen. Full HD -tarkkuuteen yltävä laite muistuttaa ulkoisesti Xbox Onen Kinect-ohjainta.


Universaalit sovellukset on mahdollista ikkunoida työpöytäkäyttöä varten. Microsoft lupasi julkaista myös päivityksen, joka tuo Käynnistä-valikon takaisin Windowsille. Tapahtumaruuduista ei kuitenkaan luovuta täysin, sillä ne on mahdollista upottaa tulevaan Käynnistä-valikkoon (kuva tulevasta valikosta).

7 KOMMENTTIA

Sefriol1/7

Ihan mielenkiintoisen näköinen tuo uusi käynnistävalikko. Pitänee testata tuota päivitystä aluksi läppärillä. Ehkä W8 tulee loppujen lopuksi ihan käytettävä.

Lakupiip2/7

Näyttäis melko käytännölliseltä tuo käynnistävalikko. Tulee sentään jotain uutta ettei Win 8 ole täysin samanlainen kuin Win 7

R4ndom13/7

Kuten huomaatte sinne käynnistävalikkoon tunkee m$ väkisin niitä metro-paskoja. Taitaa win7 olla viimeinen windows jota käytän.

friis4/7

Quote:

Kuten huomaatte sinne käynnistävalikkoon tunkee m$ väkisin niitä metro-paskoja.


En ole kasia juurikaan käyttänyt, mutta onko metro-paskat noita tapahtumaruutuja joita on mahdollista upottaa käynnistävalikkoon? On mahdollista viittaisi siihen että niitä ei ole pakko sinne tunkea.

Lakupiip5/7

Originally posted by R4ndom1:

Kuten huomaatte sinne käynnistävalikkoon tunkee m$ väkisin niitä metro-paskoja. Taitaa win7 olla viimeinen windows jota käytän.

Saanko kysyä: Mikä vitun pakkomielle ihmisillä on AINA tulla Win 8 uutisiin haukkumaan Microsoftia tai Windows 8? Haters gonna hate sanon mää mutta eikös kommentit ole tarkoitettu asialliseen kommentointii eikä mihinkään paskaksi haukkumiseen. Toki on oman mielipiteen vapaus mutta tuntuu että ihmiset tulee tänne tarkoituksella haastamaan riitaa toisten käyttöjärjestelmien paremmuudesta.
Omasta mielestä tähän saisi jo adminit ja moderaattorit ruveta puuttumaan.
Olen puhunut!

hannibal_pjv6/7

Itse olen ollut kovin tyytyväinen win8.1:n käytökseen uhd näyttöä käyttäen. Scaalaa paremmin kuin win7, mutta on siinä vielä kehitettävää kilpailijoihin verrattuna, mutta kuten sanoin parempaan suuntaan ovat menossa! Vaatisi ilmeisesti täydellisen käyttisowerhaulin, että tuosta pääsisi eroon ja aiheuttaisi siten melkoista epäyhteensopivuutta taaksepäin. Merkittävällä markkina-asemalla on kääntöpuolensa, mikä hidastaa liikkeitä.
Monet näistä uudistuksista helpottavat winXP ihmisten krapulaa käyttistä vaihtaessa, mikä on ihan positiivista.
Lakupiipulle sen verta, että tuo on tavallinen ongelma avoimilla mielipidepalstoilla. Ihmiset pelkäävät muutosta ja joskus ihan oikeutetustikkin. Kun win9 tulee markkinoille, niin tarjolla on kaksi Metro UI käyttistä 8 ja 9. Luultavasti siihen mennessä isoin mesoaminen on vähän vähentynyt. Mutta aina on niitä, joiden mielestä dos promt on se ainut ja oikea ;-) "Kippis sille!"

G0lden_Kebab7/7

Originally posted by Lakupiip:

Originally posted by R4ndom1:

Kuten huomaatte sinne käynnistävalikkoon tunkee m$ väkisin niitä metro-paskoja. Taitaa win7 olla viimeinen windows jota käytän.

Saanko kysyä: Mikä vitun pakkomielle ihmisillä on AINA tulla Win 8 uutisiin haukkumaan Microsoftia tai Windows 8? Haters gonna hate sanon mää mutta eikös kommentit ole tarkoitettu asialliseen kommentointii eikä mihinkään paskaksi haukkumiseen. Toki on oman mielipiteen vapaus mutta tuntuu että ihmiset tulee tänne tarkoituksella haastamaan riitaa toisten käyttöjärjestelmien paremmuudesta.
Omasta mielestä tähän saisi jo adminit ja moderaattorit ruveta puuttumaan.
Olen puhunut!

Olikos tuo nyt järkevä ja rakentava kommentti?

Itse olen käyttänyt Windowsia w95 lähtien, joten tiedän itse aika tarkkaan mistä puhun, Microsoft oli YLIMIELINEN, eikä kuunnellut yhtään käyttäjien toiveita/tarpeita tuon alk.per. metro näkymän kanssa, siinä oli pelkkä yritys tahkoa enemmän rahaa ja saada tablettipuolella edistystä aikaan.

Onhan sen nyt microsoft itsekin myäntänyt usemapaan otteeseen, että alkuperäinen metro oli virhe pöytäkoneissa , myynti laski ja nyt palautetaan vanha starttivalikko takaisin. (parempaan suuntaan mennään).

Nämä ovat kaikki todistettavissa olevia faktoja asiasta ja kuten tästäkin uutisesta suoraan näkee.

ei kukaan ole sanonut, että w8 on huono järjestelmä, vaan että ui puolella on tehty sen verta radikaaleja muutoksia. Ja jokaisen mieltymys on ihan makuasia

Tunnen työni puolesta monia isoja firmoja jotka päivittivät/päivittävät xpn tuen loputtua windows 7:kaan.
Sitä voi jokainen pähkäillä miksi.

Järkeviä kommentteja vastaan tai puolesta saa aina esittää, eikä kukaan täällä varmaan ole palkattu microsoftin edustaja.

P.S. Itse en ole w8 vihaaja. Kaikille käyttiksille annan yleensä mahdollisuuden =)

Ui seikat ovat ihan hemmetin pitkälle myöskin makuasia.

Taasen nämä MS:n huhut pilvikäyttiksistä aiheuttaa ristiriitaisia tuntemuksia, toki tälläisetkin huhut pitää aina ottaa suolan kera.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT