AfterDawn logo

Mielenkiintoinen hybridi: Älypuhelin muuttuu kannettavaksi langattomasti

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
2 kommenttia

MWC-messuilla on esitelty Alcatel OneTouch Smartbook -konseptilaitetta, jossa yhdistetään kannettava tietokone ja älypuhelin. Toisin kuin useimmissa hybridiratkaisuissa, Smartbookissa puhelinta ei tarvitse kiinnittää mihinkään telakkaan, vaan puhelin- ja tietokoneosat toimivat toistensa kanssa täysin langattomasti.

Tietokoneessa ei ole lainkaan laskentatehoa, eli toimintoja ei suoriteta siinä, vaan puhelimessa. Kuva siirretään puhelimesta langattomasti kannettavan ruudulle MediaTekin Hotknot-tekniikan avustamana. Engadgetin mukaan valmiissa tuotteessa tietokoneen näyttö ja puhelimen näyttö toimivat ainakin jollain tasolla itsenäisesti.

Prototyyppitietokoneessa on Full HD -tasoinen 11 tuuman IPS-näyttö ja erittäin paljon MacBook-kannettavia muistuttava metallinen runko. Tietokoneesta löytyy lisäksi 5000–6000 milliampeeritunnin akku. Prototyypin kehitys on vielä varhaisessa vaiheessa, mutta syksyn IFA-messuilla saatetaan nähdä jo paljon valmiimpi versio luomuksesta.


Laitteen esittelyvideo löytyy Engadgetin uutisesta.

Kuva: Engadget

2 KOMMENTTIA

AkZuh1/2

Taitaa puhelimesta loppua ennemmin akku kuin läppäristä, jossa lähes ainut virtasyöppö on näyttö.

AhKeefas2/2

Täytynee ladata puhelinta tuosta "läppäristä"

:-D

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT