AfterDawn logo

Facebook hankkii WhatsAppin itselleen 19 miljardilla dollarilla

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
17 kommenttia

Facebook ostaa pikaviestipalvelu WhatsAppin noin 16 miljardilla dollarilla. Kauppa suoritetaan niin käteisellä (neljä miljardia dollaria) kuin Facebookin osakkeilla (n. 12 miljardia dollaria). Kauppaan sisältyy myös rajoitettujen osakeosuuksien, joiden arvo on kolme miljardia dollaria, tarjoaminen Whatsappin perustajille ja työntekijöille.

Whatsapp-ostos on yksi viime aikojen suurimmista teknologiasektorin yrityskaupoista. Aiemmin tänä vuonna Google osti termostaattiyritys Nestin 3,2 miljardilla dollarilla ja Lenovo osti Motorolan puhelinliiketoiminnot vajaalla kolmella miljardilla. Microsoft osti syksyllä Nokian puhelinliiketoiminnan 7,2 miljardin dollarilla (sisältää patenttilisenssisopimuksen). Vuonna 2011 Microsoft osti Skypen 8,5 miljardilla dollarilla.

Facebookin mukaan WhatsAppilla on 450 miljoonaa kuukausittaista käyttäjää ja se on kasvamassa nopeasti kohti miljardin käyttäjän rajapyykkiä.


Kuten Instagraminkin tapauksessa, tulee WhatsApp jatkamaan itsenäisenä toimintona Facebookin alaisuudessa.

17 KOMMENTTIA

Skalevi1/17

Nyt on tämäkin palvelu pilattu,Kiitos naamakirjan... -_-

dRD2/17

Saas nähdä pitääkö WhatsAppin lupaus "mainoksista vapaa, ikuisesti" myös Facebookin komennossa. Veikkaan, että vuoden sisään poistetaan vuosittainen dollarin suuruinen käyttömaksu ja tilalle tulevat mobiilimainokset.

Toki, pakko sanoa, että ilmeisesti FB on onnistunut antamaan Instagramille aika hyvän työrauhan, ainakin tämän perusteella.

Snifferr3/17

Uninstalled. Hello viber.

peex4/17

Jos tulee jotain pakollisia facebook integrointeja niin lähtee ohjelma vaihtoon.

samfin5/17

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti peex:

Jos tulee jotain pakollisia facebook integrointeja niin lähtee ohjelma vaihtoon.


Sama täällä. Ehkä nyt on aika ruveta kartoittamaan korvaavia ohjelmia tälle.

Michelola6/17

eiköhän jokainen kirjoitettu viesti ole siellä kaikkien facebook feedissä tästä lähtien, vaihtoon menee

Pc_P7/17

Hieman kiehahti aamulla kun tämän uutisen näin. Haluaisin eroon facebookista, koska ei vain sovi minulle, mutta nyt tämäkin pitää vallata ja pilata -.- Suksi suohon naamakirja.

R4ndom18/17

Lärvikirja osaa sitten pilata kaiken...

Kurt_Koine9/17

Ja poistoon lähti välittömästi luurista. Nyt asennettu Viber ja Line, testaillaan ja valitaan toinen.

remix10/17

Otsikossa puhutaan 19 miljardista. Uutisen tekstissä 16 miljardista. Yle uutisoi 12 miljardista.

Ei taida kukaan enää pysyä mukana näissä summissa.

Edit: niin tuossa otsikon summassa on vielä nuo kolmen miljardin osakkeet mukana. Sekavaa on silti.

ProfaneX11/17

Itse suosittelen ohjelmaa nimeltä Kik :) Ajaa saman asian kuin whatsapp ja on omaan käyttöön monipuolisempi. Kannattaa tutustua.

WereCatf12/17

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti R4ndom1:

Lärvikirja osaa sitten pilata kaiken...

Ihan uteliaisuudesta on pakko kysyä: mitä se nyt on pilannut? Minen ole kuullut, että tälle Whatsappille ois tapahtunut mitään tai etteikö se toimisi tällä hetkellä ihan kuten ennenkin. Se on jotenkin hölmöä vihata jotain jo etukäteen vain sen vihaamisen takia, tietämättä mitä oikeasti käytäntö tuo käteen.

Ergopad13/17

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti WereCatf:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti R4ndom1:

Lärvikirja osaa sitten pilata kaiken...

Ihan uteliaisuudesta on pakko kysyä: mitä se nyt on pilannut? Minen ole kuullut, että tälle Whatsappille ois tapahtunut mitään tai etteikö se toimisi tällä hetkellä ihan kuten ennenkin. Se on jotenkin hölmöä vihata jotain jo etukäteen vain sen vihaamisen takia, tietämättä mitä oikeasti käytäntö tuo käteen.

Tämä nyt on vähän naivi kommentti. Totta kai tämä muuttaa WhatsAppia ja sen vetonaulana on juuri ollut erottautuminen Facebookista, mainoksista ja muusta turhuudesta. Nyt se menettää sen mistä se on tunnettu.

Tässä puhutaan samankaltaisesta kaupasta kuin Microsoftin ostama Skype.

Pc_P14/17

Lainaus:

Ihan uteliaisuudesta on pakko kysyä: mitä se nyt on pilannut? Minen ole kuullut, että tälle Whatsappille ois tapahtunut mitään tai etteikö se toimisi tällä hetkellä ihan kuten ennenkin. Se on jotenkin hölmöä vihata jotain jo etukäteen vain sen vihaamisen takia, tietämättä mitä oikeasti käytäntö tuo käteen.


Lainaus:

juuri ollut erottautuminen Facebookista, mainoksista ja muusta turhuudesta. Nyt se menettää sen mistä se on tunnettu.

Tässä se tulikin. Eli tätä juuri epäilen, että whatsapp:sta yritettäisiin tehdä turhan monipuolinen ja niin ne mainokset tietysti. Maksan mieluummin kuin katson niitä mainoksia. Yksinkertaisuus on kaunista.

5876843737 (vahvistamaton)15/17

Kunpa Foilchat (foilchat piste com ) julkaistaisiin pian, tai edes tuo kik useammalle alustalle, ei paljon tietoturvasta iloa jos ainoaksi käyttäjäksi foilchatissa jää..

WereCatf16/17

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Ergopad:

Tämä nyt on vähän naivi kommentti. Totta kai tämä muuttaa WhatsAppia ja sen vetonaulana on juuri ollut erottautuminen Facebookista, mainoksista ja muusta turhuudesta. Nyt se menettää sen mistä se on tunnettu.

Tässä puhutaan samankaltaisesta kaupasta kuin Microsoftin ostama Skype.

Niin, ja? Totta kai se muuttaa Whatsappia jotenkin, mutta miten? Hra. Ergopad tässä olettaa sen automaattisesti tarkoittavan mainoksia, mutta Facebookilla on paljon eri keinoja, millä rahastaa ja hyötyä Whatsappista. Se on aika turha heittää vielä tässä vaiheessa pyyhettä kehään, kun et oikeasti tiedä, mitä tämä kauppa käytännössä aiheuttaa. Yksityisyyteenkään on ihan turha vedota, koska sinulla ei sitä ollut ennenkään tätä kauppaa, eikä kauppa muuta sitä asiaa mitenkään.

Kuten sanoin, minä ainakin näen typeränä suuttua asiasta jo etukäteen pelkkien oletusten perusteella. Fiksumpaa olisi säästää se suuttumus siihen, kun sille oikeasti löytyy aihetta.

S557017/17

Mainoksia odotellessa...

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT