AfterDawn logo

Google keksi Spotifyn tappajan? YouTube Music Pass - tuki offline-soittolistoille ja videotoistolle ilman videota

Petteri Pyyny Petteri Pyyny
23 kommenttia

Google on varsin aktiivisesti pyrkinyt kokeilemaan ja testailemaan erilaisia lähestymistapoja Google Music-palvelunsa kanssa, tavoitteenaan murtaa Spotifyn kasvava valta maksullisen verkkomusiikin saralla. Samaan aikaan on tuntunut usein siltä, että yhtiö on täysin unohtanut omistavansa jo maailman suurimman musiikkipalvelun, YouTuben.

Nyt yhtiö on ilmeisesti herännyt tähän yllättävään tosiasiaan ja päättänyt tehdä asialle jotain. Uusimman YouTuben Android-soittimen koodista on löytynyt selkeitä viitteitä tulevaan YouTube "Music Pass"-palveluun.

Palvelu olisi mitä ilmeisimmin maksullinen ja mahdollistaisi seuraavat temput, mitä tavallinen (ja virallinen) YouTube ei tue (selaimen kautta käytettynä eikä sovelluksenakaan)

  • Mahdollisuuden ladata kokonaisia soittolistoja offline-toistoa varten laitteen muistiin
  • Videoiden toiston ilman keskeytyksiä -- käytännössä siis ilman videoiden väliin tulevia mainoksia
  • Musiikin toiston jatkamisen mobiililaitteilla myös muiden ohjelmien taustalla ja/tai näyttö sammutettuna

Käytännössä muutokset tekisivät YouTubesta välittömästi ominaisuuksiltaan vastaavan Spotifyn kanssa. Kun tähän yhtälöön lisää ne tosiasiat, että Spotify on edelleenkin saatavilla vain osassa maailman maista ja että YouTube on ylivoimaisesti verkon tunnetuin musiikkikirjasto (muun sisältönsä lisäksi), alkaa palvelu kuulostaa varsin varteenotettavalta kilpailijalta.


Uuteen palveluun viittaavat muutokset löytyivät YouTuben Android-sovelluksen versiosta v5.3.

23 KOMMENTTIA

herrapii (vahvistamaton)1/23

+

peex2/23

ja google plussaa ängetään tietysti väkisin kurkusta alas..

Michelola3/23

paitsi että 99% youtuben musiikista on laittomasti siellä, soittolistan kun teet niin se on voimassa ehkä pari päivää ja sitten saa taas uusia linkkejä koska biisejä on poistettu. Ja siinä vaiheessa kun google alkaa kunnolla nyhtämään rahaa tällä palvelulla niin mediayhtiöt hyökkivät kimppuun vielä ahkerammin

ZBug4/23

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Michelola:

paitsi että 99% youtuben musiikista on laittomasti siellä, soittolistan kun teet niin se on voimassa ehkä pari päivää ja sitten saa taas uusia linkkejä koska biisejä on poistettu. Ja siinä vaiheessa kun google alkaa kunnolla nyhtämään rahaa tällä palvelulla niin mediayhtiöt hyökkivät kimppuun vielä ahkerammin

Haitanneeko tuo mitään, jos listan saa ladattua offline kuuntelua varten.. Itse ainakin olen juuri näitä ominaisuuksia kaivannut :)

Perttu75/23

Ei tule olemaan niin hyvä kuin nyt kuulostaa..

Kaikenmailman mainokset ja sitoomukset tulee.

Koska mikään ei voi olla enää yhtä hyvä kuin ennen.
Esim. Youtube ja muut suositut jutut vaativat sitoomuksia jonnekkin Google+ tai Facebookin kaltaisiin verkostoihin joita ei moni käytä, eivätkä halua niihin liittyäkkään...

Mysticiza6/23

Googlen lähiaikojen tekojen takia teen kyllä mitä vaan, että löydän sille korvaavan palvelun. Viimeinen asia olisi sitten maksaa tuolle yhtiölle yhtään mistään mitään.

Zo3L7/23

Lainaus:

paitsi että 99% youtuben musiikista on laittomasti siellä, soittolistan kun teet niin se on voimassa ehkä pari päivää ja sitten saa taas uusia linkkejä koska biisejä on poistettu.

Ja 99% noista YouTubeen ladatuista "musavideoista" on p**skalaatuisiakin, joten ei kiitos.

Muistaakseni iTUBE:ssa on lähes samat ominaisuudet kun tuossa Googlen kaavailemassa kurassa.

Michelola8/23

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ZBug:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Michelola:

paitsi että 99% youtuben musiikista on laittomasti siellä, soittolistan kun teet niin se on voimassa ehkä pari päivää ja sitten saa taas uusia linkkejä koska biisejä on poistettu. Ja siinä vaiheessa kun google alkaa kunnolla nyhtämään rahaa tällä palvelulla niin mediayhtiöt hyökkivät kimppuun vielä ahkerammin

Haitanneeko tuo mitään, jos listan saa ladattua offline kuuntelua varten.. Itse ainakin olen juuri näitä ominaisuuksia kaivannut :)

no offline listoja varten käytettävissä on tietenkin vain virallisesti sinne ladatut musiikit, eli noin 1% nykyisestä tarjonnasta

Rutger Hauer (vahvistamaton)9/23

Odottaisi että sitovat tuon All Accessiin, muuten en näe tulevaisuutta tuolle.

R3DgRu10/23

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Zo3L:

Lainaus:

paitsi että 99% youtuben musiikista on laittomasti siellä, soittolistan kun teet niin se on voimassa ehkä pari päivää ja sitten saa taas uusia linkkejä koska biisejä on poistettu.

Ja 99% noista YouTubeen ladatuista "musavideoista" on p**skalaatuisiakin, joten ei kiitos.

Muistaakseni iTUBE:ssa on lähes samat ominaisuudet kun tuossa Googlen kaavailemassa kurassa.

Kerroppa joku musiikkipalvelu mistä saa hyvää ääntä. Siis väh. CD laatuista.

Michelola11/23

^Spotify. Se että onko se paperilla CD-laatuista ei ole mitenkään relevanttia.

R3DgRu12/23

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Michelola:

^Spotify. Se että onko se paperilla CD-laatuista ei ole mitenkään relevanttia.

Vaikuttaa se jos on kunnon stereot. Enkä puhu mistään Gigantin rohjoista.

WereCatf13/23

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti R3DgRu:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Michelola:

^Spotify. Se että onko se paperilla CD-laatuista ei ole mitenkään relevanttia.

Vaikuttaa se jos on kunnon stereot. Enkä puhu mistään Gigantin rohjoista.

Ihan, kuin sinä muka huomaisit eron 320kbps VBR MP3:n ja CD-levyn välillä.

R3DgRu14/23

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti WereCatf:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti R3DgRu:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Michelola:

^Spotify. Se että onko se paperilla CD-laatuista ei ole mitenkään relevanttia.

Vaikuttaa se jos on kunnon stereot. Enkä puhu mistään Gigantin rohjoista.

Ihan, kuin sinä muka huomaisit eron 320kbps VBR MP3:n ja CD-levyn välillä.

Huomaa sen jos on kunnon laitteet:
http://www.magnepan.com/model_MG_37

Michelola15/23

Sun korvista se on kiinni. Koska tämä on internet, sulla on luonnollisesti parempi kuulo kuin 99,999% ihmisistä, joten olet luonnonoikku ja uniikki lumihiutale, mutta siltikään ei ole relevantti ero CD:n ja spotifyn välillä. Youtubessa taas on oikeasti paskalaatuisia videoita(musiikkia) vaikka kuinka paljon

R3DgRu16/23

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Michelola:

Sun korvista se on kiinni. Koska tämä on internet, sulla on luonnollisesti parempi kuulo kuin 99,999% ihmisistä, joten olet luonnonoikku ja uniikki lumihiutale, mutta siltikään ei ole relevantti ero CD:n ja spotifyn välillä. Youtubessa taas on oikeasti paskalaatuisia videoita(musiikkia) vaikka kuinka paljon

Jaaha, se on korvista kiinni, koska ilman niitä ei kovin hyvin kuule.
Pointti on silti siinä, että tarpeeksi hyvillä laitteilla minkä tahansa mp3: n, ja CD: n ero
on kuultavissa. Väitän että suuri osa normaalikuulon omaavista kuulee eron.

perhana17/23

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti R3DgRu:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Michelola:

Sun korvista se on kiinni. Koska tämä on internet, sulla on luonnollisesti parempi kuulo kuin 99,999% ihmisistä, joten olet luonnonoikku ja uniikki lumihiutale, mutta siltikään ei ole relevantti ero CD:n ja spotifyn välillä. Youtubessa taas on oikeasti paskalaatuisia videoita(musiikkia) vaikka kuinka paljon

Jaaha, se on korvista kiinni, koska ilman niitä ei kovin hyvin kuule.
Pointti on silti siinä, että tarpeeksi hyvillä laitteilla minkä tahansa mp3: n, ja CD: n ero
on kuultavissa. Väitän että suuri osa normaalikuulon omaavista kuulee eron.

Saahan sitä väittää, mutta todistettu fakta on, että edes suurin osa tosi-hifistelijöistä ei sokkotestissä kuunneltaessa erota edes normaalia anttilan-tavaratalon laitteistoa ääripään hifi-laitteistosta, saati sitten että pystyisi sokkona erottamaan hyvälaatuisen mp3 äänen cd-äänestä.

JussiFX18/23

No jösses. Ero on minimaalinen 320kbps vs CD mutta joku youtuben 240/360p videon äänenlaadun ja CD:n/320kbps MP3 eron voi jo kyllä melkein millä vaan tyydyttävillä laitteilla huomata, korvista riippumatta.
Ja jos eron oikeasti huomaa 320kbps vs CD niin congratz, kuluttaa vaan moninkerroin enemmän tilaa kun alkaa jotain flacceja säilömään joka biisistä. Ja ero ei todellakaan ole niin iso että se varmaan kannattaa. Mistäänhän tuollaisia ei voi striimata, ainakaan tietääkseni.

R3DgRu19/23

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti JussiFX:

No jösses. Ero on minimaalinen 320kbps vs CD mutta joku youtuben 240/360p videon äänenlaadun ja CD:n/320kbps MP3 eron voi jo kyllä melkein millä vaan tyydyttävillä laitteilla huomata, korvista riippumatta.
Ja jos eron oikeasti huomaa 320kbps vs CD niin congratz, kuluttaa vaan moninkerroin enemmän tilaa kun alkaa jotain flacceja säilömään joka biisistä. Ja ero ei todellakaan ole niin iso että se varmaan kannattaa. Mistäänhän tuollaisia ei voi striimata, ainakaan tietääkseni.

Niin, ero varmasti on pieni. On vain niitäkin joille vain paras kelpaa, joten ne eivät koske mp3: iin pitkällä tikullakaan. Nämä "absolutistit" ovat toki aika harvassa. :D

Edit: Jos digitaalisessa muodossa pitää säilöä musaa, niin wavia sitten vaan kehiin.

L3D20/23

Dailymotion on tarjonnut mahdollisuutta ladata videot omalle puhelimelle heidän Androidi ohjelmalla jo jonkin aikaa. Ilmaiseksi vieläpä. Kuinka kauan ovat tätä tarjonneet en tiedä, kun siirryin käyttämään vasta muutama viikko sitten Youtuben G+ pakotuksen vuoksi.

Harmi vain ettei enempi ihmisiä (niin videon tekijät kuin katsojat) käytä kilpailevia saitteja niin paljoa. Joissain asioissa vaihtoehdot ovat parempia kuin Youtube - vähemmän mainoksia, parempia Android sovellus

Unit984Beta21/23

Niin se paras äänenlaatu.. kyllähän se CDn äänikin on digitalisoitua. Ja riippumatta kuinka suuri on näytteenottotaajuus yms, digitalisointi hukkaa osan analogisesta äänestä... Mutta TOSI hifistihän toki kuulee eron vinyylin ja [hyh] digitalisoidun CD äänen välillä.. tokihan se ensinmainittu soitettuna radioputkivahvistimen läpi on paljon parempää ääntä kuin se halpa sointi mikä CDstä lähtee..

Mutta se onko sillä tusina purkkapoppia kuunnellessa mitään väliä onkin sitten ihan toinen juttu.

Zimzin22/23

Googlen suhteilla varmaankin suhteellisen helppo saada isot tekijät kelkkaan ja sisältöä kunnon laadulla listoille. Helppokäyttöinen biisien etsiminen tulee todennäköisesti olemaan aika tärkeä ja kriittinen ominaisuus tuolle palvelulle.
Mahdollisesti tulee astumaan spotifyn lisäksi myös Soundcloudin varpaille ja pyrkii jalansijaan molemmilla rintamilla. Spotifylla on puolellaan erittäin laaja, tasalaatuinen ja helppokäyttöinen käyttöliittymä, jota on ehditty kehitellä jo jonkin aikaa. Soundcloudilla on tosi hyvä ja toimiva somea tukeva palvelu. Youtuben musiikkisuoratoistopalvelu on joko liian avoin tai liian suljettu sisällöntuottajien suhteen ja saattaa taas väkisin tuoda Google+ -palvelua käyttäjille muiden some-alustojen kustannuksella. Paljon todennäköisiä miinuksia tossa on mutta onnistuessaan jotain varmasti erittäin kaunista mistä voin mielelläni jonkinlaisen kuukausikorvauksen maksaa.

mcmopo23/23

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Unit984Beta:

Niin se paras äänenlaatu.. kyllähän se CDn äänikin on digitalisoitua. Ja riippumatta kuinka suuri on näytteenottotaajuus yms, digitalisointi hukkaa osan analogisesta äänestä... Mutta TOSI hifistihän toki kuulee eron vinyylin ja [hyh] digitalisoidun CD äänen välillä.. tokihan se ensinmainittu soitettuna radioputkivahvistimen läpi on paljon parempää ääntä kuin se halpa sointi mikä CDstä lähtee..

Mutta se onko sillä tusina purkkapoppia kuunnellessa mitään väliä onkin sitten ihan toinen juttu.

Itseasiassa finyylin "parempi" äänenlaatu kuulostaa paremmalta vain siksi että se on huonompaa. Normaalissa ihmisen puheessa on säröä mikä tekee finyylistä luonnollisemman kuulosta. CD-levyn puhdan äänenlaatu antaa ärsykkeitä joiden ihmisten aivoissa ja tämän takia ääni ei ole niin hyvä. Jos taas soitettaisiin minuutin pätkät molemmista soittimista niin normaali ihminen ei välttämättä huomaisi mitään eroa. Ero tulee pidemmällä kuuntelulla.

Mitä itse Youtubeen tulee niin on mahdollista että google maksaa levy-yhtiöille hieman että tarjonta/laatu kasvaa. Nykyisellään tuo jää hetken trendiksi ja jää unholaan.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT