AfterDawn logo

Berliiniläinen startup-yritys hakee rahoitusta ilmaan heitettävälle pallokameralle

Juha Tuppi Juha Tuppi

Panono, Berliinissä toimiva startup-yritys hakee rahoitusta 36 linssillä varustetulle pallokameralle, joka kykenee ottamaan ilmaan heitettäessä 360 x 360 asteen panoraamakuvia.

Cnet raportoi Panonon käynnistämästä Indiegogo-kampanjasta, jolla se pyrkii hankkimaan rahoitusta kameralleen. Kamera on pallon muotoinen, 11 cm halkaisijaltaan ja painaa noin 300 grammaa. Kameran 36 linssiä on suunniteltu laukeamaan yhtä aikaa kameran saavuttaessa lakikorkeutensa ilmaan heitettynä. Saatu 360 x 360 asteen panoraamakuva on mahdollista välittää heti matalaresoluutioisena älypuhelinsovellukseen, ja tarkempi 72 megapikselin kuva on valmis muutamassa minuutissa julkaistavaksi vaikka Panonon pilvipalvelussa.

Kampanjasivulla kameran todetaan sopivan dynaamisten tilanteiden kokonaisvaltaiseen tallentamiseen. Valmiita kuvia voidaan pyöritellä joko tabletilla tai nettiselaimessa Google Street Viewin tyyliin. Kameran tallennuskapasiteetiksi luvataan noin 400 panoraamakuvaa, ja tiedonsiirto tapahtuu Bluetoothilla tai Wi-Fi-yhteydellä.


Kameran kampanjahinnaksi on ilmoitettu 549 dollaria ja toimitusajankohdaksi syyskuu 2014.
TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT