AfterDawn logo

Microsoftin suuromistajat haluaisivat Bill Gatesin lähtevän yhtiöstä

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
4 kommenttia

Kolme Microsoftin 20 suurimmasta omistajasta toivoisi Bill Gatesin jättävän yhtiön kokonaan, kertoo uutistoimisto Reuters. Gates on Microsoftin yksi perustajista ja pitkäaikainen toimitusjohtaja. Vuoden 2006 jälkeen hän on osallistunut Microsoftin toimintaan hallituksesta käsin.

Nimettöminä pysyvät omistajat pelkäävät, että Gates pystyy hallituksen puheenjohtajana tukahduttamaan uudet strategiset linjaukset ja rajoittamaan Steve Ballmerin seuraajaksi valittavan toimitusjohtajan valtaa yhtiössä. Gates on mukana uutta toimitusjohtajaa etsivässä työryhmässä.

Nimettömien omistajien yhteenlaskettu omistusosuus Microsoftista on viiden prosentin luokkaa. 38 vuotta sitten Microsoftin perustanut Gates omistaa nykyään noin 4,5 prosenttia sen osakkeista.

4 KOMMENTTIA

7520G1/4

Älkää nyt suoraan Gatesille käykö sitä sanomassa. Muuten lentää porukkaa pihalle.

tataka2/4

osakkeenomistajat on aika kiittämättömiä kun menestyneen yrityksen perustajan tahtovat potkia pois jotta ehkä vähän tulisi lisää rahaa. steve jobskin potkittiin vaikka oli paras asia mitä applella oli.

ArttuH5N13/4

"Kolme Microsoftin 20 suurimmasta omistajasta" ei nyt vielä ole kauhean vahva oppositio.

perhana4/4

Juu johan taas on klikkimagneetti-otsikko tempaistu... jos kolme kahdestakymmenestä suurimmasta omistajasta nimettöminä haluaa Gatesin lähtevän, niin onko nyt ihan oikeaoppista sanoa tämän perusteella että "suuromistajat haluaisivat"
Mutta joo, tulipahan klikattua, eli toimihan se.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT