AfterDawn logo

Visa ja Mastercard estivät maksut anonyymeille VPN-palveluille

Teemu Laitila Teemu Laitila
7 kommenttia

Luottokorttiyhtiöt Visa ja Mastercard eivät enää käsittele anonyymipalveluille kuten VPN-palveluille suunnattuja maksuja. Ruotsalainen Payson ilmoitti asiakkailleen äskettäin, että luottokorttimaksut eivät enää ole käypä vaihtoehto VPN-palvelusta maksettaessa.

Paysonilta kerrottiin TorrentFreakille, että yhtiö joutuu lopettamaan luottokorttimaksujen välittämisen nimenomaan Visan ja Mastercardin vaatimuksesta. VPN-palveluista voi kuitenkin yhtiön mukaan maksaa edelleen pankkisiirtojen avulla.

Uusi sääntö vaikeuttaa esimerkiksi Pirate Bay -taustaisen iPredator-palvelun toimintaa. Peter Sunde, joka on yksi palvelun perustajista, pitää luottokorttiyhtiöiden puuttumista yksityisyydensuojaan käsittämättömänä. TorrentFreakille puhunut Sunde hämmästelee tilannetta, jossa amerikkalaiset yritykset pakottavat muun maalaiset yhteistyökumppaninsa estämään asiakkailtaan oikeuden yksityisyyteen. Sunde liittää tapauksen viime aikaiseen kohuun Yhdysvaltojen sisäisen turvallisuuden viraston NSA:n nettivakoilusta.

Vaikka iPredator tarjoaa asiakkailleen myös monia muita maksutapoja, Sunden mukaan yhtiö ei aio alistua luottokorttiyhtiöiden määräiltäväksi. Ipredator harkitseekin parhaillaan oikeudellisia toimia Visaa ja Mastercardia vastaan.


Jo aiemmin luottokorttiyhtiöt sekä muut maksuja välittävät yhtiöt kuten PayPal ovat kiristäneet säännöksiään tekijänoikeusloukkausepäilyihin liittyen. Yhtiöt eivät esimerkiksi välitä maksuja tiedostonjakosivustoille, joilla on käytössä niin sanottu affiliate-ohjelma, jossa suosittujen tiedostojen jakamisesta palkitaan rahallisesti.

7 KOMMENTTIA

Lumikki1/7

Viihdeteollisuus korruptoi tehokkaasti maailmaa omiin etuihinsa.

Mielenkiintoista on myös että niin kauan kuin liiketoiminta hyödyttää USA:ta taloudellisesti niin se on sallittua, vaikka se olisi kuinka laitonta tai moraalitonta. Heti kun jostain liiketoiminasta on ehkä haittaa USA:n yrityksille niin se yritetään tuhota vaikka laittomin keinoin.

emagdnim2/7

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:

Viihdeteollisuus korruptoi tehokkaasti maailmaa omiin etuihinsa.

Milenkiintoista on myös että niin kauan kuin liiketoiminta hyödyttää USA:ta taloudellisesti niin se on sallittua, vaikka se olisi kuinka laitonta tai moraalitonta. Heti kun jostain on liiketoiminasta on ehkä haittaa USA:n yrityksille niin se yritetään tuhota vaikka laittomin keinoin.

Enpä usko viihdeteollisuuden liittyvän tähän mitenkään. Taitaa olla vain nuo USA:n omat vakoiluintressit taustalla. Anoonyymit VPN-palvelut koskettaa kaikkia yksityisyyttään suojelevia.

edit: noh, toisaalla vaikuttaa joihinkin sivustoihin, mut mielestäni muutenkin typerää maksaa tuollaisille palveluille mitään sen sijaan, että maksais lataamistaan tuotteista.

Lainaus:

Yhtiöt eivät esimerkiksi välitä maksuja tiedostonjakosivustoille, joilla on käytössä niin sanottu affiliate-ohjelma, jossa suosittujen tiedostojen jakamisesta palkitaan rahallisesti.


Mun mielestä täysin hyväksyttävää toimintaa. Siinä vaiheessa ku raha liikkuu, nii se on piratismia, ei waretusta (jos ei omista oikeuksia jaettavaab materiaaliin)

coocie983/7

Lainaus:

Enpä usko viihdeteollisuuden liittyvän tähän mitenkään. Taitaa olla vain nuo USA:n omat vakoiluintressit taustalla. Anoonyymit VPN-palvelut koskettaa kaikkia yksityisyyttään suojelevia.

Sunde taitaa vain hyödyntää viimeaikaista NSA-vuotoa omien argumenttiensa vahvistamiseksi. Ennen mitään vahvistusta tämä on tietty vain veikkailua, mutta itse laittaisin rahani nimenomaan viihdeteollisuuden suuntaan. Rahavirtojen kiristäminen ja maksujen välitysten sabotoiminen on ollut viihdeteollisuuden uusin ase. Tätä taktiikka on mainostettu ja pyritty kehittämään, että siitä saataisiin toimiva moukari filehostien ja miksi ei muidenkin sivustojen tuhoamiseen. Taikasana on yhteistyö maksuvälittäjien kanssa piratismista rahallisesti hyötyvien tahojen pysäyttämiseksi. Tämä on tietty ihan kätevää, koska filehosteilla on varaa puolustaa itseään oikeudessa, kuten Megaupload ja Rapidshare ovat osoittaneet.

Mutta tämä on todellakin veikkailua ennen virallista vahvistusta. Bitcoinin suosio sentään kasvaa, joten en oikein tiedä onko tämä edes loppupeleissä järkevä ratkaisu pitkässä juoksussa Visalta ja Mastercardilta. Jos Wikileaks voitti nämä yhtiöt oikeudessa niin on todennäköistä, että Ipredatorkin voittaa.

Lainaus:

edit: noh, toisaalla vaikuttaa joihinkin sivustoihin, mut mielestäni muutenkin typerää maksaa tuollaisille palveluille mitään sen sijaan, että maksais lataamistaan tuotteista.

Kyllä se Ipredatorin hinta-laatusuhde on aika paljon tykimpi ;)

G0lden_Kebab4/7

Joopajoo, ei se iPredator ja muut samanlaiset VPN palvelut ole kyllä millään tapaa laittomia, ei mitenkään perusteltua estää maksaminen. piste. mafia touhuaa minkä kerkeää.

syrtek665/7

Viihdeteollisuus (MPAA) ja NSA ja kumppanit on samassa veneessä suuntana tappaa vapaa kilpailu amerikkalaisten yritysten hyväksi. Se kumpaa käytetään riippuu tarkoitusperästä mutta kohta viedään yksittäistä kuluttajaa kuin pässiä narusta. Ellei jo vedetä.

olegbelov6/7

Ja näin helposti sulkeutuu vapaa ja avoin maksaminen.

horgh7/7

Onneksi nämä palvelut voi maksaa Bitcoineilla enenevissä määrin. Bitcoinille avautuu tästä jälleen mahdollisuus nousta entistä laajempaan tietoisuuteen. Toivottavasti käyttö leviää ja kenenkään ei tarvitse olla enää riippuvainen Jenkkihallituksen mielivaltaisesti kontrolloimista luottokorttifirmoista.

Bitcoin=vapaus!

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT