AfterDawn logo

Samsung kiistää huhut PC-bisneksen alasajosta

Valtteri Ahonen Valtteri Ahonen
5 kommenttia

Korea Times pani eilen liikkeelle huhun, jonka mukaan Samsung olisi luopumassa perinteisten tietokoneiden valmistamisesta ja myymisestä tuoteryhmän tappiollisuuden vuoksi.

Alkuperäisten tietojen mukaan Samsungin edustaja olisi sanonut, että PC-markkinat ovat kutistumassa niin kovalla vauhdilla, ettei yhtiö näe syytä jatkaa perinteisten tietokoneiden valmistusta, vaan siirtää painopistettään yhä enemmän tabletteihin, hybridi- ja all-in-one-laitteisiin.

Samsung on nyt kuitenkin julkaissut lausunnon, jossa yhtiö kertoo huhujen olevan täysin perättömiä.

"Huhut ovat vailla pohjaa. Samsung aikoo jatkaa laaja-alaisesti PC-tuotteiden tarjoamista kuluttajien ja markkinoiden tarpeiden mukaan."

5 KOMMENTTIA

olegbelov1/5

Lainaus:

"Huhut ovat vailla pohjaa. Samsung aikoo jatkaa laaja-alaisesti PC-tuotteiden tarjoamista kuluttajien ja markkinoiden tarpeiden mukaan."

Eli toisin sanoen ajetaan pikkuhiljaa alas sitä mukaan kun kysyntä laskee. Ei PC-myynti kai ole enään niin voitokasta touhua kuin ennen, mutta enpä usko että tulee kamalasti taappiotakaan.

Lumikki2/5

PC:n ongelmat löytyvät softasta ei kovosta. Joka on outoa kun PC:lle on eniten softaa. Mutta jos tietyt asiat huononevat niin sillä on suuri vaikutus, kuten pelaamisen mahdollisuus ja käyttöjärjestelmän käyttökelpoisuus.

Käyttöjärjestelmällä viittaan Windows 8 fiaskoon. Pelaamisella siihen kuinka pelien kova DRM ja jakeluohjelmistojen yksityisyys loukkaukset ovat karkoittaneet osan pelaajista pois.

Vaikka ehkä ihmiset vihdoin alkavat huomata että ei se tietokoneen peruskäyttö tarvitse mitään tehomyllyä, jos sillä ei pelaa mitään raskaita pelejä. Joten tapletit ovat osittain myös syöneet käyttöä.

Ehkä monen pienen asian summa, mutta kyllä ne yhtiöt itse ovat sitä PC:tä tappamassa ei kuluttaja. Tabletti tai konsoli ei pysty korvaamaan PC:tä, vain tiettyjä asioita saadaan niihin siirrettyä.

pentsu3/5

Faktahan on se, että kuluttaja ei vaikuta PC:n hengissä selviämiseen oleellisella tavalla. Todelliset markkinat ovat yrityspuolella, jossa paskat välitetään pelaamisesta,DRM:stä (?!?) tai Samsungin PC:stä. Tosin ei välitetä myöskään WIN8:sta. Siinä olen samaa mieltä.

olegbelov4/5

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pentsu:

Faktahan on se, että kuluttaja ei vaikuta PC:n hengissä selviämiseen oleellisella tavalla. Todelliset markkinat ovat yrityspuolella, jossa paskat välitetään pelaamisesta,DRM:stä (?!?) tai Samsungin PC:stä. Tosin ei välitetä myöskään WIN8:sta. Siinä olen samaa mieltä.

No sieltähän tuli hauska kommentti. Ja etteikös kuluttajat vaikuta tietokoneiden menestymiseen? Luulisi että nimenomaan yksityiset kuluttajat vaikuttavat kaikkein eniten myynteihin. Katsos kun peruskuluttajia on huomattavasti enemmän kuin yrityksiä. Toisi kuin yritykset, yksityiset uusivat koneita ja softia useammin kuin kerran kymmenessä vuodessa. Ehkä käyttis- ja ohjelmistopuolella on kriittisempää saada yritykset puolellensa, mutta ei taatusti rautapuolella, jossa pitää saada uusia koneita myytyä jatkuvasti.
Peruskuluttajilla on yhteensä enemmän ostovoima kuin yrityksillä. Tietokoneiden menestys on juuri heidän mieltymyksistään kiinni

pentsu5/5

Tottakai vaikuttaa. En ole väittänytkään ettei vaikuttaisi. En jaksa tähä toistaa edellistä kommenttiani, mutta kommentoin lisää. Terävä havainto, ihmisiä on todellakin enemmän kuin yrityksiä. Noin se menee. Kaikilla 6,5 miljardilla, vauvasta vaariin, Kamputseasta Sveitsiin on oma PC (dell tai HP). Vastaavasti yrityksissä on vain 1 kone/puulaa (samsung)i.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT