AfterDawn logo

Hyvitysmaksukikkailusta Verkkokauppa.comille miljoonalasku

Sami Koivunen Sami Koivunen
32 kommenttia

Helsingin hovioikeus on tuominnut suomalaisen Verkkokauppa.comin ja sen virolaisen sisaryhtiö Arctecho Oü:n maksamaan tekijänoikeusjärjestö Teostolle kolme ja puoli miljoonaa euroa viivästyskorkoineen kasettimaksujen laiminlyönnistä.

Kasettimaksuilla tarkoitetaan hyvitysmaksua, joka perustuu tekijänoikeuslakiin. Hyvitysmaksulla tuetaan tekijänoikeuksien haltijoita, joiden teoksia myydään yksityiseen käyttöön.

Teoston hyvitysmaksuyksikön päällikkö Olli Valkama on tyytyväinen päätökseen ja kertoo, että Verkkokauppa.comin ja virolaisen sisaryhtiö Arctecho Oü:n toiminta on aiheuttanut markkinoille vääristymän, joka on aiheuttanut haittaa markkinoilla tekijänoikeuslakien mukaisesti toimiville maahantuojille ja myyjille.

Oikeustaisto sai alkunsa vuonna 2008 ja Teosto vaati korvauksia maksamattomista hyvitysmaksuista vuodesta 2006 alkaen. Käytännössä suomalaisissa myymälöissä on tarjottu Virosta tuotuja ja Suomen hyvitysmaksupiiriin kuuluvia laitteita ilman niihin kuuluvaa hyvitysmaksua.

32 KOMMENTTIA

coocie981/32

Olisi kiva tietää enemmän päätöksestä. Ovatko nyt kaikki suoratoimituksia tekevät yritykset miljoonia velkaa Teostolle vai mikä tekee Verkkokaupasta niin erikoisen?

kowis2/32

On kyllä niin väärä tuomio ettei mitään rajaa. Koko Teosto on niin kyseenalainen yhdistys, että en edes sen toiminnan jatkumoa pysty ymmärtämään enää nykypäivänä, puhumattakaan jostain 90-luvulla(?) lanseeratusta (c)kasettimaksusta. Levyjä ei edes saa kopioida tai ladata netistä, mutta siltin tyhjistä aihioista menee vero minkä ansiosta saisi näin tehdä. Eikö tässäkin ole ristiriita?

Kotilaisen miljoonabisnes. Ai, että kun nuokin rahat menisivät oikeasti teollisuuteen, koodareille, artisteille, yrityksille - tahoille joiden materiaa ihmiset "kuluttavat". Sen sijaan ne menevät rekisteröityneelle yhdistykselle, joka lobbaa yksityisiä tahoja vararikkoon naurettavilla korvaussummilla. Tekisi mieli sylkäistä tuollaisten torakoiden päälle.

G0lden_Kebab3/32

"Verkkokauppa.comin ja virolaisen sisaryhtiö Arctecho Oü:n toiminta on aiheuttanut markkinoille vääristymän, joka on aiheuttanut haittaa markkinoilla tekijänoikeuslakien mukaisesti toimiville maahantuojille ja myyjille."

eiköhän tuo "hyvitysmaksu" itessään sitä haittaa aiheuta, kun ihmiset haluaa ostaa muualta kuin suomesta juuri sen tähden...

"Teoston hyvitysmaksuyksikön päällikkö Olli Valkama on tyytyväinen päätökseen"

niimpä tietenkin on...

spukke4/32

Teosto = MediaMafia jolla poliitikkoja takataskussa. Seuraat rahaa ja paska alkaa haisemaan runsaasti.

mjk5/32

Hetkinen, Virolainen yhtiö...ei siis missään tekemisissä kuin myynyt suomeen tavaraa.... hitto todellakin IDIOOTTIMAINEN päätös.
Toivottavasti vaikka NOKIA joutuisi maksamaan yhteisöveroa about 300 milj dollaria jenkeissä vastaisi aikalailla samaa asiaa ja mitens sit suu pantaisiin. Valkamalle hyviä unia vaan...TEOSTO = Laillinen MAFIA.

syrtek666/32

On kyllä päätös niin syvältä ja väärin että. No hovioikeuden päätöksestä varmasti valitetaan KKO joka joutuu punnitsemaan tosissaan eu:n rajat ylittävän kaupan sääntöjä.

Tosin jos ei Korkein Kaupallinen Oikeus ota juttua käsiteltäväksi ...

Ysf7/32

Rapsut tulivat aiheesta, sillä toiminta oli puhtaasti sitä, että ulkomaille perustetun yhtiön kautta kierrettiin lakisääteisiä maksuja - se on siltä osin verrattavissa veronkiertoon.

Kokonaan toinen asia on sitten hyvitysmaksun järkevyys: teostolle menevä HV -maksu (voi kääntää haisattelua tarkoittavaksi) kun EU:n sisämarkkinoiden vallitsessa vain heikentää suomalaisten yritysten mahdollisuutta kilpailla ulkomaisten firmojen kanssa tyhjien levyjen kaupassa.. esim. cdon tai pixmania (molemmat ulkomaisia firmoja) tarjoaa suomeen ja suomalaisille levyjä sellaisiin hintoihin, että niissä ei varmasti ole suomalaista hyvitysmaksua mukana.

teme5658/32

Tämäkin on taas niitä asioita, mitkä räikeästi rikkovat EU-sopimuksia.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti http://www.tem.fi/index.phtml?s=94:

EY:n Perustamissopimuksen mukaan tavaroiden tulee voida liikkua vapaasti sisämarkkinoilla. Kaikki tullit ja näitä vaikutukseltaan vastaavat maksut jäsenvaltioiden välillä ovat kiellettyjä.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti http://europa.eu/legislation_summaries/internal_market/single_market_for_goods/free_movement_goods_general_framework/index_fi.htm:

Jäsenvaltiot voivat kuitenkin rajoittaa tavaroiden vapaata liikkuvuutta kansanterveyteen tai ympäristöön kohdistuvien riskien perusteella.


Kumpaankohan kategoriaan tallennusvälineet kuuluvat?

akse9/32

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Ysf:

Rapsut tulivat aiheesta, sillä toiminta oli puhtaasti sitä, että ulkomaille perustetun yhtiön kautta kierrettiin lakisääteisiä maksuja - se on siltä osin verrattavissa veronkiertoon.

Kokonaan toinen asia on sitten hyvitysmaksun järkevyys: teostolle menevä HV -maksu (voi kääntää haisattelua tarkoittavaksi) kun EU:n sisämarkkinoiden vallitsessa vain heikentää suomalaisten yritysten mahdollisuutta kilpailla ulkomaisten firmojen kanssa tyhjien levyjen kaupassa.. esim. cdon tai pixmania (molemmat ulkomaisia firmoja) tarjoaa suomeen ja suomalaisille levyjä sellaisiin hintoihin, että niissä ei varmasti ole suomalaista hyvitysmaksua mukana.


Tässä sama kuin netistä latailussa. Kuinka moni viron kautta ostanut olisi tilannut mitään täydellä hinnalla? Varmaan harvempi, ne olisi etsinyt jonkun toisen kaupan esim saksalaisen..

Boss9310/32

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti teme565:


Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti http://europa.eu/legislation_summaries/internal_market/single_market_for_goods/free_movement_goods_general_framework/index_fi.htm:

Jäsenvaltiot voivat kuitenkin rajoittaa tavaroiden vapaata liikkuvuutta kansanterveyteen tai ympäristöön kohdistuvien riskien perusteella.


Kumpaankohan kategoriaan tallennusvälineet kuuluvat?


Ihan selkeästi ympäristöön kohdistuva riski. Ajattele nyt! Ulkomailta myydään levyjä niin halvalla, että jos ostaisit niitä samalla rahalla kuin suomesta jäisi niitä sulle sen verran ylimääräisiä, että voisit huviksesi heitellä niitä metsään. Ei hyvä =D

trooper7811/32

Teostolla palkkapäivä. Verkkokauppacom:lla ole mitään saumaa saada tuota päätöstä kumottua korkeimmallakaan taholla. Valtion suojelema mafia, jonka taskuissa on niin isot kuin pienetkin päättäjät.

Lainaus:

Verkkokauppa.comin ja virolaisen sisaryhtiö Arctecho Oü:n toiminta on aiheuttanut markkinoille vääristymän,


Ja pssskat... ainoa mikä vääristää markkinoita ovat to-mafiat ja heidän "rosvoveronsa" joka saa kansan siirtämään ulkomaisten kauppojen piiriin.

Lumikki12/32

Suomalainen Mafia taas vaudissa. Loiselämää muiden kustannuksella.

Makeke13/32

Samalla perusteella voisi maksattaa vaikka S-ryhmältä vähän lisää veroja. Nehän myy viron prismoissa alkoholia halvemmalla ja pienemmillä veroilla suomalaisille.

Menee täysin yli ymmärryksen tuotuomio.

Kumpi tuossa on maahantuoja? Ostaja vai myyjä.

Tullin mukaan maahantuoja joutuu maksamaan hyvitysmaksun, jos määrä on yli 100 kpl medioita tai 10 kpl laitteita.

syrtek6614/32

Joo mihin tämä rajoitus perustuu koska sisäkauppa sääntöjen mukaan eun rajojen _SISÄISTÄ_ tavaroiden ei saa rajoittaa.

Ysf15/32

Lainaus:

EY:n Perustamissopimuksen mukaan tavaroiden tulee voida liikkua vapaasti sisämarkkinoilla. Kaikki tullit ja näitä vaikutukseltaan vastaavat maksut jäsenvaltioiden välillä ovat kiellettyjä.

...jäsenvaltioiden välillä...

eli eu-valtio ei saa rajoittaa toisessa eu-valtiossa olevien yritysten toimintaedellytyksiä. Jos Suomen lainsäädännön mukaiset maksut kampittavat suomalaista firmaa, niin ey:n perustamissopimuksen kannalta mitään ongelmaa ei ole. Se on Suomen ongelma.

Jos Teosto alkaisi periä hyvitysmaksuja cdonilta tai pixmaniasta tulevista tavaroista, ongelma tulisi esiin.

Lainaus:

Joo mihin tämä rajoitus perustuu koska sisäkauppa sääntöjen

Makeken mainitsema tullien tuontirajoitusmäärät? Kyseisiä määriä ei ole missään laissa määritelty tuolla tavalla, joten niitä ei saisi sellaisenaan käyttää takavarikointipäätöksen perusteena.

Tavaran tuonnissa pätee yleinen periaate, kuten esim. viinan tuonnissa: saa tuoda, omaan käyttöön.

Maahantuontia eli tavaran välittämistä eteenpäin on ihan aiheellista epäillä jos tuodaan suuria määriä tavaraa. Tulli on ilmoittaunut rajat omana näkemyksenään ja ne on minusta täysin järkeviä: harvemmin satojen medioiden ja kymmenien laitteiden tuoja käyttää niitä oikeasti itse.

akse16/32

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Ysf:

Lainaus:

EY:n Perustamissopimuksen mukaan tavaroiden tulee voida liikkua vapaasti sisämarkkinoilla. Kaikki tullit ja näitä vaikutukseltaan vastaavat maksut jäsenvaltioiden välillä ovat kiellettyjä.

...jäsenvaltioiden välillä...

eli eu-valtio ei saa rajoittaa toisessa eu-valtiossa olevien yritysten toimintaedellytyksiä. Jos Suomen lainsäädännön mukaiset maksut kampittavat suomalaista firmaa, niin ey:n perustamissopimuksen kannalta mitään ongelmaa ei ole. Se on Suomen ongelma.

Jos Teosto alkaisi periä hyvitysmaksuja cdonilta tai pixmaniasta tulevista tavaroista, ongelma tulisi esiin.

Lainaus:

Joo mihin tämä rajoitus perustuu koska sisäkauppa sääntöjen

Makeken mainitsema tullien tuontirajoitusmäärät? Kyseisiä määriä ei ole missään laissa määritelty tuolla tavalla, joten niitä ei saisi sellaisenaan käyttää takavarikointipäätöksen perusteena.

Tavaran tuonnissa pätee yleinen periaate, kuten esim. viinan tuonnissa: saa tuoda, omaan käyttöön.

Maahantuontia eli tavaran välittämistä eteenpäin on ihan aiheellista epäillä jos tuodaan suuria määriä tavaraa. Tulli on ilmoittaunut rajat omana näkemyksenään ja ne on minusta täysin järkeviä: harvemmin satojen medioiden ja kymmenien laitteiden tuoja käyttää niitä oikeasti itse.

Kyllä mä itseä varten tilasin 200 kpl dvd+r levyjä saksasta. Hinta tais olla huimat 35e. Mitähän ois maksanu suomesta lisäverolla höystettynä.

Ei olis ollut kannattavaa tilata vain kymmentä levyä koska toimituskulut ja muutenkin eipä tarvii vuosiin tilata uusia.

Velele17/32

Nice.. kieron olosta kun hyvitysmaksun palautusmenetelmä on niin työläs ettei siihen jaksa monikaan taiteilija lähteä. Seuraavaksi, kun joku myy "teosto"vapaita levyjä niin haetaan miljoonia pois. Oletushan tietenkin on, että musiikkiahan sinne tallennetaan. Kerrassaan upeaa. Saavat vaan ilmasta rahaa vaihteeks.

zya18/32

pixmania maksaa hyvitysmaksua. Siksi en ole sieltä ostanutkaan 2012 jälkeen. Samoin cdon.

http://www.pixmania.fi/fifi/yksityinen-...cmp3296_cm.html

Yllä olevassa tekstissä on iso Teoston valhe saatu uskottavasti menemään läpi isolle firmalle. "Laissa on siten säädetty maksu, joka peritään kaikilta kopiointiin soveltuvien tallennusalustojen tai laitteiden valmistajilta ja maahantuojilta." Koska kyseessä on ulkomainen firma on maahantuoja aina ostava asiakas. Koska omaan käyttöön voi ostaa kuinka paljon haluaa niin asiakkaan ei tarvitse maksaa hyvitysmaksuja. Vaikka laki olisi erinlainen ja omaan käyttöön ostaminen kielletty. Ei kukaan ilmoittaisi siitä. Eikä sitä pystytä valvomaan tai estämään mitenkään. Tämän takia Teosto yrittää saada ulkomaiset firmat maksamaan hyvitysmaksua, mitä ulkomaisten firmojen ei tarvitse tehdä.


Ainoastaan nierle tuntuu tietävän asian oikein, eikä tule maksamaan sen takia ikinä Teostolle yhtään mitään.

Lainaus:


Important information on copyright charges

Täten haluamme informoida sinua erityisesti siitä, että esitellystä tuotteesta tulee maksaa maakohtaiset tekijänoikeusmaksut. Niissä on maakohtaisia eroja. Maahantuojana olet velvollinen ilmoittamaan tällaisten tuotteiden myynnistä ja maksamaan maksut.
Löydät lisätietoja täältä:
Saksa: https://www.gema.de/zpue
Ranska: http://www.copiefrance.fr/lv_particulier.htm
Suomi: http://www.hyvitysmaksu.fi/fin/asiakaspalvelu.html
Tanska: http://www.ophavsret.dk/faq.php
Espanja: http://www.sgae.es/socios/audiovisual/
Alankomaat: http://www.thuiskopie.nl/
Belgia: http://www.auvibel.be/nl
Itävalta: http://www.aume.at/show_content2.php?s2id=1
Italia: http://www.siae.it/


http://www.nierle.com/fi/tuote/2993/DVD...00-pakkaus.html

Pixmanian hinnoissa 12.45 EUR hyvitysmaksua = yksityisen kopioinnin maksua.
132,39 € sis. ALV
josta 12,40 € Hyvitysmaksu
http://www.pixmania.fi/fifi/ulkoinen-ko...14109--art.html

106,03 € sis. ALV
josta 12,45 € veroja. Klikkaa veroja kohtaa lukee. Tämän tuotteen hintaa sisältyvät seuraavat maksut. Yksityisen kopioinnin hyvitysmaksu.
http://www.pixmania.fi/fifi/ulkoinen-ko...59357--art.html


Paikat mistä voi ostaa aina ilman hyvitysmaksua. Tehdään asia Teostolle niin mahdottomaksi. Ettei Teosto pysty mitenkään estämään tai kiristämään ulkomaisia yrityksiä maksamaan hyvitysmaksuja. Tai estämään suomalaisia saamasta tuotteet aina ilman hyvitysmaksua ulkomailta tai Suomesta. Alla linkit ja vinkit kaikille jakoon tiedoksi.

Aina ilman hyvitysmaksua.

Ulkomailta ulkoiset kovalevyt dvd-levyt jne.
http://www.nierle.com/fi/etusivu.html
http://www.ebay.co.uk/
http://www.amazon.co.uk/
http://www.play.com
http://www.sweburn.com


Suomesta käytetyt ulkoiset kovot takuulla.
http://www.huuto.net/

ps. jos muilla on linkkejä tai tietoa muista paikoista jotka myyvät hyvitysmaksuttomia tallentavia medioita Suomeen. Niin linkkiä kehiin.

mjk19/32

Niin tässähän on pieni ristiriita....hyvitys "kasettimaksu" cd/dvd jos satut kopioimaan musiikkiasi/ellujasi levylle...mutta sitähän ei saanut tehdä :p...niin ja yrityshän on virolainen, jolloin siihen pätevät vironlait vai onko suomenlait voimassa virossa?

xbkrypt0n20/32

Tässä vaan tuhlataan kansalaisten verorahoja täysin turhaan oikeusjuttuun josta ei Suomen valtio tai TEOSTO tule saamaan senttiäkään.

Lainaus:

Käytännössä suomalaisissa myymälöissä on tarjottu Virosta tuotuja ja Suomen hyvitysmaksupiiriin kuuluvia laitteita ilman niihin kuuluvaa hyvitysmaksua.

Tämä jos pitää paikkansa, eli kivijalkamyymälöissä myytiin suoraan kuluttajalle laitteita ilman hyvitysmaksuja, niin Verkkokauppa.com on syyllinen. Muussa tapauksessa, eli jos koskee vain internetissä tapahtunutta kauppaa, ei verkkokauppa.com ole mihinkään syyllistynyt. Käyttäjät eivät edes ostaneet tuotteita Verkkokauppa.comista kun he ostivat niitä teostovapaasti, vaan verkkokauppa.com ohjasi käyttäjän virolaiselle sivustolle.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti zya:

Ulkomailta
http://www.nierle.com/fi/etusivu.html
http://www.ebay.co.uk/
http://www.amazon.co.uk/


Miksi et maininnut Sweburnia?
http://www.sweburn.com

teme56521/32

Pitäisi vielä varmaan kerran tehdä DVD-tilaus Nierlestä. Joskohan niillä sitten pärjäisi "loppuun asti". Varmuuskopiointiin nuo aihiot on ihan näppäriä, muuhun niitä ei oikein tarvitse. Jos vaikka 100 yksikerrosaihiota ja 100 dual layer -aihiota tilaisi.

EDIT: Varmuuskopiolla tarkoitan nyt siis kovalevyillä olevaa varmistamisen arvoista dataa. Mitään leffoja ei tosiaankaan enää viitsi levyille poltella.

zya22/32

Itse olen käyttänyt varmuuskopiointiin ulkoisia kovalevyjä hyvitysmaksuttomia. www.nierle.com sieltä saa ulkoiset kovalevyt ilman hyvitysmaksua. Sen takia, että niihin mahtuu paljon enemmän ja vievät paljon vähemmän tilaa kuin joku 400-500 dvd levyä. Lisäksi hinta tulee paljon halvemmaksi. Sekä kaikki varmuuskopiot ovat heti nähtävillä. 2tb ulkoiselle kovolle mahtuu 459 yksikerros dvd:tä ja 229 kaksikerros dvd.

Lainaus:

Käytännössä suomalaisissa myymälöissä on tarjottu Virosta tuotuja ja Suomen hyvitysmaksupiiriin kuuluvia laitteita ilman niihin kuuluvaa hyvitysmaksua.

Ihmettelen miten oikeus on uskonut tuollaista Teoston valhetta, koska hyvitysmaksuttomia tuotteita pystyi ostamaan vain virosta verkkokauppa.comin tytäryhtiöstä. Josta ne toimitettiin suoraan asiakkaille. Kaikki verkkokaupasta ostetut tallentavat mediat kun sisälsivät hyvitysmaksun. Verkkokaupan pitäisi ehdottomasti valittaa päätöksestä ja pistää loppu Teoston valehtelulle. Aika hauska juttu, että Teosto antoi verkkokaupalle luvan sille, että Virosta saa laillisesti ostaa omaan käyttöön hyvitysmaksuttomia tuotteita. Toinen hauska juttu on Teoston asettamat rajat, että vain 100 dvd levyä saisi tuoda omaan käyttöön. Tuota rajaa on kuitenkin mahdoton valvoa, koska EU:n sisällä tuotteet kulkevat aina ohi tullin, eikä niitä avata tai tarkisteta. Siksipä kukaan ei koskaan ole noista Teoston keksimistä rajoituksista koskaan mitään välittänyt.

nuppi23/32

Moni ei ymmärrä mitä Teosto ajaa takaa tällä oikeudenkäynnillä. On se asia, että ulkomaisten yritysten on maksettava hyvitysmaksu Teostolle, jos ne myyvät hyvitysmaksuttomia tuotteita Suomeen. On ihan sama missä maassa yritys toimii, koska niiden on maksettava hyvitysmaksu Teostolle, jos myyvät hyvitysmaksun piiriin kuuluvia tuotteita. Siksi esimerkiksi pixmania ja cdon maksavat hyvitysmaksuja Teostolle vaikka firmat toimivat ainoastaan ulkomailta käsin. Tulevaisuudessa kaikki ulkomaiset yritykset ovat tällä oikeuden päätöksellä pakotetut maksamaan aina Teostolle hyvitysmaksuja mikäli myyvät hyvitysmaksun piiriin kuuluvia tuotteita Suomeen. On aivan sama missä yritykset sijaitsevat niiden on pakko maksaa Suomen oikeudenpäätöksen takia. Alla voi lukea tuomion tarkemmin.

http://teosto.fi/teosto/uutiset/hovioik...n-hyvitysmaksun

Sekä tietoa hyvitysmaksusta.
http://www.hyvitysmaksu.fi/Teosto/hymys...5B?opendocument

trooper7824/32

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nuppi:

Moni ei ymmärrä mitä Teosto ajaa takaa tällä oikeudenkäynnillä. On se asia, että ulkomaisten yritysten on maksettava hyvitysmaksu Teostolle, jos ne myyvät hyvitysmaksuttomia tuotteita Suomeen.


VÄÄRIN. Asia jota KUKAAN ei ymmärrä: miksi tälläistä mafia-veroa edes enää kerätään. Kopiointia harrastetaan mutta läheskään kaikki ei ole musiikkia. Piratismi vähenee koko ajan ja uutisissaa hehkutetaan miten kansa peukuttaa nykyään Spotifyä ym. vastaavia palveluja joista ei voi edes tallentaa musiikkia itselleen.

Toisin sanoen musiikin kopiointi vähenee mutta koko ajan vaan Teosta & kumppanit vaativat lisää hyvitysmaksuja. Ei mene jakeluun...


harlikka25/32

Mun käsittääkseni yrityksen pitää maksaa hyvitysmaksua jos tuo maahan maksun piiriin kuuluvia tuotteita ja myy niitä eteenpäin kuluttajille. Yksityis henkkilö kun, tilaa ulkomaisesta firmasta ei tietenkään pidä maksaa maksuja. En kyllä ymmärrä jos ulkomaisilta firmoilta ruvetaan vaatimaan näitä maksuja jos firmaa ei ole rekisteröity Suomeen. Eiväthän ne toimi silloin minään maahantuojina eikä myöskään yksityishenkilö kun, tilaa tuotteita omaan käyttöön. Eikös se käy tossakin ilmi http://www.hyvitysmaksu.fi/fin/hyvitysmaksuvelvollisuus.html

teme56526/32

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nuppi:

Moni ei ymmärrä mitä Teosto ajaa takaa tällä oikeudenkäynnillä. On se asia, että ulkomaisten yritysten on maksettava hyvitysmaksu Teostolle, jos ne myyvät hyvitysmaksuttomia tuotteita Suomeen. On ihan sama missä maassa yritys toimii, koska niiden on maksettava hyvitysmaksu Teostolle, jos myyvät hyvitysmaksun piiriin kuuluvia tuotteita. Siksi esimerkiksi pixmania ja cdon maksavat hyvitysmaksuja Teostolle vaikka firmat toimivat ainoastaan ulkomailta käsin. Tulevaisuudessa kaikki ulkomaiset yritykset ovat tällä oikeuden päätöksellä pakotetut maksamaan aina Teostolle hyvitysmaksuja mikäli myyvät hyvitysmaksun piiriin kuuluvia tuotteita Suomeen. On aivan sama missä yritykset sijaitsevat niiden on pakko maksaa Suomen oikeudenpäätöksen takia. Alla voi lukea tuomion tarkemmin.

http://teosto.fi/teosto/uutiset/hovioik...n-hyvitysmaksun

Sekä tietoa hyvitysmaksusta.
http://www.hyvitysmaksu.fi/Teosto/hymys...5B?opendocument

Moni ei ymmärrä myöskään sitä, että tämä hyvitysmaksu on EU:n sisämarkkinalakien vastainen. Valitettavaa on, ettei tavaroiden vapaa liikkuvuus täysin toteudu tällaistan "mahvian miesten" takia. Jos KKO:kin on samaa mieltä kuin Helsingin hovioikeus, niin toivottavasti tämä asia viedään EY-tuomioistuimen käsiteltäväksi.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti http://goo.gl/vUR2Y:

Hovioikeuden ratkaisu on EU-tuomioistuimen ratkaisukäytännön mukainen.


Siis WTF? Noin lukee tuolla hyvitysmaksu.fi-sivustolla? Miten ihmeessä voi olla mahdollista, että joku asia on samaan aikaan EU:n omien pykälien vastainen ja kuitenkin sen oman tuomioistuimen hyväksymä??

xbkrypt0n27/32

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti teme565:

Siis WTF? Noin lukee tuolla hyvitysmaksu.fi-sivustolla? Miten ihmeessä voi olla mahdollista, että joku asia on samaan aikaan EU:n omien pykälien vastainen ja kuitenkin sen oman tuomioistuimen hyväksymä??


Ehkäpä sivuston omistajan selvitys valaisee asiaa:

Lainaus:

domain: hyvitysmaksu.fi
descr: Säveltäjäin Tekijänoikeustoimisto Teosto ry

EDIT: Yllättäen TTVK Ry:ltä löytyy myös iso kasa sivustoja jotka aivopesevät (eli "informoivat") kuluttajia ja päättäjiä.

teme56528/32

Jep, tiedän että tuo on Teoston propagandasivu, mutta ihmettelin siis EU:n sisäisiä ristiriitoja siinä tapauksessa, että tuo väite EU-tuomioistuimen päätöksestä pitää paikkansa.

xbkrypt0n29/32

MBnet/Tietokone näyttäisi olevan ainoa joka antaa perustelut tuohon EU-tuomioistuimen päätökseen jota TEOSTO sanoo tuon tuomion myötäilevän:

Lainaus:

Ennen kasettimaksun nimellä tunnettu hyvitysmaksu perustuu tekijänoikeuslakiin ja EU-direktiiviin. Jokainen EU-maa saa itse määritellä, mistä tuotteista maksua peritään ja miten paljon.


Lähde: http://www.tietokone.fi/tietokone/uutis...yvitysmaksuista

Tuo taas taitaa olla se legendaarinen aasinsilta tästä:

Lainaus:

EU:n jäsenvaltiot päättävät itse siitä, miten sopiva kompensaatio luovan työn tekijöille järjestetään.


http://www.kopiosto.fi/kopiosto/tietoa_...tysmaksu/fi_FI/

Eli koska on päätetty, että jäsenvaltiot saavat päättää miten artisteille hyvitetään heidän tekemänsä työ, niin luonnollisesti voidaan periä maksuja vanhan C-kasettiveron kautta myös toisessa jäsenvaltiossa olevan yrityksen toiminnan perusteella suomalaiselta yritykseltä, varsinkin jos ko. toisen jäsenvaltion yrityksen osakkeista suurin osa on suomalaisen firman omistuksessa.


EDIT: Jos tämä aasinsilta pitää kutinsa, niin periaatteessa miltä tahansa yritykseltä voitaisiin periä hyvitysmaksuja jos tämä omistaa esim. Amazonin osakkeita, koska Amazonin levyistä ei tietääkseni makseta hyvitysmaksuja.

teme56530/32

Lainaus:

Maksua peritään hyvittämään yksityishenkilöiden kopiointia. Tästä syystä yrityksille ja muille yhteisöille, jotka käyttävät näitä tuotteita ammattimaisesti, palautetaan anomuksesta maksettu hyvitysmaksu takaisin.


Tämä on kanssa tosi iso epäkohta. Teosto olettaa, että yksityishenkilöt käyttävät medioita vain ja ainoastaan tekijänoikeudella suojatun materiaalin kopiointiin ja näinhän ei asia ole. Kuinkahan paljon tässäkin kohtaa kerätään hyvitysmaksua väärin perustein, kun vaikkapa valokuva- tai videoharrastaja polttelee omia tuotoksiaan levyille?

jukanpoika31/32

Ja kukas se omistaa yli 50 prosenttia Arctecho Oü:n osakkeista??? Ettei vaan olis joku Samuli tms... Ei ihme et itkettää...

cpenter8332/32

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nuppi:

Moni ei ymmärrä mitä Teosto ajaa takaa tällä oikeudenkäynnillä. On se asia, että ulkomaisten yritysten on maksettava hyvitysmaksu Teostolle, jos ne myyvät hyvitysmaksuttomia tuotteita Suomeen. On ihan sama missä maassa yritys toimii, koska niiden on maksettava hyvitysmaksu Teostolle, jos myyvät hyvitysmaksun piiriin kuuluvia tuotteita. Siksi esimerkiksi pixmania ja cdon maksavat hyvitysmaksuja Teostolle vaikka firmat toimivat ainoastaan ulkomailta käsin. Tulevaisuudessa kaikki ulkomaiset yritykset ovat tällä oikeuden päätöksellä pakotetut maksamaan aina Teostolle hyvitysmaksuja mikäli myyvät hyvitysmaksun piiriin kuuluvia tuotteita Suomeen. On aivan sama missä yritykset sijaitsevat niiden on pakko maksaa Suomen oikeudenpäätöksen takia. Alla voi lukea tuomion tarkemmin.

http://teosto.fi/teosto/uutiset/hovioik...n-hyvitysmaksun

Sekä tietoa hyvitysmaksusta.
http://www.hyvitysmaksu.fi/Teosto/hymys...5B?opendocument


Itse suosin nykyään seuraavia "kauppoja":
Tallink, Viking Line ja Eckerö Line joista samalla saa alkoholi- ja tupakkatuotteiden lisäksi myös tarvittavat tallenusvälineet ja aina ilman Teostolle maksettuja suojelurahoja.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT