AfterDawn logo

HBO tulee Suomeen yhteistyössä Urho TV:n omistajan kanssa

Petteri Pyyny Petteri Pyyny
11 kommenttia

Tänään on Suomen TV-markkinoilla ollut myllerrysten päivä. Aamupäivällä vahvistettiin Netflixin saapuminen Suomeen ja nyt Suomen markkinoille saapuu myös amerikkalainen HBO.

HBO laajentaa toimintaansa Suomen lisäksi myös Ruotsiin, Norjaan ja Tanskaan, tuoden markkinoille useaan eri jakelutiehen perustuvan tarjonnan. Se, mitä tuo jakeluteiden laajuus käytännössä tarkoittaa, ei vielä tiedetä, mutta yritys tarjoaa muissa toimintamaissaan HBO pyörittää perinteisten maksukanavien lisäksi myös on-demand -palvelua sekä verkkovideopalvelua (HBO GO).

HBO tunnetaan Suomessa etenkin omasta ohjelmatuotannostaan, joihin lukeutuvat Suomessakin tunnetut sarjat kuten Boardwalk Empire, Game of Thrones, True Blood sekä Curb Your Enthusiasm. HBO:n tuotantoa ovat myös aiemmin pyörineet sarjat kuten Band of Brothers sekä Sinkkuelämää. Yhtiöllä on maailmanlaajuisesti 93 miljoonaa maksavaa asiakasta.


HBO tulee Pohjoismaiden markkinoille yhteistyössä ruotsalaisen Parsifal Internationalin kanssa, joka tunnetaan Suomessa lähinnä Urho TV:n omistajana. HBO aikoo tiedottaa suunnitelmistaan tarkemmin elokuun lopulla.

11 KOMMENTTIA

Mummy1/11

Vähän sellanen fiilis kun Yle veis kanavansa myös amerikaan, maksuteeveenä.
Eli mitähän tästäkin tulee..

Netflix.llä ei sentään ole omaa tuotantoa, vaan se ostaa ja myyeteenpäin. Näin sillä on mahdollisuus suurempaan tarjontaan.
Tai niin olen ainakin käsittänyt(youtuben mainonnasta).

dRD2/11

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Mummy:

Vähän sellanen fiilis kun Yle veis kanavansa myös amerikaan, maksuteeveenä.
Eli mitähän tästäkin tulee..

Netflix.llä ei sentään ole omaa tuotantoa, vaan se ostaa ja myyeteenpäin. Näin sillä on mahdollisuus suurempaan tarjontaan.
Tai niin olen ainakin käsittänyt(youtuben mainonnasta).

HBO:han on lähinnä leffakanava ollut alunperin, "Home Box Office", eli pitkälti Canal+:n tyylinen, alkoi isommalla kädellä laajentamaan omaa tuotantoaan tuossa vuosituhannen molemminpuolin. Joten käytännössä voidaan sanoa, että HBO:n kanavapaketti todnäk Canal+:n pakettien kaltainen, mutta sisältää paljon HBO:n omia sarjoja.

Mummy3/11

Justjuu, Band of Brothers on kyl hyvä! siks hommasinki sen BR muodossa.

Jote ei ihan kiveenlyty ettei sitä(HBO) meidän toosast joskus tu näkymään.

friis4/11

Lainaus:

Netflix.llä ei sentään ole omaa tuotantoa


Itseasiassa on. http://en.wikipedia.org/wiki/Netflix#Original_programming

Mummy5/11

Tai tulee olemaan, kaiketi ei vielä alkanut lähetykset(late2012).
Eli siitäkin tulee eräänlaine maikkari, kunhan ei munais.

mniskane6/11

@Mummy HBO on kyllä erittäin menestynyt maksu-TV toimija. Myös Canal+ on omaa tuotantoa, ei kuitenkaan ilmeisesti rahkeet riitä HBO:n kaltaiseen toimintaan. Ilman muuta mahtava juttu, että tulee Suomen markkinoille.

Olen sekä HBO:n että Netflixin entinen asiakas (tilaukset loppuivat muuton vuoksi) ja voin kyllä sanoa, että näille tällä hetkellä Suomessa toimiville maksu-TV yhtiöille oli synkkä keskiviikko - kilpailu nousee aivan uudelle tasolle ja näillä uusilla tulokkailla on niin monipuolinen paletti jaella ohjelmiaan, että esim. MTV3:lla varmaan raavitaan päätään Silverlightinsa kanssa...

vinikka7/11

No joo saahan se tulla mutta edeleenkin varmasti joutuu odottelemaan esim Game of Thrones monta viikkoa ellei kuukausia, jos esimerkiksi nyt alkas jenkeissä enneku se suomessa näkyy. Jälkijunassa nuo sarjat aina tulee.

Ja varmasti melko iso osa kyseisen sarjan ystävistä on kattonu jo tuonki sarjan ennenko se suomessa näytetään muita "teitä" pitkin.

Pihlis128/11

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti vinikka:

No joo saahan se tulla mutta edeleenkin varmasti joutuu odottelemaan esim Game of Thrones monta viikkoa ellei kuukausia, jos esimerkiksi nyt alkas jenkeissä enneku se suomessa näkyy. Jälkijunassa nuo sarjat aina tulee.


Ei välttämättä. Odotetaan nyt ja katotaan mitä tuo palvelu tuo tullessaan. Netflix ja HBO ovat ainakin itselle tervetulleita palveluita.

mniskane9/11

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti vinikka:

No joo saahan se tulla mutta edeleenkin varmasti joutuu odottelemaan esim Game of Thrones monta viikkoa ellei kuukausia, jos esimerkiksi nyt alkas jenkeissä enneku se suomessa näkyy. Jälkijunassa nuo sarjat aina tulee.

En oikein ymmärrä esim. miksi HBO:n omat sarjat tulisivat viikkoja myöhässä HBO:n omilla kanavilla eri markkinoilla.

vinikka10/11

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mniskane:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti vinikka:

No joo saahan se tulla mutta edeleenkin varmasti joutuu odottelemaan esim Game of Thrones monta viikkoa ellei kuukausia, jos esimerkiksi nyt alkas jenkeissä enneku se suomessa näkyy. Jälkijunassa nuo sarjat aina tulee.

En oikein ymmärrä esim. miksi HBO:n omat sarjat tulisivat viikkoja myöhässä HBO:n omilla kanavilla eri markkinoilla.

Niin en minäkään mutta näin se on ollu aina ja tulee varmaan olemaanki.

No esimerkkinä vois olla että jenkeissä TNT kanava näyttää uusia Dallas jaksoja. Canalilla näkyy TNT europe kanava, eikä se ole vielä edes alkanu esittää kyseistä sarjaa. Taitaa suomen maikkariki näyttää ennemmin sen ko tuo TNT kanava.

mniskane11/11

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti vinikka:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mniskane:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti vinikka:

No joo saahan se tulla mutta edeleenkin varmasti joutuu odottelemaan esim Game of Thrones monta viikkoa ellei kuukausia, jos esimerkiksi nyt alkas jenkeissä enneku se suomessa näkyy. Jälkijunassa nuo sarjat aina tulee.

En oikein ymmärrä esim. miksi HBO:n omat sarjat tulisivat viikkoja myöhässä HBO:n omilla kanavilla eri markkinoilla.

Niin en minäkään mutta näin se on ollu aina ja tulee varmaan olemaanki.

@10 Nyt ei tarvitse enää kinata. Tän päivän uutinen: "HBO Nordic kertoi eilen tuovansa tarjontansa saataville verkon välityksellä Suomessa ja muissa Pohjoismaissa. Lokakuun puolesta välistä lähtien HBO:n ja muiden sisällöntuottajien sarjat nähdään Suomessa alle päivä Yhdysvaltain julkaisusta suomenkielisten tekstitysten kera."

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT