AfterDawn logo

Nvidia pyrkii helpottamaan PC-pelaamista

Panu Roivas Panu Roivas
4 kommenttia

Tietokoneella pelaamisen suosiolle ongelmallisinta lienee PC-pelien toimivuus hyvin vaihtelevalla laitekannalla, ja moneen otteeseen ollaan jo julistettu perinteisen PC-pelaamisen kuolemaa. Näytönohjainvalmistaja Nvidia ei kuitenkaan tähän usko, vaan pyrkii sen sijaan helpottamaan nykyistä tilannetta.

Nvidian mukaan jopa 80% PC-pelaajista ei koske juuri ollenkaan pelaamiensa pelien grafiikka-asetuksiin. Valtaosalla pelaajista ei välttämättä ole edes tarkkaa tietoa laitteistokokoonpanostaan tai siitä mitä asetuksia peleissä kyseisellä kokoonpanolla kannattaa käyttää. Lisäksi jokaisella pelillä on omat laitteistovaatimuksensa, jotka ovat monelle täyttä hepreaa. Lopputuloksena on miljoonien eri yhdistelmien sekamelska, joka ei ole omiaan houkuttelemaan ihmisiä PC-pelaajiksi.

Nvidia on luonut tätä ongelmaa varten GeForce Experience -aloitteen. Kyseessä on pilvipohjainen tietokanta, johon Nvidia aikoo tallentaa jokaisen mahdollisen laitteistokokoonpanon ja pelien laitteistosuositukset. Yksinkertaisella sovelluksella käyttäjä voi halutessaan ottaa yhteyden Nvidian tietokantaan ja tarkastaa yhteensopivuuden minkä tahansa pelin kanssa, ja sovellus osaisi asettaa peliin automaattisesti parhaimmin sille soveltuvat asetukset.


Vaikka useimmat harrastelijat osaavatkin säätää itse omat asetuksensa, lienee Nvidian sovelluksesta paljon apua niille, jotka eivät halua käyttää aikaansa tutustuakseen tietokoneensa sielunelämään. Nvidia GeForce Experience siirtyy beta-vaiheeseen 6. kesäkuuta, jolloin käyttäjät voivat testata sitä ensimmäisen kerran.

4 KOMMENTTIA

superkick1/4

Piti laittaa käpälää taas otsaan kun luin sanan pilvipalvelu...

hannibal_pjv2/4

No tässä yhteydessä se on ihan fiksua käyttää pilvee, kun tieto pitää jakaa monille käyttäjille, mutta jos jonkun yksityisen ihmisen tiedot "jaetaan" pilven kautta, niin onhan se jo huolestuttavaa...
Eikun pössyttelemään ;-)

Lumikki3/4

Taas kerätään ihmisten yksityisiä tietoja tietokantaan, sillä tekosyyllä että parannetaan asioita. Yritys ei tee koskaan mitään josta ei ole yrityksen liiketaloudelle etua eli paranna heidän mahdollisuutta tehdä suurempia voittoja.

hannibal_pjv4/4

Voisin kuvitella, että tuo ehdottelee sopivin väliajoin näytönohjaimen päivittämistä uudempaan ;-) Eli mainostoimistohan siitä tulee, ehkä jopa nettikauppa, mutta kädettömille koneen käyttäjille ehkä hyödyllinenkin palvelu.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT