AfterDawn logo

LulzSec-hakkeri tunnusti vanhan Sony-murron

Teemu Laitila Teemu Laitila
8 kommenttia

Erityisesti viime vuonna otsikoissa olleen LulzSec-ryhmän jäsen Cody Kretsinger tunnusti oikeudessa olleensa mukana Sony Pictures Entertainment -yhtiön sivuille tehdyssä tietomurrossa.

Recursion-nimellä tunnettu Kretsinger on toinen oikeudessa tunnustuksen antanut korkean tason LulzSec-jäsen, kun ryhmän johtajana pidetty Hector Xavier Monsegur eli Sabu ryhtyi aiemmin yhteistyöhön FBI:n kanssa.

Kretsinger myönsi syyllisyytensä salaliittoon sekä suojatun tietojärjestelmän toiminnan haittaamiseen. Kretsinger kertoi oikeudessa, että Sony Pictures Entertainmentin sivuille onnistuttiin murtautumaan perinteisen SQL Injection -hyökkäyksen avulla. Syyttäjän mukaan hyökkäys aiheutti Sonylle yhteensä 600 000 dollarin vahingot.


Aiemmissa oikeuskäsittelyissä Kretsinger kiisti kaikki esitetyt syytteet. Jutun syyttäjä ei paljastanut tehtiinkö Kretsingerin kanssa sopimus avunannosta muissa tapauksissa vai vaikuttivatko FBI:lle työskennelleen Sabun tarjoamat tiedot syytetyn halukkuuteen tunnustaa.

Vaikka LulzSec-jäsenten pidätysten myötä Sony Pictures Entertainment -yhtiötä vastaan hyökänneiden henkilöllisyys alkaa olla selvillä, hyökkäysten sarjan aloittanut ja Sonyn PlayStation Network -palvelun kuukausiksi kaataneen hyökkäyksen tekijää ei vieläkään tiedetä varmuudella.

8 KOMMENTTIA

Ibanez901/8

Näistä hyökkäyksistä oli kyllä riesaa myös tavallisille ihmisille. Toivottavasti saavat kunnon tuomiot vaikka muka hyvä syy löytyikin.

-AfterLife-2/8

Vankilaan koko porukka vaan,Loppu elämäkseen!!

Astro2473/8

hienoja ihmisiä mulla on vielä noin 820k noita kuponkeja mitä sai sen avulla sieltä otettua.
On läheisimmät kivasti yllättyneet kun 50$ lahjakortin ovat saaneet

Mynthon4/8

Salaliitto? Hah, aika raflaava syytenimike.

-AfterLife-5/8

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Mynthon:

Salaliitto? Hah, aika raflaava syytenimike.

Repesin ihan täysillä;)

syrtek666/8

Salaliitto pykälien avulla on USa laittanut telkien taakse iso joukon kansalaisiaan. Esim jos joku spoii henkilön tappamisesta voidaan myös tekijän lisäksi voidaan telkien taakse laittaa myös henkilöitä jotka antanut tietoja itse teon varten.

Bluejack7/8

voi,voi kun arttu-pojan aikaan olisi ollut internet niin voisi olla rajaviivat toiset.

e45wtygahrt (vahvistamaton)8/8

Pelkureita saatana. Mitä menee sitten ees hakkeroimaan.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT